Igår gick hela min arbetsdag upp i rök och ja, det var inte direkt det jag behövde. Men jag håller humöret uppe och kände att den här något-listan från Isa kunde bli ett sjyst sätt att samla tankarna på.

Selfie
Fick bli en bild i farten och, ser jag nu, en sån där när jag råkat ställa in porträttinställningen på kameran. Hej, hej!

Något-listan

Något fint som hänt på sistone:

Helgens kompishäng var verkligen fint. Är så glad över att ha så många underbara kompisar i mitt liv, som det berikar mig.

Något jag är trött på:

P.L.U.G.G.E.T.

Kräks snart av blotta tanken på att behöva plugga. Är så less. Har dessutom behövt tänka om lite och kommer förmodligen att behöva plugga ända in i juli eftersom jag inte vill ha fler veckor som förra veckan. Känns klokare att sakta ner på tempot nu och göra det sista skolarbetet i början på semestern än att dräpa mig själv nu under de sista veckorna som är kvar av juni.

Något jag är bra på:

Att få saker gjorda och inte ge upp lättvindigt! Vilket är tur för mig dessa dagar, haha.

Något jag är mindre bra på:

Att trivas med alltför hög arbetsbelastning. Alltså, jag älskar att jobba men det måste var i en rimlig mängd för att jag ska må bra.

Något som ger mig ångest:

Min egen att-göra-lista just nu. Har så mycket som ska hinnas med den här arbetsveckan att jag blir matt bara av att tänka på det!

Något jag tycker är äckligt:

Rasism, sexism, diskriminering och lök.

Läs mer: En klassisk blogglista

Summer
Vyn från svärmors altan är sommar för mig och jag hoppas det blir mycket gött solhäng här.

Något jag tycker är gott: 

Pizzan som jag åt till lunch igår. Mmm… Den var verkligen fantastisk!

Något dialektalt jag säger:

Har några Stockholmsuttryck som jag säger med ojämna mellanrum. Typ klockers, perfa och keff.

Något som är obehagligt:

Fästingar. Hade en som kröp på mig för ett par veckor sedan och försöker sedan dess att kolla efter dem varje dag, fy vad hemska de är.

Något som är behagligt:

Värmen som omger oss nu. Hoppas så innerligt att vi får en solig och varm sommar.

Något jag gör för ofta:

Svär, svamlar och glömmer saker. Är ju en rätt disträ och förvirrad själ i botten vilket är en av anledningarna till att jag försöker ha mycket ordning och reda omkring mig och i mitt arbete. Svordomarna vet jag inte vad jag ska skylla på för “klent språkbruk” håller inte som anledning i alla fall, haha.

Något jag gör för sällan:

Hmm, struntar i att göra saker? Vill ju gärna hinna med allt som jag har tänkt mig och lyckas ofta få till det. Men jag tycker att jag har blivit mycket, mycket bättre på detta de senaste åren och i skrivande stund är det en massa saker som jag har bestämt mig för att inte göra i slutspruten inför semestern.

Och ja, måste säga att det här var ett ypperligt sätt att samla ihop mig och fokuset på. Tack för det!Vad säger du? Vad är du bra på och vad för något skulle du vilja göra oftare?