Låt oss prata om kläder på jobbet

God morgon! Hur är läget? Med mig är det fint. Är på väg till Malmö för att gå på möte, göra röstjobb och annat kul. En sak som jag tänkte bli bättre på höst är att prata om kläder på jobbet. Office wear alltså. Jag är inget modelejon, shoppar knappt alls men tycker att kläder är superkul. Det kan stärka humöret, spegla vem man är, tilltala det kreativa sinnet, beröra, uppröra… Ja, lite allt möjligt. Och jag är ju typiskt en humörmänniska när det gäller detta. Jag tar på mig det jag känner för just nu och klär mig såsom jag känner för oavsett vad folk tycker och tänker om det. Har, med undantag för en tid under gymnasieåren, gjort så och nu börjar jag verkligen känna att jag börjar hitta min stil. Inte minst på jobbet.

Det kommer att bli betydligt mer snack om kläder på jobbet och office wear framöver på bloggen.
Den här tyllkjolen är lätt ett av mina bästa kap någonsin. Färggladare än vad jag brukar bära men det går inte att inte känna sig kick ass i den.

Kläder på jobbet

Så, anledningen till att jag känner lusten och behovet av att prata högt om det är att jag ofta får höra att folk blir peppade av det. Att frågan ändå dyker upp regelbundet vad man bör ha på sig som ledare. Därför kommer vi att snacka om office wear oftare och mer regelbundet här på bloggen framöver (skrik gärna till om du tycker detta är en ASBRA eller URKASS idé). Gjorde en del i bloggens yngre dagar men då hade jag fortfarande svårt att ta mig själv på allvar när jag skrev om så ytliga, menlösa ting. Förhoppningsvis har jag mognat lite sedan dess som bloggare.

Detta känns som en nystart och vad passar bättre då än att kika på min inspiration board för min klädstil? Nä just det. Kika gärna på den här. Fördelen med att göra en sådan är att det blir mycket enklare när ett eventuellt shoppingsug kickar in. Passar detta in med min vision? Är svaret nej – då blir det inget köp. Likaså om det är ett nice to have snarare än need to have.

Har funderat lite på hur en kan sammanfatta min vision och landat i att en kontorsklädd version av Dita von Teese bäst passar som beskrivning. Inte varje dag men det är ändå förebilden. Klassiskt, gothigt, eget och genomtänkt. Jag har en bit kvar till min drömgarderob men tänkte ändå att det är dags att börja dokumentera min resa dit. Så, förbered er på fler outfitbilder här framöver! Och eftersom min kamera är trasig får vi nöja oss med mobilbilder och självutlösare det anno modeblogg 2005. Men det kan vi väl göra en gemensam ansträngning att försöka överleva va? Har du förresten någon vision om hur du vill klä dig på jobbet? Dela gärna med dig, vore jättekul att höra.

Föregående

Semesterglimtar

Nästa

Gräsänka, bubbel och ösregn

4 Kommentarer

 1. Profilbild

  Ja, härligt ämne! Jag balanserar mellan att tycka att kläder är skitkul, att jag vill ha en hållbar garderob, och att jag helst inte vill lägga mer än 30 sek på att bestämma vad jag ska ha på mig 😂 Min lösning har blivit att ha en kapselgarderob, ca 30 plagg inklusive skor och jackor, som jag noggrant kurerar (kuraterar?) så att allt ska passa ihop med varandra. Min vision är “business casual with a twist” även om det dragit mer åt casual-hållet sedan jag slutade jobba som konsult…

  • Clara Löfvenhamn

   Tack, vad härligt att vi är fler som gillar ämnet 😀 Är så imponerad av alla er som kör kapselgarderober men förstår att det är så praktiskt! Hade dock haft svårt för det själv eftersom jag är så humörbaserad och vill kunna välja efter exakt humör vad dagens klädsel ska vara. En lärare jag hade en gång för länge sedan var väldigt inspirerad av Taylorismen och hade därför alltid brunt på sig. Coolt men inte för mig, haha!

 2. Profilbild

  Jag har en jättetydlig bild över hur jag vill och bör klä mig på jobbet. Det varierar dock efter sammanhang. Föreläser jag eller har möten är det vanligtvis blå jeans, skjorta och kavaj som gäller. Är vi ute och workshopar är det kläder efter sammanhang och kan vara hur galet och kul som helst. Och så kör jag stand up i full kostym, skjorta och fluga efter att ha listat ut att det är så mitt material får bäst respons och publiken tror på att jag är lika nördig som jag skämtar om att jag är.

  • Clara Löfvenhamn

   Så roligt att läsa! Är iofs inte alls förvånad eftersom vi har pratat om klädsel så många gånger förr (alltid lika kul). Stort tack för att du delade med dig 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se