Ja, vart tar tiden vägen egentligen? Nu har vi levt det första halvåret i huset. Jag går fortfarande runt här och undrar vad jag har gjort för att förtjäna att bo såhär fint. Även om huslivet inte är lika rosenskimrande nu som när vi flyttade in, hehe, så är vi båda rungande överens om att detta var ett fantastiskt beslut.

Före:

House
När vi flyttade in såg det ut såhär. Till exempel trodde vi att vi hade en stenrabatt som ramlat ihop framför altanen. Det lilla taket över altanen läckte in, de låg en kabel över hela taket och det mesta av plattorna var övervuxet.

Nu-isch:

House
Lite skillnad va? Dels har vi upptäckt att det fanns plattor inte bara framför ytterdörren och hela vägen till grinden och framför altanen. Sedan är taket bytt, rännorna rensade och så vidare.

Första halvåret i huset

Såhär såg det ju ut när vi flyttade in och vi var, såsom en ofta är, lätt överoptimistiska med hur mycket vi skulle hinna med under sommaren när vi flyttade in. Men mycket blev gjort! Den lilla pärlan har ju stått tom och varit eftersatt i ett par år minst så den första sommaren och hösten har verkligen mest bestått av att städa och röja upp. Otaliga släp har gått till tippen med grenar, ris och skräp. Vi har grävt fram gångar ingen kunde ana att de fanns. Inrett hyfsat ordentligt även om vi samtidigt är långtifrån klara. Taket är bytt. Utemöblerna på gång att renoveras. Kaminen är invigd och prepperförrådet har så sakteliga börjat skapas.

House
Vår mysiga soffhörna. Är en bild från i somras men det är ungefär likadant fortfarande.

Vi börjar så smått också landa i hur vi vill ha det. Jag vet inte hur ni har det hemma hos er, men jag och min bättre hälft har i alla fall väldigt olika smak om mycket. Dessutom så bryr vi oss båda mycket om hur vi har det vilket innebär att det mesta behöver diskuteras fram. Som tur var blir det typ alltid bra i slutändan då också!

House
Matsalsdelen är ändå rätt så klar. Vi ska väl klura ut hur vi vill göra med gardinstänger och gardiner men annars tror jag vi är rätt så nöjda med det här hörnet. Garderobsblomman på skåpet stormtrivs i alla fall och har snudd på exploderat sedan vi flyttade in.

Den största skillnaden syns dock från tornrummet. Innan såg det ut såhär:

House

Medan det nu ser ut såhär i stället:

House

Här ser man också rätt tydligt skillnaden mellan sommar och vinter i det gröna. Samtidigt är det också himla mysigt att sitta här uppe i tornet och lyssna på vinden som ljuder.

Och bara för det dog precis strömmen! Ska bli spännande att se hur länge den är borta. Förhoppningsvis inte alltför länge eftersom vår prepping bara är påbörjad men ja, i gengäld kan det bli roligt att se vad nästa steg i det projektet får bli. Kan ju fint nog skriva klart detta inlägg tack vare mobilen men vi får nog hålla det här. Summa summarum: huslivet är mycket jobb men awesome på samma gång och jag är sjukt glad att vi flyttade hit.

Vad tycker ni om det vi har hunnit göra hitintills?