Möt min praktikant!

God morgon! Hur är läget? Med mig är det fint. Vet inte om ni såg det i måndagens blogginlägg men jag har fått äran att bli med praktikant den här veckan. Sinnessjukt roligt och eftersom Rita är en sann glädjespridare så vill jag ju även att ni ska få träffa varandra!

Rita!

Här har ni henne! Rita, en av framtidens ledare.

Hej Rita! Vem är du och vad gör du här?

− Tja! Jag är 16 år och går i gymnasiet i Malmö. Jag är Claras praktikant och ska följa henne i fyra veckor och få lära mig så mycket som möjligt. Jag har ett intresse för ledarskap och organisation och något jag verkligen brinner för är samhällsfrågor som jämställdhet och rasism. Jag är en person med mycket energi, älskar att vara aktiv och vill hela tiden uppleva och lära mig nya saker. Älskar att få höra hur andra tycker och tänker och vad man har för ställningar inom olika frågor.

Hur hittade du Clara och Bossbloggen?

− En lärare på min skola tipsade mig om bloggen och jag fastnade direkt. Eftersom det jag läste i bloggen var väldigt lärorikt tänkte jag bara ”hur sjukt bra det hade varit att få följa människan bakom alla dessa inlägg?”. Jag skrev till Clara och nu så sitter jag två meter från henne.

Varför tycker du att ledarskap är så himla spännande?

− Jag tycker det är helt fantastiskt hur en ledare kan påverka andra på ett positivt sätt. Det är intressant att se hur ledarskap skiljer sig åt, att olika slags ledarskap passar för olika organisationer i olika sammanhang.

− Jag har spelat fotboll i tolv år och när man är på plan har man inget val än att samarbeta med varandra och så har man kaptenen till hjälp. Det är inte tränaren jag pratar om utan en spelare som utsetts som kapten i laget. Kaptenens uppgift är att peppa, engagera och motivera spelarna. Det var när jag var kapten för första gången som mitt intresse för ledarskap väcktes.

Vad ser du framemot att får gör på praktiken?

− Dels ser jag fram emot att får se hur Clara arbetar, lära känna nya människor men också att få lära mig enormt mycket mer om ledarskap.

Och vad säger Clara?

− Jag är skitglad över att få hänga med Rita om dagarna. Både för att jag också lär mig saker men också för att det är nyttigt att få skärskåda sig själv lite och vad det är man gör om dagarna egentligen. Det är ju inte ett helt vanligt jobb det här, hehe.

Kan inte ni läsare berätta om praktikplatser som ni har haft? Vore superkul att höra!

Föregående

Fem ovanor som hindrar dig från att lyckas

Nästa

Känslan av koll

4 Kommentarer

 1. Profilbild

  Men vilken grej – gud vad coolt att ta in en praktikant sådär! Hoppas det blir lärorikt för er båda 🙂

  Jag hade praktikplats ett par gånger på frisörsalonger och älskade det, haha. Var nog också en sväng på förskola och tyckte även det var fantastiskt.

  • Clara Löfvenhamn

   Haha, ja det var inget som jag trodde skulle ske så snart. Men kunde verkligen inte låta bli när denna bossbrud bokstavligen talat knackade på i mejlkorgen 🙂 Alla mina egna praktikplatser hade med hästar förutom när jag jobbade på Chef förstås. Men det sammanfattar väl kanske mitt liv rätt så bra, haha!

 2. Profilbild

  Men alltså, vad kul!!! Vill höra mer!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se