“Bara ont i halsen”

Vaknade i morse av att det rev och gjorde rejält ont i halsen. Drog en djup suck när jag insåg att jag inte hade något annat alternativ att ställa in alla former av planer som innebär att lämna huset de kommande dagarna. Och vet ni? Det kändes initialt så fel att ställa in allt. Jag har ingen feber, inget snorande eller någon hosta utan “bara ont i halsen”. Fick såklart full förståelse för det och det fick mig att inse att en potentiell positiv effekt av Coronan. Nämligen att gränsen mellan frisk och sjuk har skärpts och jag tror att det kan vara bra.

Cat
Såklart är det en liten en som är väldigt tillfredsställd men mina inställda planer idag.

“Bara ont i halsen”

Egentligen är det ju enkelt – är vi sjuka borde vi vara hemma. Men när en befinner sig i gråzonen och det blir mer problem med att stanna hemma än att gå till jobbet… Ja, det är ju lätt hänt att man går till jobbet ändå. För att inte tala om att det oftast blir lättare för andra om man biter ihop och kommer ändå. Och nu skulle jag egentligen vilja skriva något om saker man kan göra för att förhindra att det blir ett så stort bekymmer när en blir sjuk men jag tänker att det är bättre att jag vilar lite till i stället. Kommer jobba några stunder dessa dagar men de blir kort hållna med massor av vila insprängt.

Hur strikt är du med gränsen mellan frisk och sjuk? Och vad krävs för att stanna hemma?

Föregående

Reseberoende med hemlängtan

Nästa

Bra igen!

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Pia

    Krya på dig Clara! Håller med om det du skrivit, att vi har lärt oss att faktiskt stanna hemma nu. Blir väldigt sällan förkyld men för två veckor sedan var jag förkyld i en hel vecka med halsont. Sedan från en dag till en annan var det borta! Den halsonda veckan gick jag inte på yoga av hänsyn till de andra i yogagruppen. Innan Corona var det bara feber som fick mig att stanna hemma från jobb/aktiviteter. Hoppas att det är en vanlig hederlig förkylning du fått och att du snart är frisk igen💚

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se