Minns du att jag var i Stockholm förra helgen? Hehe, har full förståelse om detaljen inte fastnade. Men det var jag. Och anledningen till det var Wonder Women, en konferens för kvinnor som driver eller vill starta företag. Och för transparensen skull. Jag har alltså fått en pressinbjudan till detta event men hade noll krav på mig att skriva om det här på bloggen. Detta inlägg är således inte sponsrat eller köpt på något vis och som vanligt är alla åsikter mina egna. Så ni vet!

Eftersom jag har följt och lärt känna Entreprenörden, Klara-Maria Mach med sitt team, under lång tid anade jag att det skulle bli ett bra event. Men jag blev ändå otroligt imponerad över hur bra det var. Kom hem sprängfylld med ännu mer tankar om hur jag ska bygga vidare på mitt bolag framöver. Ska försöka sammanfatta några tankar kring höjdpunkterna!

Wonder Women

Wonder Women

I Klara-Marias välkomsttal så visade hon en bild över vilka olika orter som fanns representerade på konferensen. Var riktigt roligt att få se Höör vara med, har fortfarande inte vant mig vid att vi bor här, haha.

Vi var drygt hundra kvinnor som driver eller vill starta företag på konferensen och det var riktigt fantastiskt nätverkande båda dagarna. Hann inte prata med alls så många som jag hade önskat men de samtal jag hann med var otroligt trevliga och givande på flera sätt. Var många kloka och kompetenta personer som var med.

Karin Lindahl

Första föreläsaren var Karin Lindahl som är VD för Indiska som är mitt inne i ett stort förändringsarbete. Och det var så mycket som jag tog med mig från denna dragning. Främst att det är mycket lättare att prata om förändringar eller utmaningar när man har dem bakom sig. Känner så mycket igen mig i det med arbetet på bloggen eftersom det inte alltid känns bekvämt att ni får se min bolagsresa samtidigt som jag bygger den. Missförstå mig inte, jag älskar att ni är med på resan – jag hade varken velat eller kunna göra detta utan er. Och jag hade inte velat göra något annorlunda eftersom jag har svårt för när företag(are) bara klistrar upp guldglittriga fasader utan att visa glimtar från hur mycket jobb, svett och tårar som finns med i bakgrunden.

För det är inte alltid asmysigt att skriva ut när man är trött, mår kass eller har en dålig dag. Men lätt värt det i min bok! Hur som, föreläsningar var toppenbra. Fattade tycke för Karin Lindahls ledarstil och hoppas att ni också kan få höra mer om den framöver.

Konferens för kvinnliga företagare

Wonder Women

Efter lunchen (all mat var för övrigt grymt bra hela helgen) så intervjuade Klara-Maria Pauline Grindvall som har grundat My Perfect Day på scen. Även det var jätteintressant. Inte minst för att Pauline var så avslappnad och generös med alla sina kunskaper och erfarenheter.

Efter detta så väntade workshops med massa olika ämnen. Själv valde jag att gå på en om sälj och som vanligt är det alltid intressant att höra hur andra arbetar med detta.

På kvällen sedan var det en fire chat med Jessica Löfström, grundare och VD för Expandera Mera. En riktigt bra intervju det med och hennes budskap var klart och tydligt att fler kvinnor behöver bygga stora bolag. Eftersom det är vad jag har som vision med min business på lång sikt så hämtade jag mycket energi härifrån. Ska påminna mig om detta de dagar som jag tvivlar och undrar hur det ska gå egentligen.

En energikick som heter duga

Wonder Women
Elin Westerberg och Sofie Hellsten föreläste om femtech och hur den manliga normen gäller överallt. Viktigt och provocerande på samma gång!

Sedan på söndagen var det fler workshops där jag dels fick med mig matnyttig inputs till min affärsplan. Men framförallt gav det mig bra kunskaper att ha inför kommande uppdrag i bolagsstyrelser och vid bildandet av min egen första sådana. Det kan låta konstigt att tänka på saker som arbetsplatskultur och organisationsstruktur redan nu när jag är ensam här men det är så viktigt. Inte bara för att det motiverar mig utan också för att det kommer göra mitt framtida arbete lättare eftersom jag är mer förberedd. Sedan var det ytterligare en föreläsning innan det var dags att packa ihop och avsluta dagen. Lite klokare, fylld med massa energi, idéer och inspiration.

Och det var den helgen! Och ja, en kan ju tycka att jag borde ha tagit fler bilder i egenskap som bloggare men se det blev det faktiskt inte. Kanske ännu ett bevis på hur upptagen jag var med att befinna mig i nuet och alla fantastiska samtal som dagarna bjöd på? Oavsett var detta en energikick som hette duga. Är så glad att jag fick uppleva detta och kan varmt rekommendera konferensen om du behöver en energiboost som företagare nästa höst.

Har du varit på Wonder Women förut eller har du några tips på liknande event? Vore kul att höra!