2021 - höga höjder, djupa dalar

Så är det plötsligt dags att börja summera året som gått. 2021. Önskar att jag hade kunde skriva att allt var kul och okomplicerat men njä, så enkelt är det dessvärre inte. Tvärtom har det snarare varit väldigt höga höjder och djupa, djupa dalar. Låt oss kika närmare på det med hjälp av Underbaraclaras lista såsom vi brukar!

Green

Den största utmaningen med att jobba med green screen visade sig faktiska vara mitt hår vars lockar visade sig skapa “hål” i kamerabilden om det inte tyglades, annars kunde jag vifta på som vanligt, haha.

Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut?

Egentligen inte, pratade som vanligt (nästan bara) om ledarskap i olika former förutom att det var för nya uppdragsgivare i nya format. Jag har i och för sig inte jobbat framför green screen tidigare när jag levererat digitala utbildningar. Men jo! Nu insåg jag det - BossMaster-grupperna var ju faktiskt nya för i år och det har varit jätteroligt att få jobba med.

Genomdrev du någon stor förändring?

Inte det heller! Det har varit mycket business as usual vilket var vad jag behövde. Vid den här tiden förra året önskade jag mig mest och lugn och ro och så blev det knappast och av den anledningen var det skönt att inga andra stora förändringar hände. Har kunnat hämta kraft i det dagliga och lugnet som pandemirestriktionerna medfört med sociala begränsningar.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Men visst, familjen blev lite större med ett urgulligt syskonbarn till M och därmed fick jag min första faster-titel.

Vilket datum från år 2021 kommer du alltid att minnas?

Har faktiskt inget sådant från det här året.

House

Årets största projekt var utan tvekan husmålningen och ja, tyvärr hann vi inte riktigt, riktigt klart. Så snart vi blir det i vår - då kommer det ett blogginlägg om det. Men sjuk skillnad va?!

Dog någon som stod dig nära?

Nej och det är jag både glad och tacksam för!

Vilka länder besökte du?

Inte ett endaste förutom det vi befinner oss i. I gengäld så var vår roadtrip runt hela Öland i somras magisk och likaså den här helgen i Stockholm.

Bästa köpet?

Oklart! Men nej, det får ändå bli Stockholmsresan och hotellvistelsen. Älskar att utelivet och att tälta är bland det mysigaste som finns men den här helgen, när vi bodde fyrstjärnigt i ett mysigt rum med badkar och jättebra frukost, var värd varendaste spänn. Det var liksom den inbäddningen som behövdes efter en slitsam höst.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Jobbmässigt: Alla roliga utbildningsuppdrag, BossMaster-grupperna som startat och pågått under året och alla klienter som jag har fått arbeta med. De spännande utmaningarna och ofta rätt så komplexa frågorna som jag får möta genom mina klienter och utbildningsdeltagare - jag kan ju sällan prata om dem eftersom jag har tystnadsplikt i mitt arbete - men det är kittlande att få delta och bidra i lösandet av dem. Få saker får igång mig lika snabbt som mysterier och det är som samma nerv som triggas när jag får göra detta i vardagen. Sedan är det galet tillfredsställande efteråt, när en klient tackar en eller när jag häromdagen fick det fina omdömet “vill man ha kvalité ska man gå till Clara!”. Då känns det i hela kroppen hur mycket jag är på rätt ställe och jag tackar min lyckliga stjärna varje dag för att jag får jobba med detta.

Sedan har det såklart också varit kul att få gästa ställen som Skånskan, Svenska Dagbladet och Vd-tidningen för att prata om ledarskap i olika former!

Personligt: Min man, vårt lilla hus, våra djur och familjen i stort! Att jag, trots mina armar och ryggskottet jag åkte på i november, ändå har blivit starkare i kroppen. Min hälsohöst har varit så hälsosam som det har gått utifrån förutsättningarna som dykt upp på vägen och även om min rehab-resa just nu känns som tusen mil lång har jag gjort viktiga framsteg.

Summer

Öland, Öland, Öland. Vilka härliga dagar vi hade här.

Saknar du något under år 2021 som du vill ha år 2022?

Att träffa vänner - utöver pandemin så har jag varit väldigt innesluten i min egen bubbla större delen av året. Hade en socialare tid i början på hösten men sedan blev det nästan helt isolerat igen. Något som varit behövligt men nu är det många som jag saknar och längtar efter.

Vad önskar du att du gjort mer?

Bloggat! Det har varit ett utmanande år med månader av depression, medicinska behandlingar och ont. Hösten har periodvis varit utmanande men större delen av våren var brutal. Att driva företag är utmanande i vanliga fall, att göra det med en depression… Usch, det var vedervärdigt och by far den största utmaningen jag upplevt hitintills som entreprenör och bloggen har ju definitivt varit det som tagit mest stryk på grund av det tillsammans med Ledarskapsbrevet och övriga sociala medier. Hoppas det kan förbättras under nästa år för jag har saknat att inte kunnat blogga som jag brukar och vill.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Mått kasst? Jätteklyschigt såklart men likväl sant. I gengäld njuter jag som tusan här och nu när jag inte har ont av ryggskott eller något annat pyssel. Har i perioder även känt mig väldigt otillräcklig generellt när jag inte kunnat räcka till för alla områden som jag jobbar med. Bossbrudsteamet

Favoritprogram på TV?

Den bästa serieupplevelsen var utan tvekan Arcane. Tror jag har nämnt det innan men den är bland de snyggaste jag har sett någonsin och vissa avsnitt kändes som en käftsmäll. Se den!

Cat

Och dessa mjuka små som vi får leva med. Det har varit lite guppigt men nu mår de båda bra som tur var!

