Behöver du en föreläsare som både utbildar och inspirerar? Ska ni anordna ett event där ni behöver en föreläsare, moderator eller en social profil med mångårig kunskap inom ledarskap och karriär? Delar du min uppfattning om att ledarskap måste vara hållbart över tid och att ämnen som jämställdhet och mångfald inte borde vara utvecklingsfrågor utan självklarheter? Då har du hittat rätt.

Föreläsningar och utbildningar

Jag skräddarsyr föreläsningar och utbildningar utefter era önskemål och behov men några populära ämnen är: självledarskap, framtidens ledare och ledarskap, hållbart arbetsliv och ledarskap för entreprenörer.

Några av mina tidigare samarbetspartners och uppdragsgivare är: Unionen, Tillväxtdagen i Västervik, Företagarna, Styrelseakademin och Dagens Media.

Sagt om mig som föreläsare:

Clara är en naturbegåvning som på ett smart sätt fick oss i publiken att själva komma fram till hur vi skulle bli vår egen bästa chef. Hennes stora kunskap och stora engagemang gav oss alla en energikick i vårt vardag. Väldigt proffsigt framförande med bra återkoppling efteråt.

Helén Forssander,
arrangör av Företagarboost

Almedalen

Bossbloggen är ryggraden och startskottet för min verksamhet men jag är lika verksam i den analoga världen som den digitala när det gäller att prata om ledarskap, karriär och affärsliv. Bild från panelsamtal hos Dagens Media i Almedalen 2018.

Bli din egen bästa boss

Det viktigaste ledaruppdraget en kan ha? Det är inte över fem eller femtusen personer. Det är för dig själv. Oavsett om du har personalansvar eller inte så är vi alla chefer över oss själva och det är dags att vi börjar prata mer om det och hur du kan bli din egen bästa chef.

På dagens arbetsmarknad läggs allt mer ansvar över på oss individer oavsett om vi är anställda eller entreprenörer och egenföretagare, därför kommer ordet självledarskap att bli ännu mer centralt. Måste man kunna leda sig själv för att leda andra? Nej, men ditt arbetsliv kommer bli mycket lättare och mer lönsamt om du gör det.

Föreläsningen och workshopen Bli din egen bästa boss ger dig verktygen att få lära känna dig själv som ledare, dina värdegrunder och du får praktiska verktyg för hur du kan bli din egen drömboss redan imorgon.

På Tillväxtdagen i Västervik höll jag först en föreläsning om hållbart ledarskap och modererade sedan ett panelsamtal på samma tema. Foto: Framåt Västervik

Management by Millennials

Det är dags för oss millennials att kliva in i arbetslivet och in i ledarrollerna och med det så kommer våra arbetsgivare att påverkas eftersom vi är digitala, vi är målmedvetna, vill ha roligt och vi ställer krav. Det räcker exempelvis inte att organisationerna har värderingar som stämmer överens med våra egna – det gäller också att arbetsgivaren lever som de lär för att vi ska stanna kvar.

En studie från Academic Work visar att sextio procent av oss anser att den närmsta chefen är den viktigaste faktorn för när vi söker ett nytt arbete. Så, vad betyder det för er som arbetsgivare? Hur kan ni locka, stötta och behålla oss nya generationer och den kunskap och den innovation som vi bär med oss? Sist men inte minst, hur ser vi millennials på ledarskap och hur vill vi själva vara som chefer? Det och mer handlar denna föreläsning om.

Föreläsning

Eftersom jag vill göra skillnad på riktigt när jag föreläser använder jag mig mycket av workshopformatet där deltagarna i grupp eller individuellt får arbeta med frågorna som föreläsningen berör. Foto: Rita Bytyqi

Hållbart arbetsliv

Hållbarhet är ett ämne som befinner sig i de flestas uppmärksamhet just nu. Inte minst då arbetsmarknaden förändras, klimatet hotas och antalet stressrelaterade sjukdomar ökar. Vad är egentligen ett hållbart arbetsliv? Och hur kan vi arbeta för att hålla hela vår karriär och inte bara de närmsta åren?

Clara Löfvenhamn föreläser om ledarskapsutveckling

Här berättar jag om min resa med Bossbloggen för en publik hos Nyföretagarcentrum. Foto: Rita Bytyqi

Ledarskap för entreprenörer

Som entreprenör är det inte ovanligt att ledarskapet kommer på köpet allteftersom organisationen växer och växtvärk är en vanlig åkomma bland expanderande bolag. Ett sätt att lindra och förebygga det är att prioritera ledarskapsutveckling för era ledare och team. Ju tidigare i er uppstart ni gör det – desto snabbare och bättre bättre kommer ni att kunna prestera och leverera.

Lecture!

Föredrar du att föreläsningen är på engelska? Då ordnar vi det utan problem.

Ledarskap i praktiken

Den här föreläsningen och workshopen riktar sig främst till studenter och studerande. Vad handlar egentligen ledarskap om? Hur känner du igen en dålig ledare från en bra? Och hur kan du själv bli en bra ledare i ung ålder?

Vill du har ett upplägg som är skräddarsytt efter era behov och er budget? Hör av dig till mig: antingen på clara@bossbloggen.se eller 0768 – 93 77 23.


Du prenumererar väl på Ledarskapsbrevet?

Ledarskapsbrevet är för dig som vill vässa ditt ledarskap och utvecklas som ledare och skickas ut en till två gånger i månaden. Vill du också få det? Skicka ett mejl märkt “Ledarskapsbrevet” till clara@bossbloggen.se eller registrera dig i menyn så ordnar jag så att du får det.