Jämställdhetsutvecklingen går framåt. 2016 när jag startade Bossbloggen så hade kvinnor lön till 15:57 enligt Sveriges Kvinnolobby. Nu, två och ett halvt år senare får vi lön till 16:06 om dagarna. Nio minuters förbättring alltså! Om det fortsätter i dagens takt är det bara 25 år kvar tills kvinnor får betalt hela arbetsdagen.

Finns det någon som inte vill ha betalt för sin hela sin arbetsdag? Kanske. Men än har jag inte mött den personen som inte tycker att det borde vara en självklarhet. Bild: Pixabay

25 år kvar tills kvinnor får betalt hela arbetsdagen

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta av den informationen. Givetvis är det fantastiskt att det går framåt och nu verkar ju som, till skillnad från när jag startade bloggen, att jag faktiskt kommer att få uppleva lika lön för lika arbete under min karriär. Hoppas, hoppas, hoppas att det kommer att öka än mer framöver. Så att våra bolagsstyrelser kommer bli mer jämställda och ledningsgrupperna likaså. Något annat är omodernt och oförsvarbart. Framförallt när det påvisas om och om igen att bolag tjänar mer pengar på att vara jämställda.

Vad säger du om utvecklingen i branschen där du befinner dig? Går det framåt och i så fall hur snabbt eller långsamt? Vore intressant att höra så dela gärna med dig!