Tre heliga: mat, sömn och motion

Tjenare! Jag hoppas ni mår bra. I veckans avsnitt avsnitt av How to Become an Entrepreneur är det dags att ta ett snack. Närmare bestämt om tre saker som är nästan larvigt grundläggande för den som vill maxa sin kapacitet oavsett hur man gör karriär.

Mat, sömn och motion är ämnet i veckans vlog!

Från gårdagens prommis när solen verkligen gassade – så nice.

Mat, sömn och motion

Det var under min första tid som sjukskriven för utmattningssyndrom som min psykolog präntade in det. Budskapet om att äta, sova och motionera var det enda som var viktigt att tänka på oavsett vad som hände i övrigt i livet. Det är de pusselbitarna som lägger grunden för ens vardag. Visst, en fullt frisk vuxen människa kan givetvis klara sig fint med att sova lite ibland eller hoppa över både träningspass och måltider. Men det är skillnad på att göra det som regel eller undantag. Därför är det något som jag har tagit med mig in i min friskare vardag och försöker ha med mig varje dag.

Mat

Min familj brukar ömsom skratta, ömsom sucka åt min mat och sovklocka. Men det är att äta var tredje-fjärde timme som jag mår bäst av. Annars händer det som jag beskriver ovan i videon, hehe.

Sömn

En lyx som jag verkligen unnar mig i mitt nya arbetsliv är till exempel att nästan aldrig ställa väckarklockan. Märker så galet storskillnad på mitt mående om jag får sova tills jag vaknar av mig själv. Får jag inte sova klart funkar varken min hjärna eller kropp och jag behöver fortfarande sova upp mot tio timmar de flesta nätter. Lägger mig därför ofta rätt tidigt så att jag trots de många timmarna vaknar i tid.

Motion

Kommer att komma en artikel inom kort gällande motion och träning. Är nämligen inte förrän nu nyligen som jag har börjat öka på de fysiska aktiviteterna och börja göra mer krävande saker som att åka inlines eller åka ut till stallet. Men mina promenader är ett viktigt inslag i vardagen. Längden och hastigheten på dem varieras efter mitt mående men de är verkligen ett viktigt inslag i min vardag. Bästa dagen är måndagar då jag promenerar och har bloggmöte med bästa Emilia och Julia. Mer peppande start på dagen är svår att hitta!

Det är inte alltid så enkelt att prioritera de här sakerna. Men det är värt det, i alla fall för mig. Vad säger du? Är du bra på att prioritera det här med mat, sömn och motion eller du klarar dig fint ändå? 

Föregående

Vad gör man när man är ledig?

Nästa

Midsommarveckans planer

4 Kommentarer

 1. Profilbild

  Jag är nog ganska bra på det! Just sömn behöver jag rätt mycket av och eftersom jag är rätt dålig på att sitta still blir det rätt mycket motion också. Har även jag en inbyggd mat- och sovklocka! 😉

 2. Profilbild

  Det här är verkligen VIKTIGT. Tack för att du tar upp det. Träningen har jag svårt att få till som rutin även om jag verkligen behöver det. Tror att det blir lättare när jag får andra rutiner att hålla mig till, men just nu är det svårt. Mat och sömn är verkligen A och O och inget jag ruckar på i första taget.

  • Clara Löfvenhamn

   Two out of three aint bad! 🙂 Jag tycker ofta att träningen är lite av den springande punkten. Om jag tränar så kommer liksom de andra två punkterna på köpet mycket lättare. Men håller med om att de andra är mer A och O. Funkar verkligen inte om jag inte får sova och äta. Eller rättare sagt, jag blir inte så trevlig 😉 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se