I måndags var det ju dags för Malmö Näringslivsgala och jag kom för en gångs skull i håg att fota lite grand under hela dagen. Förvisso bara med mobilen men hey, det överlever vi va? Det var hur som helst en riktigt, riktigt bra dag. Många fina samtal och möten, grymt bra föreläsningar med spännande ämnen och en trevlig show på kvällen.

Malmö Näringslivsgala

Malmö näringslivsgala

Temat för dagen var Tillbaka till samtiden och första föreläsningen jag såg var Ashkan Fardost som hade en grymt bra dragning om digitala beteenden och framförallt framtiden. Jätteintressant och jag gillade skarpt hur han lyfte fram konkreta exempel på unga tjejer som startar och driver företag som aldrig förr.

Efter honom föreläste Bodil Jönsson om tid och vårt syn på arbete och det var med superintressant. Visste du att vi bara jobbar 24 procent på en vecka och 10 procent av vårt liv? Och ändå så är upptar jobbet så sjukt stor del av vår vakna tid.

Malmö Näringslivsgala

Sedan var det dags för Isabella Löwengrip som intervjuades om sin bolagsresa. jag har följt henne från början så det var verkligen intressant att se hennes skills när det gäller story telling IRL.

Malmö näringslivsgala

Efter lunchen så lyssnade jag på Martin Österdahl som var projektledaren för hela Eurovision när det var i Sverige för några år sedan. Så. Jäkla. Coolt. Vilket megaprojekt. 10 000 medarbetare under ett års tid, logistiken, hela organisationen, hade kunnat lyssna på honom i en timme till eller två.

Malmö näringslivsgala

Foto: Tina Malmberg

Sedan var det dags att avrunda dagen för min del. Begav mig hemåt en snabb sväng och sedan bar det av in till Malmö igen. Den här gången lite mer festklädd i två gamla godingar från festgarderoben. Syns ju inte på bilden men den här kjolen har verkligen ett fantastiskt svall.

Malmö Näringslivsgala

Och på kvällen var det mingel och sedan drog galan i gång. Ola Salo och Shirin var gästartister och wow, de var båda superstjärnor. Jag har aldrig lyssnat mycket på The Ark men de har tre låtar som betyder mycket för mig och härligt nog körde Salo dem alla tre. Älskar verkligen att se kreativa begåvningar i deras rätta element.

Efter galan så stannade jag kvar och minglade lite mer men eftersom jag hade utbildning tisdag och onsdag blev det ändå en rätt tidig kväll. Stort tack till Malmö Näringslivsgala, Mama Said Media (som bjöd mig mig som er plus one) och alla jag mötte för en helt fantastisk dag och afton!