Hallå! Hur är det och hur har midsommarveckan varit? För min del har den som vanligt gått i en rasande fart och som vanligt har det hänt massor med saker och mycket blev gjort. Så pass många och mycket att jag helt har missat att fota under veckan, något som annars sker i bara farten. Vi får se vad som fastande i kameran och minnet!

Cat
Som vanligt ägnas de första tio-femton minuterna av min arbetsdag åt att kontorskatten ska hitta sin position att ligga i. Ofta som nu, utsträckt jämte mig, under min arm eller i min famn.

Tillbakablick

Med undantag från några väldigt fina guldkorn så var de tre första dagarna av arbetsveckan sådär spännande. Dryga och jobbiga rent utav. I gengäld kompenserades det upp alldeles av midsommar så nu när jag skriver detta känner jag mig å ena sidan lite stressad över att behöva jobba idag och ha ett megaintensivt schema nästa vecka. Å andra sidan är jag samtidigt så, så glad efter två dygn av att bara få vara och ha riktigt jäkla kul. Det gjorde mig så gott och gav mig en fantastisk energi att ta med in i nästa vecka.

Veckans bästa

Midsommar! Det var en fantastisk festlig tillställning med världens bästa kompisgäng och jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag behövde det. Jag är inte (längre) någon större partyprisse och har inte varit det på många år eftersom jag alltid har jobbat och pluggat så mycket. Men de få gånger om året som partyhatten åker på gör den det helhjärtat och det var verkligen awesome att få röja rundor, tramsa och dansa järnet och skratta så man gråter flera gånger om. Vilket jag iofs gör varje gång när kompisfamiljen samlas, roligare människor får man leta efter!

Andra höjdpunkter har varit intervjuerna som jag har gjort under veckan med några riktigt coola ledare, känslan av att få prata och svära av sig, bada i mängder och att få tillbaka feedbacken på uppsatsen som till min stora glädje bara innebar några mindre korrigeringar.

En annan sak som också känns jättebra är att jag har bestämt mig för att inte stressa med att få klart den sista delkursen i sociologisk metodik nu före junis slut. Hade bara lyckats med det om jag hade fortsatt att jobba 60-timmars veckor de sista tre veckorna före semestern och vet du vad? Det är inte värt det. Så i stället sänker jag tempot och så får jag jag ta med mig det sista skolarbetet in i de första semesterveckorna. Jag tänker inte jobba ihjäl mig inför semestern utan då är det bättre att sprida ut det.

Godis
Ett annat verklig guldkorn från veckan var när några av mina favoriter kom förbi med en “godis-och-hallon-kram”. Alltså, vad har jag ens gjort för att ha så gulliga människor i mitt liv? Jag är grymt lyckligt lottad med så många fina vänner i min närhet och är så tacksam för det.

Veckans sämsta

Stresspåslaget som jag har haft stundvis eftersom tisdagen som arbetsdag helt försvann gillas inte! Men i och med den här arbetsdagen så kommer också många pusselbitar falla på plats så jag tror att det från och med i morgon blir betydligt lugnare igen.

Veckans utmaning

Hålla huvudet kallt! Men det har jag ändå lyckats med, stresspåslaget till trots.

The lake
Givetvis har vi cyklat i veckan med och insett att badkläderna alltid måste få följa med hur badsugen man är eller inte när man beger sig hemifrån. Är så glad i vår lilla sjö, det är så fint att ha så nära till vatten.

Framåtblick

Idag blir en full arbetsdag eftersom jag dels skriver här. Jag ska förbereda några av den kommande veckans inlägg (eftersom jag är anlitad som utbildningsledare hela nästa vecka). Sedan ska jag göra klart korrigeringarna på uppsatsen plus förbereda mig praktiskt och mentalt inför nästa veckas gig.

Veckans ledarskapstanke

Den hör veckan har jag bland annat funderat lite extra på hur olika tillvägagångssätt olika företag har när man permitterar eller sker ner sina verksamheter. Det blir så tydligt hur vissa börjar “uppifrån” med att minska ner på sina administrativa tjänster medan den operativa personalen sparas så mycket och länge som möjligt. Medan det i andra företag är precis tvärtom, där är det de operativa leden som dras in medan tjänstemannasidan behålls. Självfallet beror alla former av organisationsförändringar på verksamheten, vad man gör och hur man arbetar och alla ändringar behöver anpassas efter det och det är så lärorikt att få följa olika organisationers olika förändringar och se hur det påverkar verksamheten. Få organisationer är ju beständiga idag utan behöver ständigt anpassa sig efter omvärlden och jag tycker det är fascinerande hur man kan bygga organisationer på olika sätt.

Och ja, det var midsommarveckan det. En vecka av både högt som lågt. Hur har du haft det?