En berg och dalbana att starta eget

Hej, hej! Hur är läget? Här är det strålande. Det är en intensiv vecka med många nätverksträffar vilket också är jätteroligt eftersom jag får träffa så många nya inspirerande människor. I tisdags var jag både på BNI och Nyföretagarcentrum och träffade grymma företagare. Ikväll väntar Fame Media Mingel och i morgon är det föreläsningar och mingel på Media Evolution Center i Malmö.

Det är en berg och dalbana att bli egen företagare

Utsikten från BNI-mötet i tisdags var inte att leka med. Vågar knappt tänka på hur läcker denna vy kan vara när vädret är fint.

How to Become an Entrepreur

Det är en galen berg och dalbana att starta eget. Även om jag var beredd på att äventyret skulle bli stort är det en upplevelse att befinna sig i luften. Till och med den där hisnande känslan i maggropen är densamma som när en åker berg och dalbana. Som tur var gillar jag det! Till skillnad från när jag var yngre – då var jag livrädd för allt vad höga och snurrande karuseller hette.

Det intressanta är att ju fler egenföretagare som jag pratar med desto fler möter jag som upplever resan som egenföretagare som just en berg och dalbana. En inspirerande branschkollega skrev häromdagen att det känns som att man lever med en “känsla av rekord och konkurs på en och samma dag”. Så det gäller nog att skaffa sig (än mer) skinn på näsan och ta det med så mycket klackspark som möjligt. Annars är det nog lätt att oroa ihjäl sig. Mer om det i veckans vlog!

Är du egenföretagare eller funderar du på att bli det? Om ja, vad gör du eller vad drömmer du om att göra?

Föregående

När jobba över blev normen

Nästa

En helt ovanlig lördag

6 Kommentarer

 1. Profilbild

  jag vet inte men att starta eget är väl inte så svårt eller? Att har sen klienter och tjäna pengar för att överleva det är väl svårare eller det svåraste. Jag som kommer snart förlora mitt jobb igen har sömnlösa nätter redan för att jag inte vet om/när jag hittar ett nytt jobb för att betala hyran och mat, därför vet jag inte eller rättare sagt är jag så rädd att starta eget, speciellt om man inte vet hur det funkar… hur gör man? får man stöd av arbetsförmedlingen eller liknande i början?

  • Clara Löfvenhamn

   Nä, har man en väl genomarbetad och realistisk affärsplan med vinstsyfte så tror jag att själva godkännandet från Skatteverket inte är några större problem. Det är precis som du skriver att få kunder och samarbetspartners som är de svåraste pusselbitarna. Det är verkligen jätteläskigt att göra detta utan att veta om detta kommer bringa lönsamhet tillräckligt snabbt men jag hoppas att det ska gå vägen med en bra plan, mycket jobb och en stor dos tålamod. Det finns olika vägar man kan gå när man vill starta eget – skulle faktiskt kunna skriva mer om det framöver om det är intressant? En kan få stöd av Arbetsförmedlingen men det är ett gäng olika kriterier som ska uppfyllas för att det ska vara möjligt att ansöka om det.

 2. Profilbild

  Jag har varit egenföretagare i åtta år nu, och älskar det. Det var kämpigt i början, men nu kan jag inte tänka mig något annat. Jag drömmer väl främst om att få fortsätta på samma sätt i många sätt framåt.

  Finskan har ett passande ord för företagare. “Yrittäjä” betyder rakt översatt “en som försöker”, och det tycker jag är ett så träffande ord! Lycka till med ditt företagande!

  • Clara Löfvenhamn

   Åh så inspirerande att läsa Nora! Vilket härligt uttryck – det gladde mig något enormt. Ska ta med mig det, för jag drivs så starkt av känslan att jag måste försöka nu. Annars hade jag gått och undrat vad som skulle kunnat ha hänt. Stort tack för peppen! 😀

 3. Profilbild

  Åh! Tänk vad snabbt tiden går! Redan tredje vecka och tredje avsnittet på Youtube, härligt jobbat 😀 😀

  Känner igen den där berg-och-dalbanan, haha! Snyggt fångat i klippet!! 😀

  Kram från
  Anna

  • Clara Löfvenhamn

   Yes! Pang säger det så är det väl midsommar snart, ehehe. Men vad kul att du kände igen dig, det är verkligen tvära kasst som gäller här nu. Och i morgon är det (redan) dags att filma klipp nummer fyra… Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se