Mina semesterplaner

Kompisar, we need to talk. Och nej, det är noll och ingenting som är fel eller tokigt med vår relation (vad jag känner till) så detta är inte ett göra slut-samtal. Men jag behöver låna en smula av era kloka hjärnor kring en sak: mina semesterplaner! För jag känner mig så kluven i beslutet kring hur jag ska göra med min semester i år.

Läs mer: Med återhämtning i fokus

Thinking
Det känns som att jag står i ett vägskäl och jag vet jag vad borde välja men tvekar ändå.

Mina semesterplaner

Jag tror inte det kommer som någon överraskning för någon att jag är hyfsat sliten efter det här läsåret. Inte nog med att jag har jobbat och pluggat 75 procent parallellt under våren. Jag har dessutom gjort det skadad (minns ni hur jag dikterade ihop både blogginlägg och en delkurs i där i februari, haha) och som vanligt har livet bjudit på en åktur under tiden. Skönt nog så har jag varit extrem mån om att återhämta mig löpande under tiden och jag har slappnat av så mycket det går i intensiva tider som dessa. Men faktum kvarstår att jag behöver ett sommarlov och förmodligen ett rätt så långt sådant när detta är över och jag slits just nu mellan min hjärna, mitt hjärta och min magkänsla.

Hjärnan säger:

Att ta ledigt två månader är vansinne, vilken företagare gör ens det? Din business kommer att gå under. Du kommer att bli bortglömd, bloggen kommer att glömmas bort. Syns du inte finns du inte och så vidare.

Hjärtat säger:

Kan jag inte jobba lite grand ändå? Jag kommer sakna att alla mina digitala vänner och jag mår ju så bra av att blogga. Går det inte att hitta ett sätt att både äta kakan och ha den kvar ändå? Kanske köra Instagram och inget annat eller bara blogga och inte göra något annat?

Magkänslan säger:

Nej, nej, nej. Ska du vara ledig, var det ordentligt och ta till vara på den tiden i stället för att jobba lite grand hipp som happ. Även om du har jobbat hållbart så har du jobbat stenhårt det senaste året och då behövs en längre återhämtningsperiod. Du behöver komma ner i varv och vila upp dig på djupet och varför inte passa på att göra det nu när omvärlden ändå står stilla? Visst, det finns en risk med att checka ut helt som företagare och det kan påverka din business negativt. Men, vad är viktigast? Din hälsa, ditt välmående eller jobbet? Är inte detta precis vad du hade sagt om du vore din egen klient? Just det.

Är lite vilsen kring mina semesterplaner, hur ska jag göra i år?
“Alla andra som jobbar med sociala medier verkar ju kunna vara lediga och online ändå” har jag kommit på mig själv med att tänka när jag ser bloggkollegor som tar semester och stänger bloggen en vecka eller två men kör på med Instagram som vanligt. Men alla är vi ju olika och för mig blir tyvärr digital närvaro snabbt kopplat till jobb.

Vem vinner?

Ja, tiotusenkronorsfrågan är fasiken: vem vinner? Logiskt sett så ser jag magkänslan som vinnare. Jag känner det så starkt inombords att jag behöver vara långledig. Flera veckor av att bara äta, sova, motionera. Få möjligheten att börja bygga upp kroppen igen och låta mina armar läka. Att få umgås med vänner och familj som jag knappt hunnit se under hela våren. Bara lata mig och njuta av tillvaron i största allmänhet! Och tyvärr så tror jag inte att jag hade kunnat slappna av riktigt ordentligt om jag inte loggar ut från sociala medier.

Emotionellt däremot… Haha, då är jag vilsnare. Dels på grund av min rädsla för att vara ledig, dels känner jag av lite fear of missing out och dels för att vissa av nackdelarna kring att checka ut helt som företagare inte är alldeles ogrundade. Så, hur gör man när ens behov som företagare kanske inte matchar med vad företaget behöver? Visst, mitt företag finns i dagsläget inte utan mig men samtidigt vore det trist om företaget fortfarande är för “ungt och oetablerat” för att överleva två månaders radiotystnad?

Som ni säkert redan har listat ut vet jag egentligen vad jag borde göra. Ändå tvekar jag. Vänder och vrider på beslutet och tittar på det ur en massa olika vinklar för att försöka hitta nya perspektiv jag inte har sett förut. Och jag är såklart medveten om vilket lyxproblem detta kan klassas som i dessa tider. Samtidigt är det inte så att jag är förmögen och därför kan välja fritt hur mycket eller hur lite jag ska jobba. Det skulle i så fall vara en investering i mig själv och min hälsa. Men det är likväl läskigt. Så, har du några kloka tankar och råd? Har du befunnit dig i en liknande situation förut och hur hade du gjort i mitt läge? Dela gärna med dig! Hade varit så givande att få höra.

Föregående

Astronauters tips om att underlätta social distansering

Nästa

Ledarskap som #enriktigboss

3 Kommentarer

 1. Profilbild

  Vi är inte i samma fas, men förstår helt hur du känner. Min egna plan är att jobba fyra dagar och vara ledig tre, med start nu juni och så kommer det hålla i hela vägen fram till september börjar. Hade vi inte haft Corona hade jag dock åkt runt mer och vart mer ledig, men nu kommer man ju vara hemma mycket och då gör jag såhär istället. Vet inte om det hade funkat för dig, men hoppas att du hittar något som funkar för dig i alla fall!

  • Clara Löfvenhamn

   Det låter som ett smart upplägg! Ska ta in det som en “potentiell lösning att fundera på” och se om jag skulle kunna göra det på ett sjyst sätt. Ska stämma av med min fackliga representant också vad han säger 😉 😀

 2. Profilbild

  hälsa måste komma framför allt annat, och du skadar mer din själv inte din verksamhet om du inte prioriterar dig först. Så, Take care of you!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se