Tjenare! Hur mår du? Jag mår fint tack, värken i händer och armar är förstås ständigt närvarande men jag känner mig vid relativt gott mod. Vilket inte är något jag tar för självklart men det tänkte jag skriva mer om i morgon. Just nu känns det så lyxigt att kunna skriva den första lördagslistan på länge. Uppskattar den här stunden när jag sätter mig ner och tänker tillbaka på veckan som gått så mycket. Blir mer grundad av det, inte minst när det händer mycket och det alltid känns som att dagarna bara virvlar iväg.

Lecture
Var så kul att få prata om hållbart ledarskap med gänget från Rotary International och presentera Bosskartan som modell i en global kontext. Foto: Emilia Fisal

Tillbakablick

Ja, vad säger man? Veckan har har varit intensiv, rolig och händelserik. Jag har gjort ett par större intervjuer, föreläst för Rotary International i Malmö, pluggat en massa, varit på seminarium om transinkluderande arbetsplatser, fattat tråkiga beslut, fått jättetråkiga nyheter men också känt mig peppad, glad och optimistisk på samma gång. Pjuh, sorry för lång mening men den är ändå väldigt illustrativ.

Veckans bästa

All fin feedback som jag fick efter måndagens föreläsning och hur min kompetens och mina förmågor uppskattas i ett, för mig, viktigt sammanhang. Nya lärdomar som ligger och tuggar i bakhuvudet. Att jag fått träffa så många personer som jag gillar i farten, både på seminariet igår men också under resten av veckan. Gillar spontanitet så mycket! Sedan var det också tillfredsställande att få lämnat in nästa del av min tenta. Bara ett delmoment och eventuella kompletteringar som återstår nu, sen är denna delkurs klar.

Veckans sämsta

Definitivt de tråkiga besked som jag har fått. Majoriteten av dem kan inte nämnas här men en jag kan prata högt om är frustrationen som jag kände över min utbildning i måndags. Jag har en delkurs från mitt femte utbildningsår som jag släpar efter med och eftersom jag har läst det vi gör där förut hoppades jag att kunna få tillgodoräkna mig poängen. Men nej… Tyvärr så tillåts inte det av systemet av byråkratiska skäl och jag får läsa hundra procent i vår istället för de sjuttiofem som jag hoppades på. Vansinnigt frustrerande med tanke på min skada och det faktum att jag hade velat dra ner på arbetsbelastningen så mycket som möjligt nu – inte tvärtom. Men det ordnar sig nog ändå och det känns redan lite lättare.

Det här blir första lördagslistan på länge
På onsdagen satt jag och dikterade i princip hela dagen men när jag väl kom ut så var skymningshimlen otroligt vacker.

Veckans utmaning

Jag stod inför ett beslut innan i veckan där min vilja sa en sak och min magkänsla en annan. I slutändan så lyssnade jag på magkänslan och även om det kändes crap där och då så blev det så rätt och kommer bli så bra. Himla fint när en får bekräftelse på det så snabbt!

Framåtblick

Den här helgen kommer att bestå av vila, plugg, kompisar och massage i typ fallande ordning. Ska sova middag så snart jag har satt den sista punkten i det här inlägget tror jag bestämt. Sedan blir det plugg och ikväll väntar en tjejmiddag som jag ser riktigt mycket fram emot.

Veckans ledarskapstanke

Har som vanligt haft många olika ledarskapstankar i skallen den här veckan. En av dem har kretsat kring transparens och att vara personlig som ledare och vilken skillnad det kan göra – apropå artikeln om att vara kompis och chef. Vilken typ av samtal får vi när vi bjuder på oss själva? Pratar om mer än vädret och det mest ytliga? Erkänner när vi gör fel, har fel eller inte förstår något. Visa sårbarhet. Det är viktigt. Våga gör det! Oavsett om det är på jobbet eller någon annanstans. Vi som ledare är föredömen – det kommer med ledarrollen – och har därmed ännu större möjligheter att påverka samtalsklimatet som vi har. Hur personlig skulle du säga att du är på jobbet?

Och, inte minst, hur har veckan varit? Har du haft det bra?