Bästa boken du läste i år?

Det får nog bli Skyward och Starsight, de två första böckerna i en av Brandon Sandersons serier. Inte för att den i sig var något mästerverk men hans rappa språk och tonalitet passade så galet bra med temat på böckerna som påminner om osexistisk Top Gun i rymden.

Största musikaliska upptäckten?

Har lyssnat på Shiver to the Sky av Christopher Tin fler gånger än vad jag kan räkna. Det är ett fantastiskt vackert album!

Vad var din största framgång på jobbet 2021?

Alla nya utbildningsuppdrag som jag dragit in och hur vilka grymma resultat som jag har levererat - inte minst i skenet av förutsättningarna som rått. Detta har varit mitt värsta år hitintills som entreprenör men också ett av mina bästa paradoxalt nog.

Största framgång på det privata planet?

Att jag har rått om min hälsa så bra som jag gjort och tagit mig igenom det här året men också den inre resan som fortfarande pågår. Jag har gjort betydelsefulla bearbetningar under året som har hjälpt mig nu och kommer att betyda än mer framåt i livet. Men det får nog blir ett eget inlägg i framtiden.

Trips

Årets besvikelse blev nog ändå mitt chiliodlande eftersom nästan hela skörden förstördes av trips som jag fortfarande kämpar för att bli av med. Usch! Var så illa att jag nästan tappat sugen helt på att så nya frön nu i jul.

Största misstaget?

Gjorde faktiskt ett misstag i somras som jag lär bära med mig resten av min karriär. Jag fattade ett beslut baserat på informationen jag hade men tyvärr visade det sig att visste jag inte tillräckligt och därmed blev beslutet inte helt bra. Det jag borde ha gjort var att ställa fler frågor och inte nöja med mig med det som jag fick till mig - vilket är viktigt för oss alla när vi leder på distans. Försökte givetvis reda ut allt så snart som det uppdagades, och fick som tur var möjligheten till att försöka göra det, men den svider än när jag tänker på det.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare.

Vad spenderade du mest pengar på?

Förutom företaget och mat så har mest pengar gått till att laga bilen, laga katterna (som nu mår bra!) och måla huset. Väldigt vuxna och ordentliga saker, haha.

Något du önskade dig och fick?

Lyckade förhandlingar, roliga uppdrag och förfrågningar samt att BossMasters har blivit ett så lyckat koncept. Med tanke på hur hårt pandemin slagit mot så många i min bransch är jag jäkligt glad över att jag kunnat fortsätta driva min business och fortsätta lägga viktiga pusselbitar för att den ska växa vidare. Är också grymt glad över bloggflytten! Är fortfarande en del arbete som återstår bakom kulisserna, men fasiken så bra det blev!

Summer

Sommaren började bra med massor av bad och SUP:ande. Sedan blev ju augusti tyvärr iskall och allt annat än badvänlig.

Något du önskade dig och inte fick?

Ett spraybalsam som är återfuktande och fungerar utan att olja ner håret och stinka som en parfymfabrik. Letar fortfarande så kom gärna med tips om du har några!

Vad gjorde du på din födelsedag 2021?

Min födelsedag var ganska så intetsägande, försökte nog mest hålla ihop och vänta på ett möte med läkaren veckan därpå för det är det jag minns snarare än själva födelsedagen. Tror inte att jag orkade styra upp något särskilt firande i alla fall.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Absolut med tanke på hur året har varit. Men samtidigt, det går ju inte att ändra på det - så varför gråta över spilld mjölk?

Vad fick dig att må bra?

Min man! Våra semestrar! Våra katter! Att ha en trygg och stadig vardag i ett hem som verkligen är hemma har varit ovärderligt.

Mer sommar

Vårt lilla hus! Bästa stället på jorden.

Vem saknade du?

Förutom vännerna så saknade jag mig själv. Jag kan inte tala för andras upplevelse av depression och psykisk ohälsa men för mig som i vanliga fall är en glad person (om än med cyniska inslag) så blir det mörka, deppiga och tomma en väldigt stark kontrast till hur jag vill och brukar vara.

De bästa nya människorna du träffade?

Alla härliga personer som jag lärt känna via de olika utbildningsinsatserna och föreläsningar som jag har gjort. Det lilla sociala har varit guld värt!

Mest stolt över?

Är stolt som tusan över att jag och min business har fortsatt klara oss genom pandemin. Känner så många som behövt lägga ner eller göra om stora delar av sin företagsverksamhet under pandemin men jag har lyckats hålla i och hålla ut och fortsätta jobba med det jag gör hela vägen. Det har inte varit enkelt eller smärtfritt - och jag är ännu inte tryggt ute på andra sidan - men framtiden ser ljus ut och det är tack vare mig, mitt arbete men också det skyddsnät jag har.

Högsta önskan just nu?

Att jag får positiva besked kring kommande uppdrag som just nu hänger i luften och att jag hinner göra klart allt jag behöver göra den här veckan för att vara ledig nästa vecka. I do need that!

Me

Summa summarum? Då är jag sjukt nöjd med allt jag har åstadkommit i år!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Vet du vad? Det kan kanske bli en del förändringar som händer men det mesta beror såklart på hur mycket jag kommer att kunna jobba, vad som händer, vilka planer som landar och så vidare. Ser fram emot att upptäcka det!

Vad säger du om ditt år? Hur har det varit och hur har du haft det? Bättre än 2020, sämre eller same same?


Vill du kika tillbaka i arkivet på tidigare årssammanfattningar? Här hittar du 2020, 2019, 2018, 2017 och 2016!

Previous
Previous

Ett mellandagshej

Next
Next

Sista rycket nu