Balansekonomi som inspirationsdos

Hej! Jag hoppas det är bra med er idag. Var ju på en gratisföreläsning från Balansekonomi igår. Träffade så trevliga människor på minglet efteråt att jag kom way past bed time. Så jag bestämde mig för att vänta med bloggandet till idag i stället, kors i taket på den!Hur som, får ni chansen att gå på en föreläsning med Charlie Söderberg kan jag varmt rekommendera det. Det var en härlig inspirationsdos. Han är en retoriker och performer af rang och det var fantastiskt intressant få ta del av hans tankar om ett rikare liv. Han menar att det är möjligt att skapa sig ett rikt liv när det gäller fysiska tillgångar, inre rikedom och ekonomisk rikedom samtidigt. Extra kul att höra eftersom det är tankar jag själv har haft under det senaste halvåret.Balansekonomi Charlie SöderbergTyckte det fanns mycket matnyttigt att ta med sig från föreläsningen och det om balansekonomi kommer jag faktiskt att ha i ett separat inlägg om nästa vecka. Men jag har sammanfattat några andra poänger från föreläsningen som jag tyckte var intressanta:

Det är ens beteenden som skapar resultat

Bra resultat beror på bra beteenden, ergo dåliga beteenden skapar dåliga resultat. Kan upplevas som väldigt svartvitt (och det är det också, menat att provocera och riva upp känslor hos publiken). Men framförallt att dåliga beteenden inte försvinner bara för att vi känner till dem. Att olyckligt medvetande kan vara lika dåligt som att vara lyckligt omedvetande.

Vi har alltid fullt av problem

En annan visdom från föreläsningen var att livet består av problem och att vi alla alltid har fullt av dem. Om du inte har några problem så kommer du att få problem med vädret. Eller med att bestämma dig för vad du ska äta till lunch. Så oavsett hur rik du är (ekonomiskt, energimässigt) är antalet problem, oavsett hur stora eller dramatiska de är, detsamma. Därför pratade Charlie Söderberg om vikten av att skapa sig så roliga problem som möjligt i stället för färre: en intressant tanke!Alice i Underlandet

Ha ett mål eller gå ändå

Texten ovanför kommer från Alice i Underlandet. Och just det: om du inte vet vart du ska då spelar det ingen roll vilken väg du tar. Du kommer att komma någonstans om du går långt nog finner jag väldigt tilltalande.För vi pratade också om efter föreläsningen om att det inte alltid är så enkelt att man bara vet vad man ska göra. Och att leta efter sin dröm kanske kan vara ett mål i sig. Att genom att testa på olika saker inse vad man inte vill göra – och på vägen kanske hitta vad man tycker är kul att göra.  Kan se tydligt nu att det är tack vare att jag har provat mig fram som jag är här idag: med intresset för ledarskap och att använda min blogg som forum att få arbeta med det.

Sagor finns än idag – och de är fulla av sensmoral

Det är inte bara bröderna Grimms sagornas  som innehåller goda råd om vad vi kan och inte kan göra här i livet. Det finns mängder med moderna sagor och myter som talar om det för oss.En modern saga enligt Charlie Söderberg är att man måste välja mellan att ha en familj eller vara rik. Antingen är du en Krösus Sork eller en Bamse. Du måste inte vara antingen eller – du kan vara både och. Här ger han sig som exempel på det som arbetar tre dagar i veckan för att spendera tid med familjen och ändå tjänar pengar. Är det förresten någon annan som blir nyfiken på hur hans ledarskap ser ut för att lyckas med det? Funderar på att fråga om han kan tänkas intervjuas i ämnet (om ni är intresserade av att läsa om det).BalansekonomiSist men inte minst bär jag med mig ett citat som jag läste och berördes av redan i våras när Charlie Söderberg i en intervju. Nämligen:

Priset du får betala för att inte göra som alla andra är att du ser ut som en idiot.

Charlie Söderberg

Inspirerad till tusen

Det har jag hämtat åtskilligt med styrka i medan jag har planerat, startat upp och nu driver en helt egen nisch inom bloggbranschen med denna ledarskapsblogg. Nu har det dock hamnat lite i skuggan av all den fantastiska energi och alla lärdomar som jag får från er. Det är så roligt att få lära känna er på vägen och är glad att fler och fler hittar hit (bara i augusti månad har antalet läsare ökat med 45 procent!) och att ni delar med er om era ledarskapshistorier och tankar kring ledarskap och hälsa.Så, sensmoralen för detta inlägg får väl helt enkelt anammas av den frågeställningen som Charlie Söderberg säger förändrade hans liv: är du beredd att i fem år göra det som 95 procent aldrig gör för att få det 95 procent aldrig får? Vad är ditt svar?Clara (som redan sagt ja och har påbörjat den resan utan att ha en aning om hur den kan sluta)

Previous
Previous

Lära känna-listan

Next
Next

Marlen Sibbel-Becker: Med kraftfullt lugn i förändring