Tjenare! Hur är läget? Med mig är det så bra. Det här har typ varit veckornas vecka! Allt har hänt samtidigt och varje dag hade kunnat vara en vecka i sig. Två viktiga deadlines: Tillväxtdagen i Västervik och inlämning av uppsatsen. Lanseringen av Bosskartan, eftersom föreläsningen i Västervik handlade om hållbart ledarskap och den är svaret på hur man gör för att leda hållbart. Dessutom har det hänt en annan pangrolig grej som jag kommer att skriva om i morgon förmiddag.

Västervik
Kommer berätta mer om Västervik och om dagarna där men här kommer en glimt på mig och de fantastiska ledarna som var med i panelsamtalet som jag modererade.

Tillbakablick

Det har varit så intensiva dagar nu alltså. Lite sömn, mycket nerver, många olika projekt i rullning samtidigt. Men, det har gått superbra! Nu, när jag ligger här i sängen och tänker tillbaka så är jag så nöjd med både det jag har levererat och hur jag har gjort det på ett sätt som varit sjyst mot mig själv.

Veckans bästa

Jaaa, den är svår. Känslan på scenen i Västervik, att få lansera Bosskartan och morgondagens nyhet är nämligen alla tre sjukt häftiga, vansinnescoola grejer som jag har drömt om länge och nu har hänt. De får dela på förstaplatsen tror jag bestämt. Men! Alla fina människor jag har mött och pratat med under veckan ligger nära toppen med alltså. Känslan av att få undan uppsatsen var så skön och efter gårdagens arbetsdag ligger jag i fas med mitt jobb på Innovationscenter med, riktigt fint.

Spa
En annan guldstund från veckan var den här. Då var jag dessutom fortfarande lyckligt ovetande om hur GoT skulle sluta, hehe.

Veckans sämsta

Alla nerver som sprintat rundor i kroppen. Jag triggas av att leva utanför min komfortzon men nu ser jag fram emot att stanna upp lite och njuta av allt som händer. Fast nä, det sämsta är ändå att det är farmors födelsedag idag och det är lika sorgligt varje år. Som jag saknar dig vecmāmiņa!

Veckans utmaning

Lätt att hålla balansen med sömnen och maten när arbetsdagarna är långa och så mycket händer. Nu när jag har börjat slappna av och fått två nätters full sömn märks det hur spänd man har varit.

Painting
Igår kväll så spenderade jag lite kvalitetstid med mina färger, sjukt mysigt alltså att bara få kladda runt utan någon som helst plan eller prestation.

Framåtblick

Den här helgen borde bjuda på ledig slappetid men pga reasons kommer det inte bli så mycket av den varan tyvärr. I eftermiddag måste jag skriva på opponeringen efter den ska lämnas in på måndag. Likaså i morgon plus att vi ska gå igenom vårt GANT-schema för projektet som jag outar i morgon. Men i gengäld kommer mitt arbetstempot att sänkas rejält nu under juni månad och det känns så lyxigt att få varva ner ordentligt inför sommaren.

Veckans ledarskapstanke

De har som vanligt varit många och likaså är det svårt att bara välja en som passar i ett kort format. Men! I och med tanke på nyheterna som vi pratade om förra veckan och det stundande valet så måste jag ändå säga att jag blir satans jävla asförbannad på de partier som säger värna om kvinnors rättigheter och samtidigt vill ha någon form av inskränkning eller begränsning av aborträtten. Alla kvinnor, oavsett hur gammal du är, var du är född, vilken hudfärg du har och vad du gör eller inte gör om dagarna förtjänar och SKA HA rättigheten att själva få bestämma över sin kropp. De riktlinjer, de förbud och de begränsningar som en ledare (oavsett position) försöker måla upp säger något om hens ledarskap. Både i positiv och negativ bemärkelse.

I exemplet ovan är det bara negativt though. Ett sätt att kontrollera kvinnor, öka barnafödandet som behövs för att hålla det kapitalistiska systemet rullandes. Skulle nog kunna skriva spaltmeter av blogginlägg bara om det här fenomenet: varför behovet av kontroll kan ställa till med så mycket bekymmer i ledarskapet? Hade det varit intressant att läsa?

Och ja, det här var min vecka det. grandios och minnesvärd på alla sätt. Hur har du haft det? Och händer det något kul i helgen?