Jag vet, att ni vet, att vi vet att Sverige har en bit kvar i sitt jämställdhetsarbete. Inget snack om den saken. Men ändå tyckte jag att det var intressant att läsa den här artikeln hos US News om att Sverige är världens bästa land för kvinnor.

Läs mer: 25 år kvar till kvinnor har betalt hela arbetsdagen

Sakta, sakta men säkert är väl ändå bilden av kvinnans enda funktion som hemmafru på väg bort? Bild: Pixabay

Sverige är världens bästa land för kvinnor

Den främsta anledningen till detta är kvinnor och män i Sverige har de högsta och bästa attityderna kring jämställdhet enligt rapporten YouGov. Här kan vi också se att dessa nästa är desamma mellan kvinnor och män i Sverige- Medan det i exempelvis Singapore är 20 poängs skillnad mellan könen, där kvinnorna tycker att jämställdhet är bra mycket viktigare än männen.

87 procent av de svenska respondenterna anser dessutom att en kvinnas primära roll inte är att se efter sin man. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Jippi? Eller suck över att man utgår från den heterosexuella tvåsamhetsnormen? Kanske båda delar. Ändå lite bättre att 91 procent av svenskarna inte tycker att en kvinnas plats är i hemmet och att 78 procent inte bryr sig om chefen är man eller kvinna. Eller hur? Inte minst om man jämför med exempelvis Malaysia där 53 procent föredrar en manlig chef framför en kvinnlig.

Vad säger du som läsare om de här slutsatserna? Håller du med om studiens slutsats att vi har det bäst i världen här?