Hemtentans slutspurt

Hej gänget, hur är läget? Jag är en aning sliten efter galet intensiva dagar och nu väntar bara hemtentans slutspurt. Sedan så får jag vara lite ledig och det ska bli så skönt!

Hemtentans slutspurt

Lite kurslitteratur har väl inget dött av? Med undantag om man kanske har fått den i huvudet kanske… Blir så fascinerad ändå över hur mycket arbete och kunskaper som ligger bakom all denna forskning. Mäktigt!

Hemtentans slutspurt

Jag fick frågan häromdagen om varför jag fortsätter plugga ledarskap och organisation när jag redan har läst flera av dessa områden tidigare (läste ju fjärde året på min utbildning medan jag blev sjuk så tog inte poängen) och framförallt hur jag hinner det nu med ett nystartat företag. Svaret på det är att dessa studier är min investering i min karriär.

Dels vill jag ha den examen som jag siktade mig in på för åtta år sedan: en kandidat i sociologi med inriktning ledarskap och organisation. Målbilden jag målade upp då var att fylla 30, ha en kandidat och över tio års arbetslivserfarenhet. Eftersom jag blev sjuk har den korrigerats en hel del: inte bara till att jag, om allt går som det ska, kommer vara 35 när jag får dubbla kandidat och har över 15 års arbetslivserfarenhet. Det handlar om hur jag vill leva och jobba. Den här utbildningen kommer hjälpa mig att uppnå det, och på ett par sätt gör den det redan idag. När jag skriver hemtentan får jag nya verktyg att se på mina erfarenheter med och blir på gott humör för att det är så intressanta ämnen jag får lära mig mig mer.

Hemtenta

Jag började ju delkursen mer än halvvägs in i den så känner mig typ lika blurrig som jag ser ut här, hehe. Bara att kämpa på!

Sedan finns det klart mörkare stunder med. Som att dygnet får färre timmar på grund av att det blir ännu en aktivitet samt att det blir stressigt när allt händer samtidigt. Men så kan det bli ibland och just nu är lösningen att jag beger mig djupt i min pluggbubbla. Förhoppningen är att skicka in tentan redan ikväll och därmed vara ledig i morgon. Vi får se om det går!

Jag hoppas det är okej att jag håller på raderna om Internet i Fokus till i morgon. Och under tiden som jag djuplodar detta: kan inte ni dela med er ert absolut bästa hemtentatips? Nödvändigt snacks? Bästa musiken? Vad som helst! Har en känsla av att jag kan behöva den inspirationen om några timmar, hehe.

Föregående

Jeanett Paludan: ”Jag har nog det lättaste VD-jobbet i världen”

Nästa

Touchdown Warszawa!

2 Kommentarer

 1. Profilbild

  Stella

  Åh, hemtenta! Nästan så jag saknar det lite men bara nästan;).

  Mitt tips för en bra hemtenta är:

  • Planering. Vilka tider pluggar/skriver du bäst? Försök utgå från där du är effektivast och ta pauser!

  •Ha bra musik på i bakgrunden men inte för bra. Favoritmusiken är för mig på tok för medryckande och jag flyger bort i tankarna istället. Min pluggmusik var The Veronicas, Princess Bride soundtrack och Lars Winnerbäck.

  • Te eller annan varmdryck tycker jag är ett måste! Föredrog även att småäta samtidigt, ballerinakex eller satsumas & choklad var nog mest populärt.

  Lycka till och heja dig!!

  • Clara Löfvenhamn

   Himla bra råd alltså, stort tack! Att vara offline, ta små pauser där jag skrev något annat var ett vinnande koncept för att hinna få in denna – sedan håller jag faktiskt med om att det inte bara är plågsamt att skriva hemtenta. Jag gillar ändå att få reflektera och analysera ens arbetsliv och omvärld och lära mig nya saker 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se