Innan vi kikar framåt och spekulerar om vad hösten kommer att innebära så tänker jag att det förstås är på sin plats att titta tillbaka på de två månader som jag har lyckats leva utan er i min vardag. Kändes så ovant att inte vara en del av den digitala världen men också lyxigt, lite vilset och alldeles underbart att vara så analog som möjligt. Så, till min hjälp för att reda ut hur sommaren var egentligen har jag lånat Elsas fina intervju om sommaren – med vissa modifieringar och anpassningar dock. Here we go!

Summerface
Som jag har sovit den här sommaren, vissa perioder blev det tolv timmar per natt plus en rejäl middagslur mitt på dagen. Läkande!

En intervju om sommaren

Hur var sommaren, blev den som du tänkt?

Ja och nej. Den var social, stillsam och njutig på många vis. På det sättet bättre än vad jag hade hoppats! Att få hänga dygnet runt med M är bara ren och skär lyx. Vi har hängt med familj och vänner mycket, haft finfint besök, vandrat och bara slappat vilket var helt fantastiskt.

Samtidigt hade jag hoppats på att återhämta mig från våren snabbare än vad jag gjorde och jag kände inte den hundraprocentiga avslappningen som jag ändå hoppades att jag skulle få uppleva i början på sommaren. Dels eftersom jag mådde rätt kasst men också för att jag har haft den sista delkursen från plugget som hängt över mig lite. Det tog mig tre veckor att göra klart och lämna in de två uppgifterna och jag väntar fortfarande på betyget för den sista av dem.

Vad tycker du om vädret?

Alltså, okej men inte toppen? I Skåne hade vi en jättevarm och solig vecka i juni då jag jobbade heltid som utbildningsledare. Sedan blev det göttigt varmt och härligt i 1,5 vecka efter att M börjat jobba igen. Den övriga tiden har det inte varit dåligt men inte heller något minnesvärt.

Cat
Det är väl ingen här som blir förvånad när jag säger att denna lilla har varit SÅ NÖJD med att matte har vilat mycket? Hon är så purken nu när jag har börjat jobba igen, haha.

Hur har du mått psykiskt?

Bättre och bättre allt eftersom sommaren fortskridit! Även om det var drygt att ha skolan hängande över sig var det verkligen rätt beslut att göra så för då kunde jag varva ner stegvis. Jag har liksom skalat av lager efter lager av stressrester i kroppen och det har varit både utmanande och nyttigt.

Och fysiskt då?

Tyvärr inte lika bra med massor av migrän, en vecka med visdomstandvärk, ont i armarna och allmän tröttvärk i kroppen. Men! Även detta har blivit bättre och nu de senaste veckorna har jag både kunnat motionera och börja träna så smått vilket känns infernaliskt jäkla asbra. Ursäkta svordomarna men de behövs faktiskt för att uttrycka min glädje. Som jag har saknat att kunna röra på mig och använda kroppen och det är en av de sakerna som jag ser mest fram emot i höst: att få bygga upp den igen.

Celebrate
Passade på att fira lite när jag hade lämnat in de sista uppgifterna för plugget och nu väntar jag bara på att få ställa till med någon form av (givetvis pandemianpassat) examensfirande.

Vad har du tittat på, läst och lyssnat på under sommaren?

Lite av varje. Nyheterna, några sommarprat, några filmer, serier och så har jag läst ett helt gäng med böcker men ingen som har varit särskilt minnesvärd.

Vilken mat har du ätit?

Vad har jag inte ätit? En stor, stor förbättring som skedde under sommaren var att jag fick tillbaka min aptit. Äntligen! Hela våren har mat smakat som sågspån och varit ett nödvändigt ont. Under sommaren så har jag fått tillbaka min aptit och njuter av det jag äter. Så det har blivit mycket grillad majs, (för) lite kräftor och fetaost i olika former. Sedan har jag börjat lära mig att baka macarons också, bara för att ha något litet projekt att roa mig med.

Macarons
Kolla, mitt livs första macarons! Var mäkta stolt över dessa och goda var de dessutom.

