Nu har jag varit egenföretagare i prick en månad. Helt vansinnigt vad snabbt april har gått och hur mycket som har hänt! Bland annat har jag hunnit med att skriva en krönika för Starta och driva Företag, besökt massor av event och jobbat med en rad projekt som kommer lanseras här på bloggen framöver om allt går som det ska. Sjukt kul! Det är en livslång resa jag har framför mig men det är roligt att ha tagit mina första steg. En insikt som jag har fått är hur viktigt det är att våga säga ja. Men också hur viktigt det är våga säga nej.

Clara Löfvenhamn

En annan sak som jag har blivit påmind om är hur viktigt det är att jobba och umgås med människor som peppar en att tänka utanför boxen. Kändes megafånigt först att vingla runt i vitsippeskogen med höga klackar – men fina bilder blev det!

Att våga säga nej

Jag har under de senaste månaderna fått några drömförfrågningar från uppdragsgivare. Viktiga och riktigt coola uppdrag som jag nog hade trivts superbra med om jag hade tagit mig an. Samtidigt så jag har hört mig själv tacka nej till dem. Varför? Jo, för att de skulle tvinga mig att välja mellan att satsa på dem och min dröm om att genom Bossbloggen och mitt företag utveckla morgondagens ledare. Måste prova att göra det här hela vägen ut nu. Se om det funkar.

Clara Löfvenhamn om att våga säga ja!

Ha nu ett riktig fint valborgsfirande mina vänner! Foton: Zeynep Seitomer

Att våga säga ja

Samtidigt så försöker jag säga ja så mycket som det är möjligt. Ja till nya uppdrag, att skriva krönikor, gå på event som TubeCon eller ConnectPassion och att skaffa nya kontakter och bekantskaper. Du kommer tyvärr inte långt i livet om du inte vidgar din komfortzon och testar på nya saker. Så jag säger ja till allt jag kan och hinner med. Det är intensivt men jag känner hur jag växer i min yrkesroll varje vecka. Sakta men säkert så jag inte får växtvärk.

Så våga säga ja när du får förfrågningar eller möjligheter som känns superläskiga. De kan inte bara ge dig en massa nya lärdomar utan öppna nya spännande dörrar. Men våga också säga nej till saker som inte leder mot att du uppnår din dröm.

Är som vanligt nyfiken i en strut: vad säger du mest i ditt arbetsliv – ja eller nä?