Att känna sig lite annorlunda

Hallå! Hur är det? En annan trillade precis in innanför dörren. Till bredden fylld av post-föreläsningsrus och energin som ens extroverta person får av att snacka med så många under en och samma eftermiddag. Så himla roligt! Dagens föreläsningsämne var ledarskap och kommunikation kryddat med en stor nypa jämställdhet. Viktiga grejer med andra ord.

Läs mer: Diagnos, Människa

Window worker

Throwback till en tid en kunde gå barbent (sommaren, kom snart igen!). En typisk Clara-bild som min mamma hade sagt med ett skratt, älskar att sitta i fönster och jobba.

Att känna sig lite annorlunda

Började fundera på vägen hem på det här med att inte vara som alla andra. Kan bli påmind om det ibland. Hur udda jag själv känner mig trots att jag passar så bra in i mallen på många sätt (mitt halvbaltiska blod syns ju liksom inte). Men jag är en sån där som sticker ut. Har svårt att sitta still. Älskar prov och hemtentor. Pratar vid fel tillfälle. Säger konstiga saker. Är ofta först ut på dansgolvet. Tänker snabbt. Lever sig för starkt in i levnadsöden, musik, texter och kunskaper. Ser omvärlden i filmklipp och är en dagdrömmare och doer på samma gång.

Men nä. Det räcker ju med att se sig omkring för att inse att jag inte är den enda som är konstig. Alla andra är ju också det. Du med förmodligen! Alla har vi våra charmiga egenheter, kompetenser och färdigheter, utmaningar och erfarenheter. Jag hoppas verkligen att vi som hänger här tillsammans kan fortsätta bygga ett arbetsliv där det blir ännu mer okej att vara olika. Det är ju så mycket mer spännande med olikheter.

Men nu är det dags att stänga ner hjärnkontoret och ta kväll. Är trots euforin så.trött.i.skallen.nu. Känner du dig också konstig eller lite annorlunda ibland? Eller är det bara jag?

Föregående

Alla vill inte vara chef

Nästa

Ledarskap och organisation – en universitetsutbildning för chefer

7 Kommentarer

 1. Profilbild

  B

  Åh du satte ord på hur jag känner mig. Jag känner mig ofta udda och lite missförstådd, älskar att prata och sticker ofta ut hakan. Samtidigt som jag är hsp och gärna vill göra alla till lags hela tiden… Komplicerad blandning liksom. Jag är väldigt röd-gul och pendlar extremt mellan de lägena, vilket jag tror är förvirrande för omgivningen :/ jag associerar ofta till komplicerade saker och märker ofta att min omgivning inte hänger med i samma fart som mina tankar far.. Så känner jag mig dum, för att de inte fattar… :/

  • Clara Löfvenhamn

   Fina du <3 Som du kanske har märkt här (och på Bossbloggens Facebook-sida) är vi tydligen allt annat än ensamma om att känna såhär med jämna mellanrum. Hoppas det kan ge dig lite pepp och styrka! Vi får helt enkelt vara lite annorlunda tillsammans 🙂

 2. Profilbild

  Jag vet exakt vad du menar. Men det är kanske så att det är de andra som är annorlunda och vi normala?

 3. Profilbild

  Jag är nog mest konstig hela tiden (mer eller mindre)…. Haha! 😮 😛
  Kram M

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se