Hej, hur är läget? Med mig är det trött och känslosamt och bra på samma gång. Idag är en stor dag för mig för idag, den första april 2020, så firar jag tre år som företagare! Så mycket som har hänt sedan jag startade, haha. Kikade tillbaka i min dagbok som jag började skriva i månaderna innan jag drog i gång företaget och ja, det har verkligen varit en resa.

Jag läste för en tid sedan att det bara är ett av tre nystartade företag som överlever sina första tre levnadsår. Två tredjedelar kursar eller behöver lägga ner. Så därför känns det extra stort att sitta här på treårsdagen, trots att tiderna är hiskeliga, och fundera på åren som gått och vad som komma skall.

Three years
Alltså, kan inte riktigt fatta hur fort de här tre åren har gått ändå? Och i sommar fyller Bossbloggen fyra år, en ålder där vi har kommit igenom trotsåldern och ska börja prata om döden? Galet.

Tre år som företagare

Kommer att göra en ordentlig treårskonferens med mig själv nästa vecka för att utvärdera mina tre första företagarår. Men redan nu kan jag konstatera att jag är innerligt stolt över att jag har gjort detta även om det har varit jättetufft vissa perioder. Jag hade noll startkapital och noll kontakter när jag drog i gång Bossbloggen och noll startkapital och några få kontakter när företaget väcktes till liv nio månader senare. Så mycket som jag här lärt mig, vuxit och utvecklats under denna tid. Som ledare, säljare, föreläsare, moderator, bloggare – you name it! Jag har jublat, skrattat, gråtit, svettats, våndats, dansat, gråtit ännu mer, haft galen prestationsångest och känt mig gladare än någonsin i min karriär.

Three years
Hade ju ljugit om jag sa att jag aldrig har slitit mitt hår under den här tiden, haha. Senast igår kände jag mig liten och ledsen och tvivlade på om det här någonsin kommer att fungera. Vilket jag brukar tro igen när jag väl har gråtit och svurit av mig!

När jag började så hade jag en vision och en plan för hur långt jag hade velat komma under dessa år och jag har lyckats med det mesta av den. Grunden för min verksamhet (i form av mina affärsområden) är klar nu, den har gjutits och torkat ordentligt och till och med när världen brinner verkar min verksamhet kunna överleva. Sedan är det vissa saker som jag önskar hade hänt snabbare och det är drygt att jag mina meriter till trots ibland fortfarande behöver bevisa mina kunskaper extra mycket eller anses vara “ny i branschen”. Men, men… Vad gör det egentligen? Jag är ändå här för att stanna, har nöjda kunder och klienter och fortsätter att bygga för framtiden.

Idag firar jag tre år som företagare!
Med facit i hand, oavsett vad som händer i framtiden, så är jag glad över att jag vågade lämna mitt heltidsjobb för att satsa på detta. Det har varit den bästa investeringen jag har kunnat göra för min karriär och min personliga utveckling!

Blev också påmind tidigare idag att jag inte “bara” har företagat under dessa tre år. Jag har ju dessutom pluggat parallellt under nästan alla år, tjänstgjort som biträdande ordförande i en branschorganisation i drygt ett halvår, konsultat, utbildat mig till coach, startat Bossbrudar, börjat arrangera egna event och lite till. Haha, förstå hur lugnt och skönt det kommer att kännas när plugget är över? Kommer vara rena rama semestern att jobba lagom mycket!

Återkommer längre fram med ett inlägg om mina tankar för framtiden tänker jag. Skriv gärna en kommentar eller ett mejl om du har några frågor kring mig, mitt företag eller entreprenörskap i allmänhet.