Jag har sagt upp mig

I Facebookgruppen Frihetsprenörer som jag är med i är veckans bloggtema framtiden. Det känns väldigt passande eftersom jag i måndags verkställde ett beslut som kommer att få rätt stora konsekvenser för min framtid. Och det är inte utan en hisnande känsla i maggropen jag skriver dessa rader. Det är nämligen så att jag har sagt upp mig. Från min heltidstjänst. Utan att ha ett nytt jobb.

Ocean

Samma dag som jag lämnade min avskedsansökan tog en älskad vän med mig till havet. Så rogivande att titta på horisonten en dag som denna.

Det har inte varit ett enkelt beslut

Det var inget lätt beslut. Jag har varit på denna arbetsplats i elva år (dvs en tredjedel av mitt liv, gah) så det är klart att känslorna kring detta är blandade. Tråkigt att lämna mina fina kollegor och även om jag ibland slås av ”vad i helvete har jag gjort?!” så är det dags nu. Jag jobbar fram till jul, vilket känns toppen för att kunna göra ett sista årsbokslut. Sedan har jag absolut ingen aning om vad som kommer att hända. Mer än att det nya året verkligen kommer bli början på något nytt.

Jag har sagt upp mig

Frihet. Ovisshet. Skräckblandad förtjusning. Lycka. Känslococktail 2.0.

Jag vet ännu mindre vad jag kommer göra om ett år (som bloggtemat egentligen kretsar kring) och det känns så himla bra. Möjligheterna  är oändliga och det är en svindlande tanke. Det hade varit roligt om jag kan låta Bossbloggen få den uppmärksamhet som den förtjänar – vilket motsvarar ungefär en halvtidssysselsättning. Vi får se om det går. Det viktigaste är att vara så frisk som möjligt och må bra. Resten ordnar sig. Jag har ett fantastiskt stöd från mina nära och kära så jag känner mig trygg i denna livsförändring som förmodligen kommer bli som de flesta stora förändringar man genomgår i sitt liv: skitjobbig och så jäkla värt det i slutändan.

Hur ser dina framtidsdrömmar ut? 

Vill du läsa de andra Frihetsprenörernas blogginlägg om framtidsdrömmar? Your Lifestylecoach skriver om hur du kan finna dem medan Jenny Ring och Clara Toll dagdrömmer om vad nästa år kommer innebära för deras olika verksamheter.

Föregående

Lise-Lotte Björkman Averbo: Chefen med tro på tålamod

Nästa

Fredagslista

36 Kommentarer

 1. Profilbild

  Grattis till ditt stora beslut.. Det kommer gå jättebra även om det känns overkligt.. Lycka till.

 2. Profilbild

  Wow, grattis! Modig du är! Är säker på att det är rätt beslut och att du kommer göra något bra av det. Kram

 3. Profilbild

  Modigt av dig och jag tror att det kommer att ordna sig jättebra för dig! 🙂

 4. Profilbild

  Teodor

  På tiden! Bra beslut! 🙂

 5. Profilbild

  Sandra Mols

  Grattis till ett modigt beslut. Jag hoppas det leder till något stort! Hittar du inte sysselsättning direkt kanske du vill hänga lite med mig och Jonathan?

  • Clara Löfvenhamn

   Men tack! Ja det känns som att det här kan sluta hur som helst egentligen – häftigt! Klart jag vill hänga med er, var alldeles för länge sedan sist <3

 6. Profilbild

  Åh vad läskigt, härligt och pirrigt!

  Jag tar min kandidat i januari, men sen är det ett glapp innan jag börjar läsa en master nästa höst. Först planerade jag att jobba heltid det här halvåret, men faktiskt bestämde jag mig igår för att nä, det är nu eller aldrig jag kan satsa på bloggen!
  Jag räknar inte direkt med att dra in några större pengar, men jag vill under den här tiden bygga upp en plats som jag kan vara riktigt stolt över. Ta tag i att bli bättre på foto, förbättra mitt skrivande, kanske starta en YT-kanal och framförallt producera en massa bra content. När sommaren är över hoppas jag att jag kan kalla mig för en av Sveriges största vegobloggare.

  Utifrån kan det se ut som ett dumt beslut. Varför satsa på något som ändå inte kommer att leda till ett jobb? Egentligen hade det varit rimligt för mig att jobba och spara pengar, för utlandsstudier (som jag satsar på) är INTE gratis.

  Men samtidigt är det det här mitt hjärta klappar för! Jag tänker på bloggen 80 % av min vakna tid. Det är som att vara nykär. Och jag blir så pirrig och bubblig av att tänka på att jag faktiskt kan få lägga ner flera dagar i veckan – på dagtid – till att blogga.

  Planen är att jobba med något annat 40-60 % och sen blogga resten av tiden. Jag har tur som bor extremt billigt så att jag har råd att göra så!

  Sån pepp att höra fler som vågar ta stora beslut! Vi får helt klart hålla kontakt under våren och frilanspeppa varandra <3 <3

  • Clara Löfvenhamn

   Men ja Annie! Jag tänkte på dig innan idag att jag skulle skriva och höra om vi ses på måndag på bloggeventet i Stockholm?! Faktiskt just för att jag ville bolla om hur dina bloggplaner ser ut i vår 😀 <3 Får se vart jag landar men jag förstår precis vad du menar med att vara nykär i bloggen. Hade ju varit toppen om man kan landa i en lösning där bloggen faktiskt får bli en del av ens arbetsliv 😀 Är ÖVERTYGAD om att du kommer kunna bli en av Sveriges fräsmt vegobloggare, den och du är så grymma och jag är så sjukt glad över att få följa med på resan 😀 <3

 7. Profilbild

  Men WOW!!! I like it! Lycka till <3

 8. Profilbild

  Grattis!!!!😊😊😊🎈🎈🎈

 9. Profilbild

  Christina

  Modigt gjort Clara. Kommer att sakna dig . Du kommer klara dig utmärkt. Jag är inne på samma linje men inte kommit till skott än. Kram

 10. Profilbild

  Vet du… Det enda jag tänker och kan säga är:
  Vilket otroligt MODIGT beslut!!
  Du kommer gå långt!
  Kram Anna

 11. Profilbild

  camilla

  Yes!!!
  Du är både envis, klok och målmedveten.
  Det blir bra!!

 12. Profilbild

  Sandrah

  Hej! Grattis! Jag gjorde samma sak i maj efter att ha funderat i typ två år. Bästa beslutet! Och saker har blivit mycket bättre än jag någonsin drömt om! Kram!

 13. Profilbild

  Karin

  Heja dig! 🎉

 14. Profilbild

  Wohooo! Grattis! Det kommer att gå toppenbra!

  Kram Lena

 15. Profilbild

  Mia

  Hittade precis till din blogg, vilken inspirerande sådan!!
  Och grattis till ditt stora beslut, ibland behöver man nog bara kasta sig ut!

  • Clara Löfvenhamn

   Varmt välkommen hit! Tack både för grattis och fina ord – det är precis så det känns. Det är bara dags att hoppa nu och så får vi se vad som händer 😀

 16. Profilbild

  Grymt modigt gjort! Det kommer gå hur bra som helst för dig! 🙂

 17. Profilbild

  Du är en sån jäkla inspiration!!

 18. Profilbild

  Va modigt! Själv är jag en trygghetsknarkare och hade aldrig vågat göra det. Grattis!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© Bossbloggen.se