Hej vänner! Hur är läget? Det känns lite märkligt att prata om något så ytligt och lyxigt som semestersnack när så mycket sker i omvärlden samtidigt – jag tänker inte hymla med det. Men jag hoppas du som läser också förstår att det ena inte utesluter det andra och att detta är en plats för både djupa och allvarliga ämnen och ytliga sådana. Det innebär inte att jag på något vis har släppt fokus på de svåra och viktiga frågorna för detta är något vi måste fortsätta jobba för hela vägen in i mål. Okej? Så, med det förtydligat – nu har jag landat i beslutet om semestern och hur jag ska göra i sommar.

Summering vibes
Alla har vi våra utvecklingsområden och ja, det här är tveklöst ett av mina.

Beslutet om semestern

För er som har hängt här ett tag är det ingen nyhet att jag aktivt har tränat i flera år nu på att ta ledigt och ha semester. Men skam den som ger sig! Och i år har jag velat fram och tillbaka som tusan. Tycker alltid att tiden före beslutet är jobbigast och stackars M har fått lyssna framlänges och baklänges på mina “men…!”, “tänk om…!, “hur ska…?”. Men vi har snacket igenom det i både hans roll som partner och fackliga representant. Sedan har jag ju också konsulterat er underbara och kloka människor, mina mentorer samt uppdragsgivare. Och nu har jag landat i beslutet att vara ledig hela juli och hela augusti och vara helt utloggad från allt vad sociala medier heter.

Känner pulsen öka bara jag skriver detta men nä, samtidigt känner jag också att detta är rätt beslut för min hälsa. I need this och ibland måste man ge sig själv det man behöver snarare än det man vill ha. Vad det sedan kommer att innebära tänker jag att det här årets sommarlista får ge svar på nästa vecka. Men nu vet ni vad planen är!

Och tack vare er fantastiska input och kloka tankar på inlägget när jag pratade om min beslutsångest har jag nog också hittat en plan i hur ni kan hitta och få saker att läsa medan jag är borta. Det kommer inte att bli något nytt material för det kommer jag inte hinna med att skapa de närmsta veckorna med tanke på allt plugg jag har att göra. Men ja, här finns ju ett rätt stort arkiv att ösa ur om vi säger så, hehe.

Summering vibes
En sak är säker med denna sommar. Jag hoppas vi får fint och varmt väder och att den blir stillsam. Vill mest skrota runt i mina snickarshorts och inte göra något vettigt alls.

Längtan är stor

Så nu är det helt plötsligt bara fyra arbetsveckor kvar! På den här tiden ska jag alltså förhoppningsvis hinna göra klart allting som har med skolarbetet att göra, jobba undan allt annat som ligger på hög. Dessutom fick jag in ett oanat gig under juni som var för intressant för att tacka nej till. Men det känns ändå hanterbart och som att det här ändå kan gå att göra i ett tempo som är humant där jag kan få varva ner så mycket som möjligt. Vill liksom inte att semestern ska komma som en tvärnit. Samtidigt så längtar jag efter den – innerligt. Fram tills dess får dock tiden gärna gå långsamt. Även om jag är less på allt vad slutspurt heter så vill jag ändå njuta lite av den tid som är nu för den känns betydelsefull.

Tack snälla för alla era kloka kommentarer och mejl, input och pepp gällande det här beslutet. Jag är lyckligt lottad över att få umgås med så kloka och fina människor som er dagarna i ända. Och dela gärna med dig! Hur ser dina tankar ut för sommaren? Blir det någon semester eller blir allt annorlunda i år?