Alltså, detta är inte ett blogginlägg som jag någonsin trodde att jag skulle skriva. Jag har blivit chilifierad! Innan så åt jag inte stark eller het mat alls. Tyckte att det smakade hemskt och började snudd på svettas av Heinz chilisås. Men eftersom min bättre hälft älskar stark mat och jag länge har velat kunna äta det så bestämde jag mig för ett tag sedan att börja träna på detta. Sakta men säkert har jag utmanat mig själv, steg för steg och nu har jag inte bara utökat min komfortzon utan också blivit smått beroende av att känna hetta i maten. Spännande ändå hur en kan förändras och utvecklas på förhållandevis kort tid.

Chili
Här är de årets första chilisar som övervintrat från förra säsongen. En Black and red-planta med rätt snälla frukter. Får se om de andra som jag har sått kommer att hinna få någon frukt i år eller om vi vackert får vänta till nästa år.

Jag har blivit chilifierad

Inte för att detta gör mig till någon tuffing som äter hur stark mat som helst – verkligen inte. Men utvecklingskurvan går inte att förneka. Innan tyckte jag att kryddstarka nudlar var för starka att äta. Idag kommer jag på mig själv med att hälla på chilisås på dem. Jag har inte helt lärt mig än att äta själva chilifruktsbitarna i mat men det beror mer på konsistensen än hettan eller smaken. Så jag tränar vidare på det och fortsätter att utmana mina smaklökars komfortzon.

Och då kan man ju fråga: är det här verkligen spännande nog att skriva ett blogginlägg om? Absolut! Tänker jag och ja, det är ju min blogg. Skämt åsido, så är jag mäkta stolt över att jag tar kliv framåt som känns minimala och obetydliga för resten av mänskligheten men är roliga för mig. Det går att utvecklas på alla möjliga olika sätt och det är ett underhållande privilegium att kunna utsätta sig själv för olika experiment och utvecklingsprojekt. Och är ett rätt roligt tidsfördriv att distrahera tankarna med.

Ser så grymt mycket fram emot att förhoppningsvis få se chilisarna i odlingarna växa upp och börja testa dem. Se hur de smakar och hur de kan användas. Tror att jag har planterat sju olika sorters utöver en övervintrad chiliplanta från förra året. Samtidigt, när jag kikar i en Facebook-grupp för chili blir det tydligt vilken noob jag är. Haha, där är chilifantasterna många och dedikerade till tusen!

Och ja, det var min “stora” nyhet det, ännu ett kliv framåt i den egna utvecklingen. Har du något sådant projekt som du roar dig med? Eller som du skulle vilja lära dig eller göra i framtiden?