Det är onsdags så vad sägs om en onsdagsblogglista co’z why not? Låt oss testa på denna som kommer från Elsa!

Hello
Det finns inget så skrivmässigt avkopplande som en blogglista måste jag säga. Det är mysig form att få utmana både sin kreativitet och person på!

En onsdagsblogglista

Tre guilty pleasures?

Alltså, detta tyckte jag var en så svår fråga! Men ungdomsfilmer eller vissa lättsmälta romcoms (som inte är för skämmiga) är absolut en av dem. Klämma finnar och att få höra skvaller och uppdateringar om andras liv och leverne är två andra! Är så sjukt nyfiken av mig.

När grät du senast och varför?

Alltså jag gråter var och varannan dag i perioder. Mina tårkanaler är liksom en pysventil för alla olika sorters känslor. Exempelvis i helgen! Då snyftade jag i alla fall tre gånger av glädje för att vi har Disney+ här hemma nu. Var så glad över att kunna kika på några av mina favoritfilmer som i sin tur får mig att tänka på min gulliga familj och framförallt mina syskon och då grät jag några tårar bara för att de är så jäkla söta och knäppa och jag tycker så mycket om dem.

När kan du vara dig själv till 100 procent?

Ja… Mackan får ju se typ allt, hähä. Men jag känner också att jag kan vara mig själv fullt ut med vår familj och mina vänner. Sedan är jag faktiskt mig själv till väldigt stor andel även här på jobbet. Jag hade inte fixat att vara någon annan än mig och blir så obekväm om jag märker att det inte är okej att vara det. Så det är därför jag är så transparent som både ledare och person med både bra som dåliga dagar. Fixar inte att upprätthålla någon perfekt fasad även om jag i gengäld inte visar er allt hela tiden. En del saker får stanna i privatlivet och familj och vänner syns inte här särskilt ofta heller för den delen.

Tre saker du avskyr?

Lök i alla former utom vitlök. Osakliga orättvisor. Att ta i matrester – fy fasiken så äckligt det är.

Hur var du i skolan?

Det beror på vilken skola vi pratar om. Fokuserar vi på gymnasiet så var jag nog mest vilse. Plugget var svårt, jag hade rejält dåligt självförtroende, råkade ut för en del skräp och utvecklade ätstörningar som ledde till både anorexi och ortorexi utan att jag då var medveten om det. I mina senare utbildningar har jag varit mig själv mycket mer, tagit plats och försökt att lära mig så mycket som möjligt med så lite ansträngning som möjligt.

Vad blir du stressad av?

Det beror väldigt mycket på hur jag mår! Har jag en bra dag så tål jag rätt mycket även efter utmattningen även om mitt stressreglage är känsligare nu än förr. Har jag dåliga dagar är jag ofta lugn på utsidan och jagad inombords och kan stressa för lite allt möjligt. Men om det inte är allvarliga saker som händer som är stressberättigade så är det oftast när jag känner att jag ligger efter, borde hinna/orka/kunna göra mer eller inte har koll som triggar stress. Det första är ett utvecklingsområde jag aktivt jobbar med, det andra har blivit så mycket bättre med år av träning och det tredje försöker jag undvika genom att 1. Ha rimlig koll och framförhållning och 2. Ta saker på lagom stort allvar.

Garden
En temperaturmätare på hur jag mår är faktiskt mina blommor. När jag mår bra orkar jag nämligen ta hand om dem och pyssla om dem lite extra. Till skillnad från när jag inte gör det. Då får de stå tillbaka och bli både torra och risiga.

Hur tror du att andra uppfattar dig?

Ja du, svårt! Förhoppningsvis som en rätt så glad, nyanserad, eftertänksam och målmedveten person som är kompetent, tuff och snäll på samma gång. Men det kan jag såklart bara spekulera i.

Hur uppfattar du dig själv?

Som komplex och enkel på samma gång – som alla andra, haha? Nä men, på många sätt är jag okomplicerad och känner mig trygg i de flesta olika sammanhang. Jag är så tydlig och rak som möjligt, yvig och förvirrad men samtidigt närvarande, businessminded och kreativ. Analyserar, reflekterar och tänker mycket och är en doer på samma gång.

En situation som du tycker är jobbig/pinsam?

Mellansnacket som sker mellan kallprat och djupare dialoger, det tycker jag är jobbigt som tusan. Jag har förvisso en kort startsträcka och kan prata om mycket med de flesta men när man inte kan göra det med den andra personen och kallpratat tar slut… Då kan jag inte konsten att prata bara för att fylla i tystnaden som vissa har superkraften att kunna göra. Istället blir det en awkward tystnad om inte den andra personen är med och hjälper till att få igång samtalet.

Tre otippade saker om dig själv?

Ja, det känns ju som om ni vet typ allt om mig redan? Men kanske att jag:

1. Virkar en hel del såhär under hösten och vintern, just nu gör jag exempelvis en halsduk åt M.

2. Spenderar väldigt mycket tid på Facebook-market och lokala auktionssajter. Letar efter flera små olika saker till huset som fönsterlampor, en hylla eller två, någon ytterligare förvaring till tornrummet och lite annat smått och gott.

3. Avskyr ljuset från taklampor. Eller nej, avsky räcker inte. Jag hatar ljuset från taklampor och tycker det är superjobbigt när M envisas med att ha dem tända.

När känner du dig som vackrast?

När jag känner mig som den bättre versionen av mig själv. Typ när jag är snäll, har tålamod och förståelse för mig själv och omvärlden.

Något du funderar mycket över?

Det är många saker som ryms i den här hjärnan men just nu tänker jag extra mycket på Bossbrudar eftersom vi hade möte med Bossbrudsgänget igår. Hur ska vi utveckla gruppen vidare? Vilka behov finns och hur kan vi göra mer för fler? Ja, såna där typer av utvecklingsfrågor surrar det mycket av just nu.

Vad säger du som läser? Hur uppfattar du mig som person? Hur skulle du beskriva dig själv? Och vad funderar du mycket på just nu?