Vad har du gjort i år som du inte gjort andra år?

Varit ledig så länge! Det var definitivt nytt och kändes läskigt. Men det var också precis vad jag behövde. Nämnde ju i måndags att detta är den bästa investeringen som jag har gjort i min hälsa och så är det verkligen. Även om jag har mått skräp i perioder i sommar så har det också varit tydligt hela tiden att jag inte är utmattad utan överarbetad. Denna återhämtningsperiod har varit så viktig och jag är så tacksam över att jag kunde checka ut så länge från allt vad jobb heter.

Dessutom har jag mediterat i mängder och i och med det också gjort en väldigt intressant inre resa där jag har hittat tillbaka till mig själv på ett sätt som jag har saknat under de senaste året när jag mest har jobbat och pluggat.

Vad var bäst med sommaren?

Att få umgås med M så mycket! Och våra vänner! Och familjen! Det som jag har saknat så mycket under våren.

Hike
Älskar att få hänga ute i skogen med min favoritmänniska och här var ute och klampade runt Söderåsen med en polare från Stockholm.

Vad var sämst?

All trötthet och migrän och att återhämtningstiden alltid är mycket längre än vad en vill att den ska vara. Men jag är stolt över att jag har lytt kroppen och låtit det få ta den tid det tar att vila. Nu känner jag mig ändå okej nog att börja jobba och kunna ta med mig friskare vanor in i vardagen.

Fem ord som beskriver sommaren bäst:

Upptäckande, utmanande, nedvarvande, avslappnande och avslutande.

Vad menar du med det där sista?

Det känns som att jag de senaste månaderna har befunnit mig på de sista sidorna i ett livskapitel. Nu är jag nere på de sista raderna och samlar kraft för att bege mig in i nya, blanka blad och det är så spännande.

Juice
Hade nästan en vecka när jag knappt kunde äta någonting på grund min dumma visdomstand utan fick försöka sörpla i mig juice bäst jag kunde. Det var riktigt jobbigt!

Vilken var sommarens roligaste dag?

Hur ska jag kunna välja? Det var flera som kommer att sparas i hjärtat och hänga med in i november och december. Men en dag som var extra mysig var när M’s syrra och systerdotter kom förbi och vi spenderade dagen här hemma, vid och ute på sjön. Inget avancerat utan bara umgås och ha det bra.

Vilken var sommarens mysigaste kväll?

När jag och M vandrade runt en av sjöarna i trakten, solen sken och det var en riktigt vacker sommarkväll.

Lake
Hur. Fint. Är. Inte. Detta?

Vad var godast?

Alla våfflor och micropopcorn som inmundigades!

Vilken outfit var sommarens favorit?

En tunn vit skjorta och snickarshorts. Inte mycket fashionista över mig, haha.

Rain
Så, trots att det regnade ganska så mycket och att jag inte fick hänga i solen riktigt så mycket som jag hade önskar har det all in all varit en väldigt fin sommar!

Vad var sommarens bästa loppisfynd?

Alla fat som jag kunde ställa planteringskrukorna i tornrummet på! Nu slipper jag ha lager med vaxduk, tidningspapper och blomjord i hela fönsterkarmarna.

Vad längtar du mest efter med hösten?

Okej, här kommer klysch-rysningarna nu men: känslan av nystart. Det är trots allt är en nystart som sker i mitt liv nu. Allt kan kan hända och det känns som ett enda stort äventyr. Det ska bli så vansinnigt skönt att få lägga allt med min utbildning bakom mig och fokusera helt på företaget och allt jag gör här. Fick medan jag skriver detta svar från läraren (som är ansvarig för rättningen av den sista uppgiften på 3,5 poäng) att han ska kolla på min inlämning asap. Hoppas, hoppas att beskedet kommer snart så jag vet om jag behöver komplettera något eller är godkänd och därmed har min examen klar.

Så, det var om min sommar det! Matigt inlägg men väldigt roligt att få skriva och minnas tillbaka. Hur har din sommar varit? Gjorde du något som du inte har gjort förut? Och vad längtar du mest efter med hösten? Please share!