Fem ovanor som hindrar dig från att lyckas

Framgång är ett populärt begrepp dessa dagar men samtidigt är ju sällan vägen till framgång spikrak. Med stora drömmar och ambitioner så kan det kännas tungt ibland så därför tänkte jag att vi prata om några av de ovanor som hindrar dig från att lyckas enligt Entrepreneur. Men också vad du kan göra åt dem för att snabba på din väg mot dina drömmars uppfyllelse!

Green

Steg nummer ett är väl kanske att veta vad man vill åstadkomma och vad framgång betyder för en. För min del är den här frihetskänslan så himla viktig. jag behöver kunna flyga för att må bra!

Fem ovanor som hindrar dig från att lyckas

Du är perfektionist

Har du svårt för att släpa saker innan dem är klara? Känns det jobbigt att visa upp något som du vet är halvfärdigt? Perfektionism är en enkel fälla att ramla in i när man är engagerad och bryr sig om det man gör men tyvärr stjälper det ofta mer än vad det hjälper. Inte nog med att du riskerar att stressen och pressen kan döda din kreativitet, det kan också innebära att du överarbetar saker helt i onödan.

Så, försök att släppa dina krav på att allting ska vara perfekt. Testa att sälja skinnet innan björnen är skjuten och kom ihåg att “your good enough is someone elses great”.

Du blir distraherad

Vi lever i en tid då vi är ständigt tillgängliga och det är så himla lätt att saker dyker upp som kräver vår uppmärksamhet. Oavsett om det är roliga saker eller problem. Genom att isolera dig då och då så kommer du att jobba mer effektivt och då får du mer tid att vara social och kan bli närvarande när du väl är det.

Du lämnar det viktigaste jobbet till senare

Har du koll på vilka av dina arbetsuppgifter som är de viktigaste idag? Det är så lätt hänt att vi tar de små, enkla arbetsuppgifterna först och sedan så fylls dagen på med saker som dyker upp och sist och POFF så var arbetsdagen slut. Och så skjuter på de där större och viktigare sakerna till en annan dag. Det händer oss alla då och då men försök att ta tag i dina surdegar det första du gör. Då slipper du ha dem hängandes över dig resten av dagen sedan.

Läs mer: Tecken på att du håller på att lyckas (fast det inte känns så)

Jag tycker det är rätt intressant hur framgångsrika personer ofta målas upp som ensamvargar. Men hur ofta är vi egentligen helt ensamma om det vi gör egentligen? Eller är det så att vi är ensamma men borde ta mer hjälp av varandra för att lyckas med det vi vill snabbare? Bild: Pixabay

Du multitaskar

Precis som distraktioner så kommer inte att multitaska göra dig effektivare, tvärtom. När din koncentration avbryts om och om igen kommer det bli svårare att komma tillbaka till arbetsuppgiften som du höll på med. Gör en sak i taget. Notera att jag själv skrev detta nu och sedan stängde ner mejlen och telefonen som har plingat konstant medan jag skrivit detta. Bra påminnelse!

Du rör på dig för lite

Att fastna i samma ställning över tangentbordet hela dagen är varken särskilt bekvämt eller hälsosamt. Sträck och rör på dig under dagen. Det kommer att få dig att må mycket bättre och bara det är en fin framgång, inte sant?

Läs mer: Bossbloggen gästar OfficeOnsdag

Du ber inte om hjälp

En ovana som jag vill lägga till å listan är faktiskt att inte be om hjälp. jag vet inte om ni känner igen er idet men jag har haft väldigt svårt för att be om hjälp genom åren. Och det har absolut hållit mig tillbaka ibland. Du är trots allt bara en person med två händer och ibland behöver man hjälp. Så det är jag tacksam för att jag har börjat lära mig: att be om hjälp och inte minst ta emot hjälp om den erbjuds. Man måste inte kunna allting själv hela tiden. Och bara för att man kan det själv – innebär det inte att man måste göra det.

