Bakom den glittriga fasaden

Bloggar, sociala medier, galor, möten och föreläsningar. Alla vill vi förstås visa oss från vår bästa sida i det offentliga rummet. Visa upp det som går bra, känns bra och ser bra ut. Det är därför jag har gillat trenden om att visa upp sårbarhet och vara mer personliga i sociala medier det senaste året. Jag är så trött på glossiga fasader och ständiga leenden.

Läs mer: Jaget och maskerna

Glitter, glitter, glitter. Säg något som inte blir roligare med lite glitter? Bild: Pixabay

Bakom den glittriga fasaden

Kanske mest för att jag inte orkar hålla uppe sånt själv alla dagar i veckan. Jag är inte entreprenören som är pigg, glad och superenergisk jämt. Vissa dagar vill jag helst linda in mig i en sjal och stå vid sidan, bara titta på min omvärld. Och det är förstås något som jag egentligen skulle kunna gömma undan bakom den glittriga fasaden men nä, det passar inte mig.

Fick frågan för ett tag sedan hur man kan göra som ledare om man inte är extrovert och utåt jämt och hur man kan försöka bli det de dagar man känner sig lite off. Finns förstås inget svartvitt svar på det. Jag vet vissa ledare som väljer att låta bli att åka in på kontoret om de inte kan peppa upp sig själva till en hög energinivå. För min egen del har jag nog landat i att jag får vara off och med. I alla fall så länge jag inte påverkar andra negativt. Är man glittrig så kan man reflektera andras ljus och strålglans även om man inte har någon egen att bidra med för tillfället. Eller vad tänker du?

Föregående

Tips inför att hålla ett nätverksevent

Nästa

Vecka 4-6 2019

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Pust, skönt att läsa! Det ska alltid vara så framgångsrikt, glatt och peppigt i sociala medier. Visst kan det vara bra men om man inte är där just där och då kan det kännas lite svårt att få till det.

    • Clara Löfvenhamn

      Tack, vad glad jag blir att du tycker det <3 Livet är ju sällan bara solsken och regnbågar (hur gärna en vill) och tycker det är så viktigt att vi pratar om livets alla olika nyanser.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se