Hej från världens mest virriga person just nu. Igår när jag skrev inlägget om att inte vara perfekt som chef så skrev jag först “så ses vi i morgon igen”. Två sekunder senare ringde M, vi snackar lite och jag berättar om mitt blogginlägg och han säger “nää, ska du inte vara ledig i morgon? Det är ju röd dag”. Och jag visste egentligen att jag hade någonting jobbmässigt som behövde göras idag. Det fanns liksom en anledning till varför jag tänkte göra det. Men det var helt tomt i huvudet. Kunde inte alls komma på vad det var jag hade tänkt fixa med. Så jag uppdaterade texten med att “vi ses på fredag” och tänkte ta ledigt hela dagen tills jag kom på ett par timmar senare att det är ju torsdag idag och torsdag innebär ju numera ett nytt poddavsnitt! Men ja, det säger något om hur det ser ut i min hjärna just nu. Borde nog ha en “Ursäkta röran, vi bygger om!”-skylt i pannan.

Ämnet i dagens avsnitt i podcasten Mentalt Starkt Ledarskap är betydelsen av mental styrka och hur man kan bli mentalt stark!
Är för övrigt så innerligt glad över all fantastisk feedback vi har fått på vårt första avsnitt. Det är inte klokt vad kloka och snälla ni är som har lyssnat och det ska bli så kul att göra det här äventyret med er!

Betydelsen av att vara mentalt stark

Och det passar ju egentligen rätt så bra in på dagens poddavsnitt! Här lägger vi nämligen ner ytterligare en grundplåt för kommande avsnitt och jag grillar Alex på ämnet mental styrka. Vad betyder det egentligen att vara mentalt stark? Hur blir man det? Vad ger det för effekter? Och såklart mycket mer.

Själv kan jag se en stor betydelse av att vara mentalt stark – dels för mig själv eftersom det har hjälpt mig mycket genom livet. Jag har blivit… Tåligare. Motståndskraftig mot skit som händer. Att vara lugn men kraftfull på samma gång, typ som vatten! Inte för att jag vet vilken film det kommer ifrån men jag tänker ofta på Bruce Lee’s citat:

Don’t get set into one form, adapt it and build your own, and let it grow, be like water. Empty your mind, be formless, shapeless — like water.

Bruce Lee

Sedan kan jag också se en stor vinst med att öva upp sin mentala styrka som ledare och det går vi in lite närmare på i dagens poddavsnitt som du hittar både på Spotify och Podbean om du inte vill lyssna på det direkt i blogginlägget här! Vi har dessutom startat en grupp på LinkedIn som du hemskt gärna får gå med i för att hänga med oss och andra som också gillar ämnet Mentalt Starkt Ledarskap.

Även det här avsnittet brottas lite med några skorrningar i ljudet – men de värsta av dem har vi lyckats råda bot på dem till nästa avsnitt. Men låt inte det skrämma dig och såklart vill vi veta vad du tycker när du har lyssnat klart! Jag är dessutom nyfiken: skulle du säga att du är mentalt stark?