You knows it! Det är torsdag och då är det såklart dags för ett nytt avsnitt av Mentalt Starkt Ledarskap, tjoho! I det första avsnittet presenterar vi oss lite närmare. I det andra pratade vi om mental styrka och vad det betyder och innebär. Nu är det alltså dags att snacka om ledarskap som #enriktigboss. Kan alla bli ledare? Varför ser jag rött när folk glorifierar begreppet ledare och klankar ner på ordet chef? Och rätt mycket mer.

Det tredje avsnittet i podcasten Mentalt Starkt Ledarskap handlar om Ledarskap som #enriktigboss
Börjar ni förresten se temat i våra omslagsbilder för den här säsongen?

Ledarskap som #enriktigboss

Apropå det här med att göra skillnad på ledare och chef så ser jag också ibland att det också är negativt att vara en boss. Att ordet boss tillskrivs de här klassiskt negativa chefsbeteenden som att vara auktoritär, köra över folk, peka med hela handen med mera. Jag tror inte att ni blir överraskade av att jag säger att inte håller med om det. Hehe. Att Bossbloggen fick sitt namn var just för att ledarskap inte bra angår den som är linjechef utan det här ämnet är större och viktigare än så och jag tycker att fler än de som arbetar som chefer ska kunna få lära sig det. Fick till och med höra för några veckor sedan att jag har börjat kallas för Boss-Clara, ett epitet som jag bär med stolthet.

Att vara boss, och att vara #enriktigtboss, är i min värld stå stadigt och tryggt i sin kunskap och kompetens och äga sitt ledarskap. Och det oavsett om du är linjechef, projektledare, arbetar i en styrelse eller “bara” leder dig själv. En riktigt bra boss bidrar till att organisationer blir både välmående och lönsamma, vill medarbetarnas bästa och lyckas göra sig själv så umbärlig som möjligt och samtidigt vara närvarande. Men också tar sitt uppdrag på allvar och använder sin makt för att göra gott. Det är vad ledaruppdraget i grunden handlar om i mitt tycke.

Så, jag hoppas att du ska uppskatta att lyssna på det här poddavsnittet! Du kan antingen göra det här direkt i inlägget eller så letar du upp podden på Spotify eller Podbean. Sedan vill jag såklart också tips om vår grupp på LinkedIn för er som lyssnar på podden och vill prata mer om Mentalt Starkt Ledarskap.

Och, och, och… Jag vill givetvis också veta: vad tycker du om avsnittet? Berätta gärna!