Leva här och nu

Hej gänget! Hur är läget? Jag mår finemang. Sitter här på kontoret och skriver och ringer om vartannat. Det har varit ett högt tempo den här veckan men det känns fint. Varje dag är inte så glamourös men det är tydligt för mig nu hur mycket lättare det blir att leva här och nu när en gillar sitt vardagsliv.

Jag njuter av att leva här och nu

Vackra morgonblommor från min morgonpromenad. Hur läcker är inte det stora lejonet?

Leva här och nu

Det är så vansinnigt enkelt att fastna i tänket att “bara jag lyckas med det, då blir det lugnt” eller “när jag har gjort det där, då ska jag luta mig tillbaka…”. Mål är ett superviktigt verktyg för att skapa resultat men jag har under sommaren alltmer insett att jag inte pallar fokusera så mycket på mål längre. Jag vill leva nu. Inte sen när jag omsätter si eller så mycket eller har landat något visst drömuppdrag.

Föreläsningen om rädsla gav en bra påminnelse om det också. Vi lever nu. Så därför går jag ut och lunchar med tjejerna fastän jag har jättemycket jobb. Därför säger jag “ja” till så många roligheter som det bara är möjligt och försöker att pausa ordentligt när jag jobbar. Den här veckan har jag gått en promenad varje morgon och bara lufsat runt i min egna lilla värld. Telefonen startas inte förrän jag äter frukost och kvällarna spenderas med katterna och min kärlek i soffan. För trötta för att göra mer än att kika på Homeland men njuter ändå av att ändå få vara tillsammans. Det är fint även om jag inte har nått mina mål än.

Hey, min resa har ju bara startat. Tänk om jag skulle vänta i flera år med att anamma mitt drömliv och göra de saker som jag mår bra av? Fan heller. Det krävdes fem års utmattningssyndrom, en uppsägning och en nystart för att jag skulle fatta det.

Läs mer: Energi är min nya valuta

Hello!

Trött men glad tjej, vi hörs i morgon igen alla ni fina!

Nu lyser kvällssolen in genom fönstret här på mitt lilla kontor. Jag är typ lika hungrig som jag var när jag åt lunch, måste fylla på mitt mellisförråd här, och ska snart bege mig hemåt. Svintrött men glad. Tack livet för att du gör mig lite, lite klokare för varje dag.

Hur känner du? Måste du uppnå saker innan du kan slappna av och må bra eller jobbar du också på att bli lite mer chill med det? Dela gärna med er. 

 

Föregående

Så hanterar du en dålig lyssnare

Nästa

Ledarskapsbloggen i augusti

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Gunilla

    Tack för ord. Exakt detta jag kommit fram till efter fyra års utmattning och stress-rehab.

    • Clara Löfvenhamn

      Vad härligt att höra Gunilla! Inte att du du fick lära dig det den tuffa vägen förstås – men att livet efter detta kan bli så mycket bättre <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se