Jag såg ett inlägg hos PT-Fia häromdagen som hade en väldigt skönt vinkel på det här med att leva hälsosamt. Istället för att fokusera allt det där hon inte hinner med eller får till så uppmanade hon oss bloggläsare att skriva ner vad vi faktiskt gör. Vilket jag tycker är ett mer sympatiskt sätt att utvärdera oss själva på. Så här kommer mina tankar kring att leva hälsosamt och vad jag gör som är gött för mig och mitt välmående.

Relaxed
En annan sak som jag gör bra, som är bra för mig, är att ha en rimlig kalender. Även om jag hittar på mycket saker och älskar att jobba så har jag ett bra upplägg där återhämtningen också får utrymme.

Saker jag gör för att leva hälsosamt

Jag sover tills jag vaknar av mig själv om jag inte har något åtagande som kräver att jag kliver upp en viss tid.

Försöker hålla mina matrutiner: frukost, lunch, middag. Måste käka var tredje till var fjärde timme för att fungera på ett vettigt sätt.

Jag promenerar eller rör på mig varje dag och låter dagsformen avgöra hur mycket eller hur lite det blir.

Jag är riktigt bra på att se det mysiga i små vardagsglimtar som att ligga nedbäddad med en katt under filt. Höra M tända brasan eller att få peta med mina blommor.

Reflekterar över hur jag mår och vad jag gör nästan hela tiden. Utvärderar och berömmer mig själv och high five:ar mig själv ofta. Det gör att jag dels blir väldigt grundad i mig själv men också att jag fokuserar på det jag gör bra.

Jag har med åren och träning blivit bättre på att inte älta misstag och fel som jag gör. Skulle kunna minnas dem alla om jag tillät mig att göra men det undviker jag för det mesta.

Om jag märker att något skaver så räds jag inte att peta på det och se efter vad det egentligen är och handlar om. Dessutom är jag bra på att skilja på sak och person.

Att jag jobbar så långsiktigt och hållbart! Det är ljuvligt att få kunna återgå till det nu och jag njuter verkligen av det.

Jag vågar vara transparent med hur jag mår oavsett om det är strålande solsken eller åskoväder inombords.

När saker skiter sig på jobbet så har jag blivit rätt så bra på att prioritera om och gå vidare. Som igår när hela dagen försvann och jag inte hann blogga. Då får det vara så helt enkelt!

Måste säga ändå att det är lite av en utmaning att inte gå in på allt det där jag inte gör men skulle vilja. Men de punkterna lämnar vi därhän! Berätta gärna! Vad gör du som är hälsosamt för dig i din vardag där du är just nu?