Hej! Hur är läget? Med mig är det gråmulet. Brukar ju absolut inte jobba på kvällarna och vet inte om det någonsin hänt att jag har bloggat så här sent på kvällen. Hade inte ens tänkt göra det idag eftersom jag bara hann på börja ett inlägg och sedan sprang dagen i från mig. Men nu behövde jag trots allt skriva av mig och då bestämde jag mig precis för att alla regler har något undantag. Idag är det ett sådant eftersom jag har fått uppleva gråskalans alla nyanser idag. Gott som ont.

Gråskalans alla nyanser kommer finnas även här
Nytt, grått och fint tak har det lilla huset fått med! Tre små röda detaljer återstår som ska målas svarta i vår men annars är det klart och vilket skillnad det gjorde för helhetsintrycket.

Gråskalans alla nyanser

Det är så lätt att förföras av det raka, enkla i sociala medier. De flesta gånger är allt bländade ljust och tralligt. Enstaka gånger så är det kolsvart. Sällan däremellan. Försöker ju ändå ta avstånd från det och bjuda er på mina grå stunder med och brukar få väldigt positiv feedback från er att jag gör så. Nackdelen med det är att det kan bli lite missvisande för er som bara läser enstaka blogginlägg. Det märks när någon tror att jag mår dåligt för att man har läst något inlägg när jag har visat mig låg eller trött. Så för att vara tydlig nu: jag mår okej. Men jag hade ljugit om jag sa att det bara varit strålande solsken idag, för det har det verkligen inte varit.

Tre ljusglimtar lyste starkt. Ett potentiellt jobbuppdrag som jag tror kan vara väldigt spännande. En nära vän som ringde och trots att hon bara hade några minuter så fick jag chansen att bara kräka av mig allt som retar, skaver eller bara stör, stort som smått. Så tacksamt och välbehövligt. Och så förstås att komma hem till M, katterna och huset. Älskar att laga mat ihop och krypa ner i soffan alla fyra om kvällarna.

Grått, grått, grått

Resten har varit grått, grått, grått. Ljusgrått och optimistiskt med min mentorsklient. Åskgrått och frustrerande med mitt skolarbete där jag tagit fel på ett datum för en deadline. Får se hur jag ska lösa det. Köpte till och med en grå ryggsäck idag, föll pladask för den fina nyansen. Och så upptäckte jag mina två första gråa hårstrån. WTF liksom. Hoppas de blir många så jag kan bli en riktig silverräv tidigt – tycker det är så snyggt.

Högt som lågt alltså. Samtidigt är grått en av de snyggaste färgerna jag vet eftersom den har flest vackra nyanser. Det är med andra ord inte så tokigt. bara grått. Och bara genom att få skriva det här luckrade upp min mulna, mentala himmel. Tack snälla för det!

Vilken färg har din dag varit?