Mina framgångsregler

En bloggare som jag har följt i många år är Sara (Träningsglädje) och redan när hon förra veckan berättade på Instagram om några av sina framgångsregler så bestämde jag mig för att jag skulle blogga om detta. Definitionen av framgångsregler är alltså regler som du sätter upp för dig själv för att kunna må, leva och prestera så sjyst som möjligt. Visst, det är inte alltid vi har möjligheten och privilegiet att kunna bestämma sådant själv. Men jag tror nog ändå att det kan finnas något i de flestas vardag som vi kan sätta upp som en framgångsregel att leva med.

Enjoying
Ett exempel på framgångsregel som jag har börjat med efter åren av utmattning är att inte bara gå min egen väg utan också njuta så mycket som möjligt av den. Livet är för kort för att jobbas bort. Foto: Johan Lindvall

Mina framgångsregler

Sova tills jag vaknar

Något som har hjälpt mig mycket i rehabilitering av utmattningen sedan jag startade eget är att låta bli att ställa väckarklockan på morgonen. Shit, så mycket bättre jag presterar under dagen om jag får sova klart på morgonen. I början kändes det så stressande om jag skulle råka sova längre en morgon. Men nu, de få gånger som det händer, har jag insett att jag får mycket mer gjort även om jag har mindre tid på mig jämfört med om jag tvingar mig upp i förtid.

Var inte dumsnål

När man som relativt nybliven företagare utan ett rejält startkapital behöver vrida och vända på varenda krona för att få den att räcka längre är det lätt hänt att också bli dumsnål. Men att, som i mitt senaste fall, köpa en vettig ryggsäck när jag bär med mig hela mitt kontor i princip varje dag är en investering. Även om det svider vid inköpstillfället är det ändå ofta bättre att köpa något lite dyrare av bättre kvalitet. Så, jag försöker undvika att vara dumsnål och ifrågasätter alla (få) inköp jag gör ordentligt.

Man snålar inte med bra mat

Något min älskade fästman har lärt mig på samma tema som ovan är att inte snåla med bra mat. Är jag ute och flänger en hel arbetsdag så kan det kännas lockande att spara pengar på att skippa lunchen. Eller äta mackor eller något som är billigt. Men, hur produktiv blir jag på eftermiddagen när jag gör det? Not so much. Därför är det värt att lägga de där pengarna på en vettig lunch. Sedan innebär inte det att det blir gourmetmat varje dag men då är den där panpizzan eller nudlarna det där undantaget som bekräftar regeln.

MJ's
Mat är ju ett av livets godaste i mitt tycke, likaså att få prata med intressanta personer. Så, även om den här veckan egentligen inte lämnade utrymme för att prioritera några nöjen så unnade jag mig dem ändå eftersom de fick mig att må bra.

Undvik möten, event och intervjuer på morgonen

Alltså, som du nog noterade ovan är jag ingen morgonmänniska. Så dels eftersom jag inte vill ställa klockan, men framförallt för att jag är så morgontrött undviker jag möten, event och intervjuer på morgonkvisten. Helst inte före klockan tio. Ska något hända före dess klassas det alltså som viktigt och nödvändigt och är det ett jobbuppdrag eller en intervju som kräver att jag är vaken tidigt – ja, då levererar jag förstås. Men kan man skjuta på det till senare på dagen i stället, då gör jag gärna det.

Aldrig mer obekväma underkläder

En sak som jag har lovat mig själv från och med nu i höst är att aldrig mer tvinga på mig själv obekväma underkläder. Har så länge gått runt med bh:ar som inte passat alls och nu är det fasiken slut med det. Jag är inte glad för att konsumera men förändras kroppen över tid, uppdatera den delen av garderoben. Det är inget att orda om. Livet är för kort för en illasittande bh, den saken är säker.

Jobba så hållbart som möjligt

Jag tror inte det är någon överraskning för er att jag tycker det är svårt ibland att jobba hållbart. Dels för att det är ett förhållandevis nytt beteende för mig. Dels för att jag är fd arbetsnarkoman som älskar mitt jobb. Men också för att det är svårt att inte ge a-l-l-t när man driver eget. Men samtidigt älskar jag detta lägre livs- och arbetstempo. Jag mår så mycket bättre av det och av att vara ledig kvällar och helger. Att ta semester. Så det får det vara värt!

Kan också vara värt att notera att alla ens framgångsregler inte alltid kommer gratis eller utan uppoffringar. Jag tror det är därför det viktigt att välja sina egna och inte påverkas av vad andra tycker och tänker. Utgå från dig, ditt liv och dina förutsättningar. Vad behöver du för att känna dig framgångsrik? Hur kan du ge dig själv de bästa förutsättningarna för att vara det?

Föregående

Intensiv men bra

Nästa

Tentavecka

4 Kommentarer

  1. Profilbild

    Gunilla Århäll

    Jättebra ❤️

  2. Profilbild

    Bra regler! Jag tror faktiskt att de flesta av oss kan sätta en eller två eller tre regler för oss själva för att må bättre och därigenom ge oss själva bättre förutsättningar för att lyckas med det vi tar oss för! Kram på dej!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se