Hej igen! Jag vet, det är sällan jag bloggar två gånger på en dag men ibland så dyker det upp saker som faktiskt inte kan vänta. Jag fick nämligen ett julkort hem i brevlådan och kände att detta… Det är den perfekta presenten för alla som bryr sig om jämställdhetsfrågor. Det är alltså inte som samarbete som jag lyfter detta utan det jag skriver dessa rader för att jag tycker att ActionAid’s koncept Rättiggetter är briljant.

Frigeten är en av Rättiggetter som är den perfekta presenten till personen som bryr sig om jämställdhetsfrågor

Har du fortfarande funderingar på vad någon i din närhet ska få i julklapp, födelsedagspresent eller “hej, vad grym du är”-gåva? Då är detta den klockrena grejen att ge dem! Formgivningen är dessutom formidabel. En kan välja mellan flera olika Rättiggetter beroende på vad för fråga man tycker känns mest viktig och relevant.

Frigeten

Tack snälla Annette och ActionAid för kortet och tack för det jobb som ni gör! Jämställdhet är en global fråga och tillsammans blir vi starkare. Jag gillar förstås alla rättiggetter men är glad att just frigeten gör oss sällskap här hemma. Vilken är din favorit?