Hej, hej! Hur är det? Själv sitter jag här på kontoret i det eviga vintermörkret och funderar det här med framgång. Även om det har samma innebörd för många så tycks det ändå finnas SÅ många olika syner på vad det innebär att vara just framgångsrik. Framförallt när det gäller karriär.

Rings on the water

Jag tänker att framgång också kanske kan handla om de avtryck som vi lämnar hos varandra? Framförallt de som är bra. Som sprider sig likt ringar på vattnet och får fler att bli eller må bättre. det om något är väl en definition av att ha lyckats?

Vad är framgång?

Efter utmattningen så har jag verkligen omvärderat vad det innebär att ha en framgångsrik karriär. Förmodligen eftersom jag har landat i att mitt liv inte ska gå ut på att jobba. Vilket är lite ironiskt eftersom jag jobbar grymt mycket nu med företag, plugg och föreningsarbete, samma triangel som jag levde i innan jag gick in i väggen. Samtidigt är det helt annorlunda idag. Mina drivkrafter är långtifrån de samma.

Då var det viktigt med karriär och att klättra på olika stegar. Idag är jag glad att jag får jobba med saker som jag gillar. Då var det viktigt att ha kalendern uppbokad j-ä-m-t. Idag ska den helst vara så tom som möjligt. Då ville jag lika många tusenlappar i månaden som i antalet år jag var gammal. Nu är jag glad om jag tjänar så att jag kan leva tryggt och någorlunda gott. Då ville en vara vältränad. Nu är man tacksam över att vara någorlunda frisk och hel. Då var framgång att lyckas. Idag är framgång att vara lycklig och glad. Inte alltid kanske men så gott det går!

Hur skönt är det inte ändå? Att en kan växa och förändras så som människa? Fantastiskt. Jag tror också att det är dessa förändringar som gör mig så pass mycket lugnare idag när det gäller min karriär. För jag har en större självdistans idag, tar saker på mindre allvar och framgång… Det är ju relativt. Vem vet, om tio år är det kanske helt andra faktorer i ens liv som anses vara framgångsrika.

Vad är framgång för dig? Har det alltid betytt det som det betyder idag eller har du också lärt om dig?