Sommar är synonymt med semestertider för de flesta och många branscher stannar upp alldeles under industrisemestern. Men, det måste ju alltid finnas någon som jobbar även om det är tyst så det ekar i kontorets korridorer. Råkar denna någon vara du? Har du svårt att få arbetsuppgifterna att räcka till hela dagen och det känns som att klockan står still? Här är ett gäng goda tips och råd på hur du kan få tiden att gå snabbare!

Att sitta inne när solen skiner kan vara tråkigt nog, att dessutom vara ensam om att jobba när andra är lediga och ha för lite att göra kan bli än sömnigare. Bild: Pixabay

Så får du tiden att gå snabbare när du sommarjobbar

Lyssna på musik, ljudböcker eller podcast

Det mest populära tipset som jag har fått i in research var överlägset att lyssna på musik, ljudböcker eller podcasts.

Lunchträna

Passa på att träna på lunchen så slipper du tänka på det sedan när arbetsdagen väl är slut.

Städa

Gah, dör nästan tristessdöden bara av att skriva den här punkten men även om det är supertråkigt så är det sjukt skönt att få städa undan i datorn och på din plats om du inte har något annat att göra. Eller ta tag i de där surdegarna till arbetsuppgifter eller ärenden som du har skjutit på hur länge som helst. Det kommer att kännas toppen när du väl är klar med dem.

Skriv!

Drömmer du författardrömmar eller har du alltid funderat över hur det skulle vara att börja blogga? Passa på att skriva när telefonerna är tysta och mejlkorgen står tom. Antingen kan du googla fram olika skrivutmaningar eller göra en Sandra Beijer och starta en blogg!

Läs bloggar

Om du känner att skriva blogg inte är din kopp te kan du fördriva mängder med tid genom att läsa bloggar. Bara här på Bossbloggen finns ett rejält arkiv med artiklar inom ledarskap och jag vågar knappt tänka på hur mycket material som finns hos de bloggare som har hållit på långt mycket längre än vad jag har. Och apropå en kopp te så kan du även roa dig lite med en…

Teprovning

Har företaget olika typer av tesorter? Grattis, att prova sig igenom dem alla för att lära sig vilka du föredrar och inte kan faktiskt ta en stund. Vem vet, du kanske hittar en ny favorit?

Lunchin

Att ha med sig en god matlåda och äta den utomhus eller unna sig en utelunch kan piffa på vilken tisdag som helst!

Kompetensutveckla dig

Passa på att gå en onlinekurs eller utbildning som du inte hade haft tid till att göra annars! Extra bra om det är inom ett ämne som du kan ha nytta utav i ditt arbete eller för din framtida karriär.

Lär dig något nytt varje dag

Är ni några som jobbar så kan ni köra en utmaning i att lära er något nytt varje dag. Ge varandra olika ämnen, gör research när tillfälle ges under dagen och passa på att dela med er av det ni lärt er till varandra under fikapausen.

Ät lunchen ute

Att äta lunchen ute kan vara en lyxig grej att unna sig när dagarna känns långa. Och även om du har med dig matlåda – gå ut i solen och ät den! Då får du ändå lite sommarkänsla, frisk luft och D-vitamin.

Läs en bok

På vissa arbetsplatser är det okej att läsa en bok om man sköter det snyggt, kan du göra det – passa på!

Lös korsord

Hjärngympa när den är som bäst och diskret sysselsättning som får dig att se intellektuell ut om du blir påkommen. Bra grej!

Boka in roliga saker direkt efter jobbet

Sist men inte minst: boka in roliga saker efter jobbet. Var ute så mycket som möjligt och utnyttja vardagskvällarna till så somriga saker som möjligt. Ta med badkläderna till jobbet så du kan åka inom stranden på vägen hem, ät glass direkt när du slutat eller göra en picknick med middagsmaten.

Har du fler tips för de som jobbar och känner att dagarna går långsammare än långsammast? Dela med dig!


Tyckte du om detta inlägg? Klicka i hjärtat och dela det gärna vidare!
Du följer väl Bossbloggen på FacebookInstagramBloglovin’ och Youtube?