Den sura listan

God morgon! Hur står det till? Jag är dagens inlägg till trots inte det minsta på dåligt humör,i dag. Det är svårt att vara det när man skriver listor av den här kalibern, solen skiner och livet känns fint trots att en är supertrött. Hittade den här sura listan inne hos min namne och bloggförebild UnderbaraClara och tänkte att det kunde vara rolig grej denna torsdag. Jag har trots allt rätt mycket humör även om jag oftast blir mer upprörd än arg. Sådär riktigt arg så att stubinen brinner av blir jag som tur var inte så himla ofta (även om det sker mer frekvent sedan jag blev sjuk i utmattningssyndrom). Så här är: Den sura listan!

För drygt ett år sedan så var jag med och hjälpte en fotograf som plåtade rocktjejer till en grej. Var med nöd och näppe jag klarade den utmaningen. Som han uttrykte det så har jag ändå nästan “alltid ett smil i mungipan” Foto: Sjur Lohne

Den sura listan

Obehagligaste jag vet: Spindlar och kryp samt att bli kladdig om händerna av något annat än målarfärg.

Absolut inte min killtyp: Snubbar med platta personligheter, utan empati och noll bakom pannbenet. Ett snyggt skal hjälper liksom inte om insidan är rutten. Gäller givetvis även brudar.

Äckligaste mat jag vet: Allt som innehåller lök i princip. Avskyr lök så mycket att jag inte kan äta mat som har det i sig om det inte är så stora bitar att det går att peta bort.

Blir arg på: Det är få saker som får mig att tappa humöret så snabbt som teknik som inte fungerar. Andra triggers är när jag gör fel och folk som inte hälsar. Hur svårt kan det vara att säga hej?!

Sämsta bok jag läst: Alltså, har läst så många dåliga genom åren eftersom jag är en sån där som tyvärr måste veta hur boken slutar. Tyvärr minns jag inte en enda av dem just nu.

Något som får mig att byta radiokanal: Reklam. Tål. Inte. Reklam.

Sist jag ville ta till knytnävarna: När jag hörde Magda Gads sommarprat. Det var otroligt bra men blir asjävlaskitförbannad av att våldtäkter används som krigsföringsvapen, att det ens finns barnsoldater och att människor inte orkar lyssna på att sådant här händer. Det fick mig också att tvivla på allt jag gör och, återigen, överväga om jag inte borde utbilda mig till sjuksyrra och börja jobba för Läkare utan gränser i stället.

Sämsta serien jag nyligen sett: The Shadow Hunters. Den var så plågsamt dålig att jag inte stod ut mer än tio minuter.

Fulaste plagg jag vet: Tunikor. Så snyggt på andra men själv känner jag mig som ett vandrande tanttält. Än värre om de har volanger. Volanger är inte min grej.

Den sura listan

En, för mig, rätt så pinsam detalj är att jag, när jag blir sur, stampar jag med foten i golvet. Typ som om jag vore fem år gammal. Är inte säker på hur jag skulle kunna bli förälder med tanke på hur ofta jag själv är som ett barn.

Äckligaste drycken: Öl. Vill så väldigt gärna kunna dricka det och njuta men det går bara inte. De få gånger som jag gör det är när jag är så full att jag har slutat bry mig om vad jag dricker.

Sämsta karaktär i film eller TV-serie: Just nu rasar jag över Carrie i Homeland. Jag blir vansinnig på hennes dåliga beslut, hennes icke-existerande impulsivitetskontroll, dåliga ledarskap och bristande självinsikt. Måste däremot lovorda Claire Danes som spelar henne – hon gör ett briljant jobb.

Det skriker jag när jag blir arg: Riktigt fula ord som ej bör återges i skriftligt format.

Din tur

Och nu vill jag ju höra vad du blir sur över! Please share:

 • Vad är din äckligaste mat?
 • Vad blir du arg över?
 • Vad skriker du när du väl blir förbannad?

Föregående

Leslie Alfredsson: “Vi kramas varje morgon och allt annat är kaos”

Nästa

Black on black

6 Kommentarer

 1. Profilbild

  Alexandra J.B

  Annorlunda men rolig lista! =)

  Värsta maten; inälvsmat. Bra att det tas tillvara men H-E-M-S-K-T.

  Arg över: människor som trycker ner andra och saknar självinsikt.

  Vad jag skriker när jag blir förbannad vill ingen veta. Men det är garanterat svordomar.

 2. Profilbild

  Kuligt inlägg haha
  Men det första jag tänker på med en surlista är varför dessa saker irriterar och gör människor sura? Precis is som vill väljer välmående och lycka så väljer vi saker att bli sura över. Ibland är det kanske inte ett val i dem bemärkelsen utan en effekt av leverne. Jag är heeelt övertygad om att vårt sockersamhälle gör oss betydligt surare än vad vi egentligen är.
  Energitoppar och energidalar gör oss mindre toleranta och blir lärt sura över ingenting, som t ex över en dålig sommarpratare, att någon tränger sig före i kön eller att man får rött vid varenda rödljus i stan.

  • Clara Löfvenhamn

   Intressant tanke om att det är socker som ligger bakom humörsvängningar. Blir själv sällan eller nästan aldrig sur eller purken över sådana saker som trafik eller förseningar. Blir jag det är det oftast stress som orsakar det 😉 Sedan är det väl naturligt att reagera med olika känslor vid olika tillfällen? Tänker att ilska är lika hälsosamt som kärlek eller glädje när det är påkallat. Precis som det sällan är hälsosamt att hänga kvar i olika känslostämningar för länge och älta i dem 🙂

 3. Profilbild

  Äckligaste mat: inälvsmat, ryser av tanken!
  Blir arg av: precis som du teknik som inte funkar samt människor utan självinsikt.
  Jag skriker: “Men vad fan!” eller “åh, jag orkar inte med det här!!”

  Kul lista!

  • Clara Löfvenhamn

   Hähä, visst var den! Skrattade till av ditt utrop att inte orka med. Tycker det låter sjukt mycket trevligare än de haranger av fula ord som jag använder 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se