En helt ovanlig lördag

Hej, hej! Hur står det till? Jag är, hör och häpna, lite bakis. Om än trött- och upplevelsebakis och inte från alkoholintag. Gårdagen bestod först av en fika med fina Emilia. På eftermiddagen åkte jag in till Malmö för att lyssna på ett gäng presentationer om trender 2017 (där Alexandra Bylund gjorde en snygg dragning om trenderna för sociala medier). Kvällen avrundades med en ytterst trevlig middag med kollegor från förr. Så roligt att få prata ikapp, skratta och äta gott.

Så idag ligger jag (som vanligt) nedbäddad i soffan samtidigt som detta är är en helt ovanlig lördag. Så snart jag skrivit klart detta är planen att vara helt ledig från sociala medier och bloggjobb. Listan tjuvade jag från Linda som i sin tur lånat den från Emelie.

Clara Löfvenhamn

Såhär glad blir man av att få fredagsfika med Emilia! Foto: Emilia Westerström

En lista. På en lördag!

Jag heter Clara! Men det vet ni ju redan.
Jag är för tillfället djupt nedbäddad i soffan och njuter av veckans alla roliga möten och intryck. Så många härliga samtal och intressanta diskussioner om högt och lågt.
Jag är bra på att vara mig. En högpresterande, sprallig nörd som vill göra lite för många saker för sitt eget bästa på en och samma gång.
Jag tycker inte om att vänta med saker. Varför skjuta på grejer som en kan göra n-u-nu?
Jag är dålig på att vara ledig. Det är ovant och skaver lite även om jag verkligen tycker det är supermysigt.

En helt ovanlig lördag innehåller bokläsning!

Jag läser helst fantasy och håller just nu på med del nummer två av Mistborn-serien.

Jag läser snabbt och så mycket jag hinner och orkar.
Jag gillar verkligen att få umgås med andra människor. Tycker innerligt om att få lära känna andra.
Jag sjunger gärna. Sång läker, berör och gör mig väldigt, väldigt lycklig. Extra roligt är det att få sjunga på bröllop och andra festligheter.
Jag älskar att få känna solsken mot min hud. Det är ett av de snabbast sätten att få mig lycklig ända in i märgen.
Jag är inte speciellt bra på att vara ödmjuk. Vilket inte är så smickrande. Men jag har bra självförtroende, är obotligt optimistiskt och är oftast övertygad om att jag klarar av det mesta som jag tar mig för. Jag är dock oerhört ödmjuk inför faktumet att jag är pytteliten i den här världen och att det finns tonvis med saker som jag inte vet eller kan (men skulle vilja lära mig).

By the edge

Längtar efter att få vandra och klättra mer i vår och sommar allteftersom jag blir friskare och starkare!

Jag föredrar att vakna och kliva upp i en (någorlunda) städad lägenhet så försöker att plocka undan och “natta” lägenheten innan jag nattar mig själv.
Jag tycker om att få äta och dricka gott tillsammans med människor som jag gillar. Det behöver liksom inte vara mer avancerat än så.
Jag är beroende av äventyr. Som tur var är jag som en femåring och kan tycka att en promenad runt kvarteret kan vara en fantastiskt exkursion eftersom det alltid finns nya saker att upptäcka.
Jag har på mig kimono, en filt, en varm, vibrerande katt och två kalla sambofötter.
Jag dricker just nu drickyoughurt och ingefärate.

Tulo

Sådana här små ska ju helst må och det bra jämt. Även om just denna terroristen är i tillfällig onåd på grund av att han gärna vill väcka hela familjen sådär vid halv fem på morgonen.

Jag lyssnar på den underbara tystnaden så ofta jag kan.
Jag blir arg på när renodlat skattefusk döps om till “skatteplanering” och när djur och barn far illa.
Jag är rädd för att bli utbränd igen. Jag blir som tur var friskare och friskare men vill aldrig någonsin gå in i väggen igen.
Jag önskar att demokraterna vinner USA’s nästa val.
Jag är pinsamt dålig på att gå från happenings eller event i tid. Är nio gånger av tio den som står kvar på dansgolvet själv till ljusen tänds.
Jag är uppväxt över halva stan i Stockholm. Men jag bodde mest ute på Dalarö i skärgården. Galet vackert ställe!