Känner du igen dig i något av detta? Har du några andra tips på hur man kan bryta dem? Dela gärna med dig!


Tyckte du om detta inlägg? Klicka i hjärtat och dela det gärna vidare!
Du följer väl Bossbloggen på FacebookInstagramBloglovin’ och Youtube?

Föregående

Alla hjärtans dag

Nästa

Möt min praktikant!

8 Kommentarer

 1. Profilbild

  Perfektionisten i mig la märke till att rubriken heter “fem ovanor… ” samtidigt som du listar sex punkter 😉 Jag kan också skriva under på alla de ovanorna, speciellt den första punkten! Kämpar hela tiden emot det där med att faktiskt våga ta steget ut och visa upp saker som kanske “bara” är färdiga till 90% för att de ändå kanske är bra. Min kommande webshop är en av de sakerna. Jag vill ju att den ska vara så perfekt som möjligt, men samtidigt vet jag att jag bara borde trycka på publicera och få upp den! Det kanske är ett bra tips till mig själv – att bara göra det!

  • Clara Löfvenhamn

   Hahaha, så underbart! Jag hade ju bara fem när jag kom på att jag skulle ta med den sista punkten. Ett gott betyg eftersom jag har jobbat stenhårt med att sudda ut min inre perfektionist 😉 😀 Med tanke på hur fantastiskt jäkla asduktig du är på det du gör så tycker jag definitivt att du ska tuta och köra. De tio procenten som är kvar är det högst troligen bara du som ser ändå så kör bara kör! <3

 2. Profilbild

  För egen del har appen forest som Elin på teknifik tipsade om hjälpt mig, den gör att jag håller stenhård koncentration utan distraktioner, vilket kan vara nödvändigt ibland. Tycker också att jag blivit mycket bättre på att strukturera sen jag införde BuJo i mitt liv och ihop med den tracker för att hålla koll på både vanor och ovanor. Jag har tur som har hund, så två gånger per dag kommer jag ut, oavsett om jag vill eller ej! Bra avkoppling både psykiskt och fysiskt!

  • Clara Löfvenhamn

   Kul grej! Ska spana in den sedan, har aldrig hört talas om den appen förut 🙂 Har också en BuJo men för mig känns den känns som en tidssväljare av rang tyvärr. Därför använder jag den bara som anteckningsblock 😉 Och hund är ju ändå världens bästa motivation till att få komma ut. Som jag längtar efter att få ha en egen 😀

 3. Profilbild

  Jo men visst känner man igen sig…
  Tänk att det ska vara så himla svårt att sluta lägga fällben för sig själv!
  Perfektionisten har jag förvisso suddat ut lite. Man kan inte vara “klar” eller kunna allt innan man sätter igång för då blir det aldrig något.
  Min man hörde en bra liknelse en gång: När det är mörkt och man har helljusen på ser man inte hela vägen framför sig men ju mer man kör, desto mer ser man. Visst är den bra?! Den brukar jag tänka på för att påminna mig om att good enough är bra och sedan är det bara att köra så löser det sig efter hand.

 4. Profilbild

  Oj jag känner mig otroligt träffad. Det här ska jag ta en funderare på. Jag har så lätt att sabba för mig själv just i den där perfektionist-fällan som också gör att jag skjuter upp det viktigaste när prestationen slår till och det blir som ett berg att bestiga (eftersom jag har satt för höga krav). Tusen tack för skarpa analyser och tydliga redskap. Du gör det lättare att hantera sig själv. ❤️

  • Clara Löfvenhamn

   Vad bra att den kunde bidra med ännu ett verktyg till verktygslådan. Det här med förväntningar är verkligen ett gissel i bland. Skrev om det igår i Ledarskapsbrevet och fick sådant gensvar att jag nog känner att vi måste prata om det här med framöver. Varför målar vi upp så stora, gärna perfekta, förväntningar på oss själva när det kanske (förmodligen) inte ens behövs? Heja dig med att fortsätta jobba undan perfektionsten <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se