Hjälp mot prestationsångest

Happ. Bara för att en var på världens topp igår så vaknade jag med en riktigt förlamande prestationsångest idag. Sådär så jag bara stirrade upp i taket och inte kom för mig att göra någonting alls vettigt. Intressant hur snabbt det kan vända ändå. Från toppen till botten på bara några timmar. Nu blir det förvisso mer och mer sällan som jag drabbas av den där prestationsångesten. Men likväl kommer den och säger hej då och då. Så eftersom jag har tillbringat min dag med att försöka råda bot på den tänkte jag att det även kan få bli ett blogginlägg om saker som kan vara en hjälp mot prestationsångest.

Tips som kan vara en hjälp mot prestationsångest

Låg här och stirrade en halvtimme i morse innan jag fick klättrat upp ur sängen.

Hjälp mot prestationsångest

Rannsaka dig själv

Först och främst är det på sin plats att rannsaka sig själv för att checka av om prestationsångesten verkligen är berättigad eller inte. Ibland hjälper det mig att dubbelkolla om det finns något som jag har missat eller borde göra annorlunda. Men nio gånger av tio är det bara hjärnspöken och om de inte försvinner för att man kastar lite ljus på dem finns det några andra knep som jag brukar ta till.

Motionera

Att gå ut på en promenad eller att träna. Kombinationen av frisk luft och att röra på sig kan göra underverk om man kan göra det på ett kravlöst sätt.

Emilia Westerström i Bossbloggen

Fin kollega!

Prata med en vän eller kollega

När en huvud blir för trångt är det ibland riktigt skönt att få snacka av sig med en polare eller någon annan som vet hur det är. I mitt fall blev morgonens räddning veckans bloggmöte med Emilia. Dels fick jag lite perspektiv på det här med förhållandet mellan förväntningar och verklighet (alltid nyttigt!). Men blev även påmind om att det här med prestationsångest är en del av min baksida med att ha ett kreativt jobb.

 

Det är en del av processen att tvivla på sig själv, det går över och kommer bli skitbra i slutändan ändå.

Städa

Att ha det stökigt runtomkring mig gör det tyvärr ofta stökigt i huvudet med. Så att plocka undan och rensa upp kan därför göra mig lugnare.

Distrahera sig

Ibland kan det funka att kika på en serie eller film så man bara kan få fokusera på något annat än sin ångest en stund. Kan tyvärr också ha en prokastrinerande effekt så att de inte hjälper alls utan snarare skjuter upp eländet framför en.

Flowerpower kan också vara en hjälp mot prestationsångest

Att få vara ute i vårväder och fota är alltid ett säkert kort för min del att bli på bättre humör. Världen är så himla, himla fin så här års!

Gör något som får dig att slappna av

Om det sedan är att ta en dusch, ett bad, ligga, baka bröd eller linda in dig i en mjuk filt i soffan och läsa en bok spelar mindre roll.

Någon mer än jag som drabbas av prestationsångest då och då? Har du något bra tips som kan hjälpa mot det så får du gärna dela med dig av det!


Tyckte du om detta inlägg? Klicka i hjärtat och dela det gärna vidare!
Du följer väl Bossbloggen på Facebook, Instagram, Bloglovin’ och Youtube?

Föregående

Getting shit done

Nästa

När du är ny som chef

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Tack för idag!!

    Att zooma ut och göra något annat för en stund är absolut det bästa tricket jag vet, för att rensa huvudet och komma tillbaka och se sina projekt med nya ögon

    • Clara Löfvenhamn

      Tack själv fina! Det är absolut ett himla fint knep att ta till med. Är ofta lättare att inte ta saker på för stort allvar om man har zoomat ut och vidgat sina perspektiv lite 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se