Clara Löfvenhamn

Igår var en bättre fredag helt enkelt! Men nu, nu blir det en andra frulle och offline-mode resten av dagen. Foto: Emilia Westerström

Och som vanligt är jag nyfiken: vad svarar du på dessa frågor?

Jag är för tillfället…
Jag är beroende av…
Jag är uppväxt…

Ha en fin helg!

Föregående

En berg och dalbana att starta eget

Nästa

Hug me or I shall destroy you

10 Kommentarer

 1. Profilbild

  Camilla

  Jag är för tillfället mätt och lite arg på en artikel jag läste.
  Jag är beroende av att få saker gjorda, choklad och att skriva.
  Jag är uppväxt på landet där bussarna gick alldeles för sällan och där vi kunde smygskörda ärtor från åkern bredvid.

  • Clara Löfvenhamn

   Kan skriva under på alla dina beroende-punkter Camilla! Framförallt att skriva. Märks tydligt att ju mer jag gör det desto mer behöver jag det 😀

 2. Profilbild

  Kul att du kom igår 🙂

 3. Profilbild

  Jag skulle också…. vilja läsa snabbt!
  Jag är imponerad av…. din o-ödmjukhet – tycker det är lite coolt 😉

  Och för att svara på de tre sista grejerna:
  Jag är för tillfället… hemma denna lördag för att pyssla med min nya kamera och blogga lite – något jag valde att göra istället för att åka till ett berg och åka skidor, because I wanted to!

  Jag är beroende av… ehum så himla tråkigt (men sant): mobilen (och har i veckan börjat med att lämna den utanför sovrummet när jag går och lägger mig!! Avvänjning steg för steg. Samt choklad precis som Camilla skriver, choklad är det godaste som finns (helst Fazer blå!) Och möjligen också parenteser, inser jag ju nu.

  Jag är uppväxt… i Gällivare (typ högst upp i Sverige) – och alla blir alltid lika förvånade av min obefintliga norrländska 🙂

  Ha en fortsatt fin helg! :*

  • Clara Löfvenhamn

   Haha, att läsa snabbt är rätt praktiskt faktiskt. Och jag rodnar nästan lite av glädje att du skriver det om min brist på ödmjukhet. Tack det värmde. Är inte en egenskap jag är så stolt över och skönt att det kan tolkas som en fördel ibland.

   Åh, kul med ny kamera! Förstår lätt att du kör en blogg och kamerakväll då. Ska läsa ditt blogginlägg om den pronto! Och heja dig med att vänja dig av med telefonen. Är lätt att fastna i den. För lätt. har kört 24 timmar offline nu och det är nog något jag kommer behöver göra såhär en gång i veckan. Blir en slags rensning i skallen, sjukt skönt.

   Ha en fin helg du med! <3

 4. Profilbild

  Stella

  Jag är förtillfället jämarns hungrig! Ligger i soffan och väntar på att maken ska komma hem med plankstekar😋

  Jag är beroende av, svårt eftersom jag är en periodare. Denna veckan har jag ätit dubbelnogat så det sprutat genom öronen medan en annan vecka föräter jag mig på avokado.
  Rent materialistiskt är ju mobiltelefonen svår att vara utan!

  Jag är uppväxt där du varit uppväxt😉.
  Allt från staden, skogen och tillsist på åkern.

 5. Profilbild

  ISA

  som jag sagt förut (tror jag?) tycker jag det är så himla fint att du länkar så mycket och är bjussig! sen skulle jag gärna vilja ha en dos av din förmåga att INTE skjuta upp saker :O

  • Clara Löfvenhamn

   Vad söt du är Isa! Tycker det är en självklarhet att länka vidare när det är kollegor. Är så viktigt och fint att vi stöttar och peppar varandra 😀 Kan försöka skicka lite disciplin till dig via cyberspace – har snudd på för mycket av den varan själv 😉 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se