Hej, hej! Hur är det? Med mig är finemang. Sitter på tåget på väg upp till Stockholm och skriver dessa rader och det är ju en av mina bästa skrivmiljöer så jag trivs. Har flera olika artiklar som är halvfärdiga som jag har tänkt att få klart under de kommande timmarna. Känns bra! Men innan dess tänkte jag kika tillbaka på påskhelgen. Det var så konstigt att knappt vara online alls under så pass många dagar men det var ett nyttigt steg i min ledighetsträning och jag mådde väldigt bra av det.

Åtta bilder från påskhelgen

Flowers

Först på långfredagen så fick våra blommor en massa kärlek. Två tredje delar av dem fick nya krukor och paraplyarian (som jag nu lärt mig att den till höger heter) fick äntligen nya blomsterpinnar som matchade dess nya höjd. Galet vad den har vuxit.

Dog

Lilla Otto var givetvis med och fastnade på en av mattes polaroidbilder!

Braids

Efter grymt mycket god mat kraschade jag en stund av trötthet men piggnade som tur var till lagom för vår första runda av brädspelet Sherlock. Vi sov över och sedan på lördagen fick jag fina flätor av M’s gulliga systerdotter och vi begav oss hemåt igen.

Tass

Väl hemma så var det en liten, liten katt som hade saknat mig och ville ligga så nära som möjligt. Djur alltså. Bästa botemedlet mot typ… Allt?

The Opera

Efter några timmars lurande styrde vi kosan mot Malmö för att möta upp delar av familjen igen för att se Rigoletto på Malmö Opera. Som vanligt en fantastisk uppsättning och och troligt bra framträdanden men historien var fruktansvärd. Den visade verkligen upp de absolut sämsta sidorna av patriarkatet och dess machokultur och även om föreställningen var lysande hade jag velat att den kommenterade det.

Fog of love

Söndagen ägnades åt att vila lite (okej, rätt mycket) mer, laga en massa mat och att inviga vårt nyaste brädspel Fog of Love. Ett relationsspel som var ett roligt tillskott till samlingen som snart tar över hela vårt sovrum.

Sunset

Solnedgången var fantastiskt läcker!

View

Måndagen spenderade jag här: på en klippa i solen med korsord och Soduko. Helt magiskt. Resten av eftermiddagen spelades sedan iväg med kompisgänget.

Så snipp, snapp, snut var den påskhelgen slut. Saknades bara ett besök i stallet för att den skulle bli komplett men så kan det vara när orken inte räcker till. I övrigt var den verkligen alldeles underbar och det är helt klart lättare att vänja sig vid att vara ledig när det är så. Skönt också att slippa fira högtiden utan bara njuta av de lediga dagarna den innebär.

Firade ni påsk? Eller gör ni som undertecknad och snor de bästa russinen ur kakan och äter gott och gillar att vara ledig lite extra?