Tankar om mål för 2017

God afton! Hur står det till? Jag är trött i skallen efter den här arbetsdagen som s-n-a-r-t är slut. I och med att det blev så hektiskt före jul jobbar jag nu stenhårt med att komma ikapp min egen att-göra-lista vilket är roligt men också väldigt intensivt. Tänkte lyfta blicken framåt och uppåt idag och fundera över mina mål för 2017.

Vi har ju pratat om några av sakerna som kommer att ske på Bossbloggen i framtiden men jag lyfter in dem i detta inlägg med så att jag har dem alla samlade på ett och samma ställe.

Mina mål för 2017

Vanligast är att blicka upp mot skyarna när vi pratar om mål men ibland kan de synas i en svart liten skogssjö med.

Mål för Bossbloggen

Optimera hemsidan

Det finns en hel del lösa trådar som jag skulle vilja knyta ihop gällande hemsidan. Mer läsvänligt och SEO-optimerat är ledorden!

Att fortsätta planera och skapa bra innehåll

Har flera superintressanta intervjuer som jag har gjort med artikelämnen som jag hoppas och tror kommer att intressera er framöver. Och säg bara till om det är något du vill att jag ska undersöka närmare!

Utveckla Bossbloggens sociala kanaler

Ser verkligen fram emot att förverkliga den här punkten steg för steg.

Bli med nyhetsbrev

Detta mål kan jag faktiskt redan sätta ett streck på! Idag satte jag nämligen den sista punkten för Bossbloggens nyhetsbrev som ska komma ut 1-2 gånger per månad. Signa upp dig på mejllistan i menyn på startsidan så att du inte missar något!

Mina mål för 2017

Det är inte alltid enkelt att gå utanför rådande normer är inte alltid så enkelt men det ska bli spännande att gå utanför min komfortzon och utforska gråzoner under året som kommer!

Mål för mig och mitt arbetsliv

Jag måste säga att det är svårt att sätta några mål för mig själv och mitt arbetsliv när jag inte har någon aning om vad som kommer att hända. Förhoppningen är att starta företag och kunna göra det på heltid men innan jag vet om det blir så eller inte så kommer mina två fokusområden vara:

Hälsa

Jag vill bli helt frisk från min utmattning och det kommer kräva att jag jobbar annorlunda. Så även om jag egentligen vill köra fullt ös medvetslös nu med blogg och företag så får jag inte det. Sjukt jobbigt men ack så nödvändigt. Mat, sömn och motion är nu alltid i första fokus tillsammans med vila och hälsofrämjande aktiviteter.

Utveckling

Jag tycker jag står på en bra grund i livet, både privat och i jobbet. Men mitt hälsosammare agerande och min nya arbetsroll kommer att leda till förändringar och utveckling. Något jag välkomnar med öppna armar och skuttande hjärta. Det är ansträngande att inte falla in i gamla vanor och tänka nytt men det är så utvecklande och roligt samtidigt.

Porträtt

Minst ett av mina mindre (om än viktiga) mål kommer att bli att ta det lite lugnare.

Andra mål

Var offline på min fritid

Under julen så insåg jag att min jobbhjärna kickar igång av så fort jag tar upp telefonen och ser alla mejl och notiser. Vilket inte är av ondo men likväl lite kontraproduktivt. Så därför har jag redan nu börjat med att stänga av internet- och mobiltrafiken på mobilen så fort jag inte jobbar och måste ändå säga att det är rätt så skönt.

Min Golden Hour

Alltså. Att vakna utan att ställa klockan, ta en promenad och stretcha och sedan äta frukost utan att ens titta på mobiltelefonen har blivit vardagslyx för mig. Så det är en vana som jag ska vårda ömt så länge som möjligt.

Hitta min vilopuls igen

Efter för många års stressande ska jag hitta min vilopuls igen och ta det lite lugnare. Ska bli spännande att se hur det går för fröken Hyperaktiv.

Ha så roligt som möjligt!

