God morgon! Hur mås det? Med mig är det helt okej. Sitter i bilen på väg till en kompis sommarstuga och det ska bli så mysigt. Men eftersom den här veckan inte har bestått av något roligare eller vettigare än X antal timmars tittande på Netflix så tänker jag att vi skippar lördagslistan och snackar i kapp i stället. Det senaste jag gjorde innan jag blev sjuk var ju att resa hem från Gotland och jag har en del tankar om Almedalen med mig därifrån.

Road trip

På vägen upp till Oskarshamn stannade vi till vid detta ljuvliga smultronställe och doppade tårna i sjön. Så brutalt vackert! Foto: Mina Legnered

Tankar om Almedalen

Det var ju första gången som jag besökte Almedalen någonsin och jag åkte upp redan på lördagen och vi kom fram på natten till vårt boende som låg mitt i stan. Vilket för övrigt var världens coolaste hus från 1200-talet. Hur som så var det grymt skönt att kunna ta det lugnt på söndagen och bara vandra omkring och umgås med Linda (Resa medvetet) och hennes fästman. Passade även på att leta upp vilka ställen jag skulle gå till senare under veckan (vilket dock inte hindrade mig från att gå vilse ändå, haha). Sedan åkte jag hem på torsdagen vilket innebar att jag missade kvinnomanifestationen och nazisterna vilket grämer mig en hel del. Hade gärna velat vara med och manifestera mot allt vad högerextremism heter. Men förutom det tycker jag veckan all in all var väldigt, väldigt bra.

Almedalen

Väl i Visby så fick jag också prova på den lokala delikatessen saffranspannkaka. Vilken var god men nja, ingen storfavorit.

Det är rätt så exkluderande

För det första så är Almedalen i sig rätt så exkluderande. Visst, tanken må vara att politiker och makthavare blir mer tillgängliga och vandrar runt på gatorna. Men utan kontakter och kapital så är det svårt att komma dit och stanna hela veckan. Sedan så är de stora och flesta mingel och tillställningar stängda och kräver personlig inbjudan. Nu hade jag det eller lyckades få det till de evenemang som jag ville gå på men jag trodde på förhand allt det skulle vara öppnare och mer tillgängligt.

Almedalen

En av de finaste sakerna var att kunna hänga med vänner och bekanta i mer avslappnade former. Som här när jag och Maria mös i solen.

Det är väldigt socialt

Samtidigt, väl där, så tycker jag också att det var en väldigt social stämning och att det var ett väldigt roligt minglande hela veckan igenom. Jag har träffat otroligt intressanta personer och haft så härliga möten. Det var dessutom superkul att få möjlighet att springa på en massa vänner och bekanta på gatan. Bara det tyckte jag gjorde veckan väl värd investeringen som det innebar att åka dit.

Almedalen

Utsikten från vårt rum. Hur fin?

Det är lätt att drabbas av FOMO

Jag vet inte om ni minns det men i min checklista inför Almedalen så hade jag fått rådet att lämna alla former av fear of missing out hemma och ja, det måste man. Det händer verkligen hur mycket som helst och det finns alltid någonstans man borde vara och människor man borde träffa. Så det gäller att ha is i magen och koppla bort det om man ska hålla hela veckan.

Almedalen

En av de bästa sakerna med veckan var att jag fick träffa och bo med de här tre fantastiska brudarna: Sofie, Mina och Maren. Vilka tjejer alltså, ni gjorde att hela veckan kändes som ett guldkantat kollo!

Det är rätt mycket fest

Jag hörde innan jag åkte att Almedalen betyder mycket fest och ja, det kan det absolut göra. Vill man så verkar det finnas möjligheter att festa järnet varje kväll och det är många som gör det. Själv hör jag dock till skaran som inte gör det och jag tyckte det var väldigt lagom att vara ute och mingla, snacka och dansa och bara ha en (städad) utekväll.

Sunset

Och trots att Visby var iskallt (har inte frusit så mycket på väldigt länge som i början på den här veckan) så bjöds den på ljuvliga sommarkvällar och solnedgångar. Foto: Mina Legnered

Det var väldigt roligt

Med rätt inställning där man tar tillställningen på lagom stort allvar så tyckte jag att det här var en väldigt rolig vecka. Men jag kan förstå att det finns de som tycker att Almedalen börjar spela ut sin roll, eftersom det är en så pass stängd tillställning så är risken att det blir lite av en ankdamm.

Så på det stora hela var det en grym upplevelse och som det ser ut nu kommer jag att åka dit igen. Nästa år blir det nog också ett besök till Järvaveckan som också verkar vara en spännande tillställning.

Vad tycker du om Almedalen? Hiss eller diss?