Resan hem

Det fanns en tid då jag bara sprang. Rusade effektivt fram och bockade av allt jag kunde och lite till. När orken tog slut fortsatte jag ändå. Tills tröttheten blev så förlamande att det inte fanns mer än en förlamande stillhet. Den hälsar fortfarande på ibland. Binder min kropp till marken vare sig viljan vill det eller ej. Men det lättar. Det börjar finnas plats för mer. För nya tankar. Och glädjen de bär med sig får mig nästan att gråta av lättnad. I mitt sinnes aska gror nya frön. Världen känns lite klarare. Och ju mer jag tror mig förstå desto mindre inser jag att jag kan. Så liten inför dessa travar av böcker, tankar och kunskaper som vår värld besitter.

Regnvåta fönster på resan hem

Resan hem

Jag älskar rörelse. Att röra mig. Vara på väg. Bli berörd. Röra runt i det jag tror jag vet. När fart får det att hisna i magen. Men numera älskar jag också stillheten. Att bara finnas till en stund. Nära honom. Nära en mjuk katt. Inne i ett musikstycke. I en känsla. I mörker eller ljus. I nuet.

Det är otroligt rofyllt att få sitta på en buss i hällregn, låta sinnet fyllas av tonårsnostalgins musik och stirra ut genom den regnvåta rutan. Slits mellan att vilja vara framme hos mina favoriter och vilja stanna tiden för att bara suga musten ur denna känsla av tidlöshet och fullständig kreativitet. Skymningen smyger sig närmare. Skapandets eufori likaså. När jag hoppar av bussen så smådansar jag mig ut i regnet. Försöker fånga regndroppar med handflatan. Sjunger högt för mig själv och klampar igenom vattenpölar. Ett litet men härligt äventyr. Men deras varma skratt, rappa skämt och det varma gula ljuset väntar. Den ljuva känslan av tillhörighet och kravlöshet. Så när musiken tystnar ler jag inombords och kliver in över tröskeln. Hemma igen. Både kroppsligt och mentalt. Äntligen är jag hemma.

Hur har du det denna höstklara torsdag? Är du hemma eller på väg hem? 

Föregående

De bästa tipsen från Karriärpodden

Nästa

Lördagslistan – på en söndag!

2 Kommentarer

  1. Profilbild

    Det jag kan tycka är skönt med själva resandet någonstans oavsett om det är en längre resa eller en kortare bussresa är att det är verkligen ingen idé att känna sig stressad eller liknande. Man kommer fram när man kommer fram och det är inget man kan göra åt!

    • Clara Löfvenhamn

      Det är en grymt härlig känsla när man kan hålla det så kravlöst. Är så skönt att kunna få dagdrömma lite i lugn och ro men just för att man inte kan göra så himla mycket annat 😉 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se