Kan tyckas vara självskrivet att en vill ha roligt. Men jag är en jäkel på att bara jobba och uppnå mål och glömma bort allt annat som känns fluffigt och är det som gör livet. Så det ska jag påminna mig om varje dag!

Hur ser dina mål för året ut? Har du skrivit ett blogginlägg om det får du gärna länka det i kommentarsfältet!

Föregående

Sluta jobba snyggt

Nästa

How to Become an Entrepreneur

14 Kommentarer

 1. Profilbild

  Du är stark som prioriterar din hälsa! Det borde alla göra.
  Jag skrev lite om mina förhoppningar och önskningar inför 2017 här:
  http://www.minklockaregard.se/klockaregarden/ar2017/

  • Clara Löfvenhamn

   Tack Nina! Jag ska försöka göra det allt jag kan i alla fall. Fick mig en rejäl väckarklocka här under hösten och det går ju inte göra samma sak om och om igen och få nya resultat. Ska läsa dina mål med! Ser verkligen fram emot att följa dig under året 😀

 2. Profilbild

  Mia

  Vilka bra mål! Ska också försöka hitta vilopulsen i år 🙂

 3. Profilbild

  Heja på Clara! Jag bloggade lite om mina mål för 2017 här:

  http://www.jamstalldvardag.se/2017/01/03/nyarsloften-mal-for-2017/

  Rent bloggmässigt hoppas jag att Jämställd vardag ska fortsätta utvecklas & växa, att jag har värvat en fantastisk skrivarkollega känns som ett bra led i det målet 🙂 Hoppas också att under 2017 kunna komma igång med föreläsningar runt (o)jämställda relationer & att det kan få bli en del av mitt företags verksamhet! Mvh//Sandra

 4. Profilbild

  SÅ bra mål! Ska tänka lite på det där med vilopulsen jag med 🙂

 5. Profilbild

  Kloka och vettiga mål tycker jag – och känner igen mig så himla mycket i det där med att tänka nytt kräver extra mycket energi men att det är så bra och värt i längden. Att göra om och förändra sådant som inte har fungerat eller som inte får en att må bra är prio ett! Här har jag skrivit om mina mål (på tal om att ändra sånt som ger en ont i magen =)): http://www.slowfashion.nu/blogg/mitt-mal-for-2017-nu-ska-det-vara-slut-pa-tjafs
  kram

  • Clara Löfvenhamn

   Förstår precis vad du menar med att förändra saker som inte fungerar! Är så mycket bättre att ändra eller förbättra sådana saker så snart som möjligt i stället för att dra ut på det och låta det sno en massa tid och energi. Heja dig!!! Kram

 6. Profilbild

  Vilken rolig lista!💪 Och fin blogg du har! Intressant att läsa om någon som också är utmattad men som vill starta företag. Heja heja!

  • Clara Löfvenhamn

   Tack så jättemycket Johanna! Det är väl kanske inte den bästa kombinationen egentligen och det är inte helt lätt att hålla tillbaka mig när jag bara vill köra på i hundranittio knyck. Men det går! Sakta men säkert framåt. Vill du också starta företag och om ja, vad vill du göra då? 🙂

 7. Profilbild

  Ja, jag har väl länge vetat att jag inte riktigt vill jobba med det som jag gör nu. Har länge frilansat som musiker lite då och då men då haft ett factoringbolag som hjälper mig med det administrativa. Har nu startat en blogg och vill gärna utveckla den. Jag vill göra mer kreativa och roliga saker och leva på det helt enkelt😊 Att bli utmattad har på något sätt fått mig att inse det ännu mer.

  • Clara Löfvenhamn

   Åh, så spännande! Jag hejar innerligt på dig att du ska lyckas med det. Det är väl en av de få (den enda?) positiva effekten med en utmattning – att man kan få mer klarhet i vad man vill göra och inte i framtiden. Stort lycka till Johanna! Det ska bli spännande att följa din resa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se