Välkommen till Höör!

Idag är det dags. Dagen F som i flyttdagen. För en månad sedan idag skrev vi de initiala papperna på det lilla huset som vi föll så hårt för på visningen. Så här ser det och ja, välkommen till Höör!

Välkommen till Höör!

Vår gata

Jag har aldrig velat bo i ett villaområde eftersom jag inte vill vara omgiven av människor som jag inte känner när jag är hemma. Tji fick jag! Men vet ni, det här är vår lilla gata och det känns verkligen inte som att den ligger i ett villaområde.

Grinden

För här, väldigt undangömt, ligger vår lilla pärla. Välkommen in!

Vårt hus

Och här är den! Vårt lilla hus! Originaldelen är byggd på 50-talet och sedan byggdes den ut i början på 2000-talet och det var då den fick sin speciella prägel med det lilla tornet. Det är rätt så slitet nu och därför kommer vi både att byta taket och måla fasaden nu i sommar. Från brun fasad till mörkgrå och från “rött” papptak till skiffergrått. Ska bli så roligt att se hur det kommer att förändra huset!

Uteplats

Med denna ljuvliga, ljuvliga trädgård. Så lummig och med fler trän än vad jag trodde var möjligt i en trädgård.

Vardagsrummet

Här är vardagsrummet – till höger kommer in från hallen och dörren leder in i sovrummet och den walk in closet som nog kommer att få tjäna som Mackans kontorsplats. Invändigt är golven kanonfina. Däremot behöver allt på insidan annat ett eller två lager färg inom sin tid.

Vardagsrim

Här är vardagsrummet från andra hållet och där rakt fram kommer vi att ha en matplats. Älskar ju att bjuda in på middag och det ska bli så infernaliskt skönt att ha utrymme till att kunna göra det.

Kök

Här är köket från dörrarna som leder rakt ut i trädgården och in mot matsalen. Det kommer också att behöva en del kärlek i framtiden för det är riktigt slitet. Men det har verkligen mycket potential!

Stairway to heaven

Och från matsalen har vi the little stair way to heaven…

Tornrummet

Nämligen tornrummet!

Tornrummet

Som nu till en början kommer att bli mitt kontor och min atelje… Börjar typ gråta (igen) bara av att skriva det. Här kommer vi också ha gästsäng och ja, för mig som älskar att sitta högt upp, med lite takhöjd och se ut när jag jobbar kan detta såklart inte bli bättre.

Hapoy

Såhär glad är hon rent utav! Kan inte förstå att detta är vårt. Tackar min lyckliga stjärna sisådär femton gånger om dagen för detta.

Clown

En annan rolig detalj att vi fick den här clownen som tydligen har följt med huset sedan det byggdes där på 50-talet. Får hoppas att den ger oss lite tur! Det känns nämligen också sjukt läskigt att bli husägare även om vi förstås mest är superglada och lyckligt naiva om allt jobb det innebär, haha.

Hus

Så ja, det är vårt lilla hus det! Det är i minsta laget med sina 85 kvadrat men det ska bli så, så roligt att få pyssla och ta hand om denna fina lilla pärla. Dessutom är det bara en femhundra-isch meter ner till sjön, jättenära till en massa olika skogsområden, hästgårdar och nära kollektivtrafiken känns bara som fullständigt som klippt och skuret för oss naturnördar. Vad tycker ni? Visst är det fint?!

Föregående

Dan före dan…

Nästa

En sliten start

20 Kommentarer

 1. Profilbild

  Stella

  Såååååå fint! Vi längtar efter att få se det <3

  • Clara Löfvenhamn

   Jaaa, ska bli så kul att få visa er den! Dock kan besöken behöva dröja lite eftersom vi inte längre har någon toalettdörr, hahaha xD

 2. Profilbild

  Verkligen fint! Blir så glad för er skull! ❤️

 3. Profilbild

  Lotta

  Vilken pärla! 😍 Förstår att du är lycklig! Lycka till…

 4. Profilbild

  James Brocka

  Grattis, husägare!

  Ja, och säkert nära till fin natur, utifrån bilderna.
  Lycka till med ateljén, riktigt nice. (Piratflagga ??)

  Hehe.. Det blir “lite” att måla.

  • Clara Löfvenhamn

   Haha, ja kommer kanske rent utav vara så trött på att hålla en pensel att det inte blir något mer målande efter detta 😀 Verkar som att naturen här är fin, ska strax bege oss ner till sjön och kolla läget runt omkring. Blir roligt att upptäcka!

 5. Profilbild

  Stort stort grattis! Älsk på pärlan!
  Kram Malin

 6. Profilbild

  Ulrica

  Supercharmigt ju! Kommer att bli hur bra som helst! 🙂

 7. Profilbild

  Minna Sundqvist

  Ännu en gång – Congrats!!!
  Ska bli spännande o följa eran renoveringsresa 🤩🥰

  • Clara Löfvenhamn

   Tack vännen! Ser fram som sjuttsingen att få göra den även om det förstås kommer ta längre tid än vad man vill och tror att den ska göra, hähä <3

 8. Profilbild

  Karen

  Grattis till det fina huset och vilken fantastisk trädgård, önskar er all lycka tillsammans i er underbar hus. Perfekt med närhet till vatten, skog och förstås hästar 👍😘🤗🤗

  • Clara Löfvenhamn

   Tack snälla! Hade faktiskt inte koll på när vi köpte huset hur mycket hästgårdar som fanns här omkring men de är riktigt många som ser fina ut. Känns lovande för framtiden 😉

 9. Profilbild

  Clara! Vilket mysigt och unikt hus ni har hittat <3
  Det där skulle jag vilja se live någon gång.

 10. Profilbild

  Urgulligt! Så glad för er skull att ni hittat ert hus!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se