33 saker jag har lärt mig på 33 år

Så var dagen här. Den sjunde mars anno 2018 och det är nu prick 33 år sedan som världen belönades med att jag drogs ut i den (efter en trettio timmar lång förlossning. Grattis mamma!). Det är med skräckblandad förtjusning som jag fyller 33. Jag hade egentligen velat fira det med ett storslaget kalas men det får vi spara till ett annat år när orken räcker till lite mer. I år blir det att äta våffelmiddag med mina älsklingar och det känns ärligt talat jäkligt lyxigt det med. Men innan jag fastnar i dagdrömmar om våfflor tänkte jag försöka lista 33 saker som jag har lärt mig under dessa levnadsår.

33

33 år liksom, vad hände? Foto: Julia Tuvesson

33 saker jag har lärt mig på 33 år

Allt blir bättre om man strösslar lite (läs: mycket) kärlek på det. Klyschigt? Ja, Sant? Oh yes.

Det dröjde typ 30 i år innan jag kom på vad jag ville bli när jag blir stor och även om vägen dit har känts allt annat än rak så har allt jag gjort ändå bidragit till att jag hamnade precis här. Det är en himla fin känsla alltså.

Att det på riktigt finns de som tror att jorden är platt. År 2018. Fascinerande.

Och att de finns de som tror att feminismen och jämställdheten har gått för långt. Kan inte bestämma mig för vilket av ovan två som är mest skrattretande.

Men jag har också lärt mig att jag i grund och botten är väldigt optimistisk och gladlynt människa.

Jag märker direkt när jag är stressad för då blir saker typ femton gånger svårare än vad jag egentligen tycker att de är.

Att vissla. Är faktiskt rätt bra på att vissla melodier. Busvissla är tyvärr inget jag behärskar dock.

Jag kan inte heller lyfta på ena ögonbrynet. Har nog lagt hundratals timmar på att öva det, pga så coolt move, men icke. Min lärdom är i stället att mina ögonbryn har tre lägen tillsammans: neutralt, höjda eller i hopskrynklade.

När jag insåg att högkänslighet (HSP) fanns så lossnade många viktiga pusselbitar i min personliga utveckling.

Att min kombination av att vara HSP tillsammans med min vansinniga målmedvetenhet och låga nivå av Jante i blodet är otroligt praktiskt när man driver eget.

As a child

Vad säger man? Jag har alltid gillat att sitta i fönster och filosofera, hehe.

En av de viktigaste insikterna jag har fått i livet är den att det inte spelar någon roll vad jag jobbar med eller vad jag gör i livet: mina nära och kära kommer att älska mig ändå och mitt värde som människa sitter inte i vad jag presterar.

Plus! Livet utan djur är tomt och tråkigt.

Hade jag fått gå om gymnasiet är risken stor att jag hade satsat på att utbilda mig till dansare i stället. I love to dance!

En annan lärdom är att det är en LYX kunna träna och att det inte är något en ska ta för givet. Inte livet heller för den delen.

Jag har lärt mig att slå upp ett tält själv och drömmer om att sommaren ska komma snart så jag och kärleken kan sticka ut i skogen.

Att ett liv utan starkt immunförsvar inte är särskilt lätt.

Den som vågar vinner om man använder hjärnan och har lite tur på vägen.

Det fanns en tid då jag levde utan tv-spel eftersom jag ”inte hade tid” för det. Baha. Den dumhetsfasen gick som tur var över.

Att min längtan efter Rumänien inte blir mindre, kommer behöva åka tillbaka och volontärarbeta mer.

Att en av mina ambitioner i livet är att få honom att le varje dag.

Under åren har jag också hajat grejen med att säga ja till saker. Det kan leda till vansinnigt roliga äventyr! Foto: Rebecca Wipp Ovin

Jag lärde mig inte bara att krypa, gå och springa som barn utan håller på lära mig det igen efter mina sjukdomsår då jag spänt och snedbelastat mig på helt konstiga vis. Mycket intressant hur något så självklart måste läras om på nytt för att kroppen ska läka helt.

Alltså… Skräckfilmer är verkligen inte min grej.

Att jag visst kunde lära mig att tycka om chili och svamp.

Ju mer jag tränar på att ha semester – desto mer tycker jag om det.

Musik är läkande precis som tystnad.

Att nätverka och få lära känna nya människor är bland de bästa jag vet!

Jag mår inte bra om jag inte får vara kreativ om dagarna.

Att slänga ut Jante och sätta eld på honom var bland det bästa jag någonsin gjort.

Jag har gått ifrån att ”mat är ett tvång och jag hatar allt vad matlagning heter” till att ÄLSKA mat och ibland tycka det är riktigt roligt att laga den.

Att våga göra saker man inte vågar är läskigt och superhäftigt!

33

Nu ska jag fortsätta fira vidare här, men vi hörs i morgon igen! Foto: Julia Tuvesson

Min farmor sa alltid att ”vart decennium har sin skönhet”. Det hade hon fasiken rätt i.

Att världen är SÅ stor och jag är pytteliten och har en triljard olika saker kvar att lära mig.

Sist men inte minst: att livet inte går ut på att jobba. Det trodde jag inte för fem år sedan.

Okej, det finns kanske ett eller annat mer som jag har lärt under dessa år men snipp, snapp, snut så var listan slut! Nu är jag nyfiken: kan inte du dela med dig av något som du har lärt dig av livet? Det vore så fint att få ta del utav!

Föregående

Att söka det första chefsjobbet

Nästa

Min cliffhanger… Jag friade, han sa JA!

4 Kommentarer

 1. Profilbild

  Stort grattis på din födelsedag! Hoppas du hade en bra dag.
  Det fina med att bli äldre är ju att man lär sig så mycket hela tiden. Visst, det hade varit kul att vara 25 igen men inte utan den surt förvärvade erfarenheten man numera kan stoltsera med. 🙂

  • Clara Löfvenhamn

   Tack snälla, den var verkligen jättefin! Och ja, jag med dig där. Man är som tur var ändå rejält mycket klokare nu jämfört med då, hahaha 😀

 2. Profilbild

  Clara

  Jag är nyss fyllda 26!

  Mina lärdomar är att
  – folk inte bryr sig så mycket vad jag gör eller ser ut som man tror, de har fullt upp med sitt egna
  – det finns alltid tid för en kram. Man har alltid 20 sekunder över
  – att gå upp i vikt är det inte det värsta som kan hända i världshistorien. Fokusera på annat än vikten
  – att jag älskar att pyssla
  – att man inte måste skaffa barn bara för att “alla” andra gör det

  Tack för en bra blogg!

  • Clara Löfvenhamn

   Så innerligt fina och kloka lärdomar! Blev alldeles varm i kroppen av att läsa dem, framförallt punkten om vikten. Det var bra påminnelse för min egen del som i morse hade svårt att komma i en klänning som jag brukade kunna ha. Det är ju inget att deppa för när allt annat i livet är fantastiskt! Skickar en stor cyberkram som tack för det och för att du hänger här <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se