Tankar om mål för 2018

Det känns som om en har omgivits om texter och diskussioner om mål för det nya året i evigheter nu och själv har jag bara försökt hålla det ifrån mig så mycket som möjligt. Men nu börjar det ändå formas några riktiga tankar om det och den främsta av dem är att jag, ironiskt nog, inte kommer att sätta upp några fler konkreta mål för mig och min verksamhet. Jag vet vart jag vill nå men jag vill inte fastna i prestationsångest på vägen utan kunna trampa på i den takt som jag har ork och lust med.

Free!

Frihetskänslan som jag känner nu är oslagbar och ambitionen är helt klart att fortsätta flyga! Foto: Mark Löfvenhamn

Tankar om mål för 2018

Under 2017 nådde jag de flesta av de målen som jag satt upp. Jag fick igång företaget, började föreläsa, utbilda och prata om ledarskap i andra forum än bloggen. Alldeles oväntat fick jag också möjligheten att lansera min tjänst inom varumärkesstrategi. En rolig bonus! En annan överraskning var arbetet med Influencers of Sweden som har gett en spännande dimension till studierna som jag upptog igen under hösten.

Jag blev friskare från utmattningen men inte så pigg och stark som jag nog hade trott att jag skulle hinna bli. Högst troligen för att jag jobbade för mycket.

Fall

En av de två saker som jag behöver bli bättre på är att vara ute mer i skog och natur. Mossa, skog, stock, sten och vatten är synonymt med välmående för mig.

Under 2018 vill jag…

Fortsätta jobba som jag gör med bloggen och mitt företag och fortsätta prata om ledarskap i olika forum. Jag har några föreläsningar inbokade redan som jag är supertaggad på att få göra och jag hoppas att det blir mer av den varan.

Komma ett år närmare min andra kandidatexamen.

Göra fler bloggsamarbeten med relevanta samarbetspartners.

Lyfta arbetsmarknadspolitiska frågor med fokus mot jämställdhet och arbetsmiljö än mer.

Hitta en sund och bra balans i mina olika arbetsområden. Energi kommer att fortsätta vara min valuta och jag kommer att vara fortsatt vaksam på hur jag mår.

Göra fler äventyr. Jag älskar naturen, höjder och fart jag vill använda mina vandringskängor mer under året som kommer.

Tänker också att fortsätta leva i utkanten av min komfortzon och tacka ja till saker som en aldrig har gjort förut. Som söndagens gig! Så jäkla rolig grej liksom. Foto: Cecilia Tram (som fotar Rebecca Wipp Ovin)

Summa summarum: prick det som jag gör idag, fast lite i lite större skala. Med undantag för att träffa vänner, det har jag gjort för sällan under förra året och vill göra mer av framöver.

Har du några tankar och mål för 2018?

Föregående

En mörk måndag

Nästa

Mastermind-grupp: fem tips som får er att lyckas

4 Kommentarer

 1. Profilbild

  Bra mål! Det känns som att du gjort och åstadkommit så mycket. Känner även igen det där med prestationsångesten. Det är så viktigt att inte sätta för höga krav på sig själv.

  Mina mål är att fortsätta vara snäll mot mig själv, och inte kompromissa med min hälsa. Och våga lite mer. Tro på mig själv.

  • Clara Löfvenhamn

   Tack vännen och dito, tycker det låter som väldigt kloka tankesätt att ha med sig i vardagen. Du måste vara rädd om dig så du orkar fortsätta vara awesome!

 2. Profilbild

  Åh blir så glad av att du är lite friskare åtminstone ❤ Ser fram emot att följa dig under 2018!

  • Clara Löfvenhamn

   Det är jag med, men det känns verkligen som att det är på väg åt rätt håll även om det lååångsamt 😉 😀 Ser fram emot att få följa dina stordåd med! 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se