God morgon! Hur mår du? Jag hoppas allt är fint, både med dig och mig själv. I vanliga fall skriver jag nästan alltid dessa inlägg på lördagsmorgonen men idag är det faktiskt tidsinställt. Tänkte att det var lika så bäst i och med att det är BRÖLLOP idag. Mackans lillebror gifter sig och det kommer säkert bli alldeles fantastiskt. Men, jag tänker också att det kommer vara en del att stå i så därför skrev jag detta redan igår. Det har varit en kreativ vecka och det har varit så härligt.

Det har varit en kreativ vecka!
Det är inte ofta jag är uppe så att jag ser soluppgången men när det väl händer är det ju himla vackert alltså.

Tillbakablick

Måndagen och tisdagen försvann i princip helt från mig eftersom jag åkte på migrän. Råkade sova konstigt med nacken söndag-måndag och det fick jag äta upp. Sjukt irriterande men ja, det var inte mycket att be för. Resten av veckan innebar alltså lite extra långa arbetsdagar med tidiga morgnar och sena kvällar. Men det har härligt nog skett i ett rätt så lugnt och skönt tempo. Intensivt men inte stressigt.

Veckans bästa

Jag har för en gångs skull haft lite hemlisar för er med vad jag har hittat på. Men det har varit riktigt roliga och i morgon respektive på måndag kan jag berätta mer om vad de består av. Men som jag älskar mitt jobb alltså, att få nörda ledarskap på så många olika sätt som jag gör är verkligen fantastiskt.

En annan fin stund var i går när jag var ute och käkade lunch med mina kollegor i Sjöbo, har turen att få jobba med riktigt grymma brudar där och det var fint att ha ett lunchsällskap som inte var ett möte. Kollegor är ju som det enda jag kan sakna ibland i frilanslivet så det var härligt.

Victory
Känslan efter att ha gjort en rolig förintervju!

Veckans sämsta

Migränen tveklöst. Kändes så onödigt liksom? Dock var det fint att inse att det är sällan jag har den nu för tiden.

Veckans utmaning

Att ta en sak i taget, haha. Blir lätt splittrad och gör massa saker på en gång men det har rullat på bra ändå tycker jag.

Ett Jämställt Skåne
I onsdags var jag i Malmö hela förmiddagen och då bland annat en nätverksträff för Ett Jämställt Skåne. Ett trevligt arrangemang och som vanligt lika delar hoppfullt som deppigt att se att jämställdhetsutvecklingen rör sig på rätt håll även om det är en bra bit kvar.

Framåtblick

Ja, den här helgen kommer bara att handla om bröllopet i princip. Gjorde till och med så att jag städade här hemma i går eftermiddag bara för att slippa tänka på det dessa dagar.

Veckans ledarskapstanke

Häromdagen snubblade jag över den här texten som beskriver ett möte med Dalai Lama där Daniella LaPorte frågar vad han har för budskap till de yngre generationerna. Och hans svar vandrade rakt in i mitt hjärta alltså:

“In the West, you have education. This is good. You have technology. This is good. But you do not educate your people in values of the heart, of compassion. This you must do,” the Dalai Lama said.  “It does not matter whether you are Buddhist or Christian. Compassion lives in the heart, beyond religion. Even me, a Buddhist, can say that you do not need Buddhism. All you need is the compassion of the heart. Women know this because peace is implicit in women. You put boys together, they make war. You put women together, they make peace. Women are the leaders of the future.” And then he laughed.

Och det här stärkte min övertygelse om att vi måste prata ännu mer om värderingar och värderingsdrivet ledarskap. Ledarskap innebär inte att du leder med hjärnan eller hjärtat – det är att göra både och! Och därmed skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt för dem du leder.

Vad tänker du om det? Och vad säger du om din vecka – har den varit bra?