God morgon och hej! Hur är läget? Med mig är det bra för i natt har jag sovit bättre än på hela veckan. Det har varit korta dagar, långa nätter den här veckan. Har sovit megadåligt och det har satt sina spår. Jobbet har gått i hundranittio knyck och ändå känns det som om jag inte har gjort någonting? Helt osant förstås eftersom jag har gjort massor. Så en bra påminnelse då att man inte ska tro på sina känslor för mycket, hehe.

Mountain

En annan viktig påminnelse för mig var att bryta mitt beteendemönster. Ni vet, det här med att göra samma sak om och om igen och tro att man får ett annat utfall funkar ju sällan. Så igår eftermiddag satte jag mig i bilen och satte kursen mot mina favoritklippor.

Tillbakablick

Ja, att mat, sömn och motion är grundläggande blev väldigt uppenbart för mig den här veckan när sömnen inte funkade. Har haft svårt att somna av olika anledningar, olika dagar men det har verkligen tärt på mig och mitt humör. Kan se nu att jag har fallit tillbaka in i gamla beteendemönster där jag spänner mig och jobbar hårdare och hårdare men får mindre output och så är den negativa spiralen igång. Vilket är typiskt när det hänt så mycket bra saker under veckan!

Veckans bästa

Toppar den här veckan har absolut varit veckans Framgångsevent, så härlig kväll, att få vara med i ShortCut’s biktbås och att Bossbloggen Facebook-sida har vuxit sig över tusen personer stor. Bäst var dock veckans sessioner inom ledarskapsutveckling. Apropå torsdagens inlägg att om att lösa problem så gillar jag numera att hjälpa andra lösa sina problem mer än att lösa dem själv. Det kostar mindre energi plus att man får glädjen att hjälpa någon annan. Oslagbar kombination.

View

Och här satt jag en bra stund. Andades, ifrågasatte mig själv och det jag gör, landade i insikten om jo, det är precis här jag ska vara och sedan kom kreativiteten tillbaka. Magiskt vad lite avslappning kan ge!

Veckans sämsta

Migränanfallet som kom och slog mig igår pga sömnlösheten. Fy fasiken vad jobbigt det var att behöva släppa mina långa att-göra-listor och vila i stället.

Veckans utmaning

Hehe, känns rätt uppenbart va? Hela den här veckan har varit en utmaning och det som däremot glädjer mig är att mina såna här stressade perioder blir allt kortare och kortare. Lyckas bromsa mig själv tidigare för varje gång och det känns ändå himla gött!

Rain

Som vanligt var utsikten fantastisk och det här stora regnmolnet blev en så fin illustration över min vecka när jag har stått rakt under molnet. Men till både vänster och höger om det är det ju solsken och molnet försvann ju snart bort i fjärran.

Framåtblick

Idag ska jag åka upp till Söderåsen, möta upp mina galet begåvade fotovänner och plåta massor. Även om jag är så trött så ska det bli galet mysigt. Kompishäng är det bästa för ens själ och humör alltså.

Veckans ledarskapstanke

Det är som vanligt många ledarskapstankar som snurrar i min skalle och visa av den har varit lättare och andra tyngre den här veckan. Jag brukar rekommendera att man alltid har bollplank och mentorer som vet bättre än en själv och framförallt säger emot och utmanar en. Framförallt som ledare. Det innebär dock inte att det alltid är enkelt att bli utmanad och motsagd och det fick jag själv uppleva i veckan. Nyttigt as f*ck och lärorikt även om man ibland känner sig dum efteråt för att man inte tänkte klarare på egen hand. Det drabbar med andra ord mig lika mycket som de klienter jag är jobbig mot och utmanar.

Andra tankar och diskussioner har handlat om att inte agera i affekt som ledare. Supersvårt i vissa lägen, verkligen. Men också att skilja på sak och person. Det berör förstås alla men extra viktigt är det för dig som ledare. Men inte bara det, det är minst lika viktigt att du visar att du skiljer på sak och person. Som ledare för en organisation företräder du dessutom mer eller mindre alltid ditt arbete. Då blir det ännu viktigare att vara tydlig med om du kommunicerar i egenskap av privatperson eller din yrkesroll.

Pjuh, ni ser. Det har varit en intensiv och tuff vecka. Bli entreprenör sa dem, det blir kul sa dem. Haha! Men jo, det är ändå så värt det ändå och jag är så glad och tacksam att få göra detta. Men nog om mig nu, berätta! Hur har din vecka varit? Hur har du haft det?